Pre nekih 4-5 meseci imao sam bakterijsku infekciju lica koja je licila na opekotine ili zive ranice koje su se bas brzo sirile/iskakale: najpre, na pocetku infekcije koja je licila na dve bubuljice koje su pocele da se gnoje,otisao sam bio u poliklinici u BG-u gde mi je doktorka dala neku crvenu tecnost da mazem i Belogent mast preko/nakon te tecnosti. Koristio sam to neke 2 nedelje, i nakon sto mi je po dobromdelu brade poiskakalo jos takvih ranica/opekotina stanje se tek tada pocelo poboljsavati. Otisao sam kasnije i kod druge doktorke, koja je negodovala sto toliko dugo koristim taj Belogent jer mi je on stvarno napravio kratere po kozi - izjeo je. (a bogami i bakterije) Ta druga doktorka mi je preporucila Seba med sapun i Stanicid mast, sto mi je takodje bas bas dosta pomoglo. Prosao je neki period, infekcija se smirila, ali sam uvek osecao neki svrab i neko peckanje po licu, zvucace ludo ali pogotovo kad sam na ulici i kad duva vetar kao da mi se kako vetar duva to prenosi po licu. Nakon toga sam bio opet u poliklinici, ali tom prilikom radila je druga doktorka, i pozalim se ja njoj samo na to povremeno peckanje koze i taj svrab, i ona mi prepise klindamicin pravljeni u apoteci da ga koristim nakon svakog brijanja. Tako sam i radio i taj klindamicin gel mi je stvarno dosta pomogao da mi je sa licem bilo sve ok. Koristim ga i danas dan nakon brijanja. Medjutim, ovih dana me lice opet pocelo nesto peckati, svrbeti - plasim se da opet ne bude neka infekcija po licu; mislim znam da necu umreti od nje ali mnogo smara. onaj ko je to iskusio zna o cemu pricam. e sad, posto kod svakod dermatologa to je bio zakljucak da je infekcija, ja se slazem, ali da li bih ja mozda mogao da uradim neke dodatne testove i da utvrdim odakle mi ta infekcija, jer mi je prosto ne realno da sam ja na neki nacin naneo bakteriju na lice. negde sam cuo cak da i neke bube nakon sto ujedu prenose tako bakterije. stvarno vise nisam pametan sta da radim! molim savet!
hvala unapred,
marko.
Infekcija lica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Infekcija lica
Idi privatno i uradi bris lica da vidis da li je neka bakterija ili slicno.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:39 am
Re: Infekcija lica
mislim da bih trebao to da uradim, ali pre toga moram da overim zdravstvenu...
pa zbog toga postavih ovu temu da vidim da li je neko imao slican problem. a nadam se da mi opet nece izbiti ta infekcija, jer bila je bas gadna. evo neki link cisto da pokazem kako mi je lice izgledalo ranije: (+i na obrazu s druge strane kasnije) 
http://img9.imageshack.us/img9/5532/infekcija.jpg
p.s. A mora li da bude bas uzrocnik bakterija? Sta jos pored toga moze da izazove tako nesto na licu??
Hvala unapred.

http://img9.imageshack.us/img9/5532/infekcija.jpg
p.s. A mora li da bude bas uzrocnik bakterija? Sta jos pored toga moze da izazove tako nesto na licu??
Hvala unapred.