Infekcija lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
markojovicic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:39 am

Infekcija lica

Post od markojovicic »

Pre nekih 4-5 meseci imao sam bakterijsku infekciju lica koja je licila na opekotine ili zive ranice koje su se bas brzo sirile/iskakale: najpre, na pocetku infekcije koja je licila na dve bubuljice koje su pocele da se gnoje,otisao sam bio u poliklinici u BG-u gde mi je doktorka dala neku crvenu tecnost da mazem i Belogent mast preko/nakon te tecnosti. Koristio sam to neke 2 nedelje, i nakon sto mi je po dobromdelu brade poiskakalo jos takvih ranica/opekotina stanje se tek tada pocelo poboljsavati. Otisao sam kasnije i kod druge doktorke, koja je negodovala sto toliko dugo koristim taj Belogent jer mi je on stvarno napravio kratere po kozi - izjeo je. (a bogami i bakterije) Ta druga doktorka mi je preporucila Seba med sapun i Stanicid mast, sto mi je takodje bas bas dosta pomoglo. Prosao je neki period, infekcija se smirila, ali sam uvek osecao neki svrab i neko peckanje po licu, zvucace ludo ali pogotovo kad sam na ulici i kad duva vetar kao da mi se kako vetar duva to prenosi po licu. Nakon toga sam bio opet u poliklinici, ali tom prilikom radila je druga doktorka, i pozalim se ja njoj samo na to povremeno peckanje koze i taj svrab, i ona mi prepise klindamicin pravljeni u apoteci da ga koristim nakon svakog brijanja. Tako sam i radio i taj klindamicin gel mi je stvarno dosta pomogao da mi je sa licem bilo sve ok. Koristim ga i danas dan nakon brijanja. Medjutim, ovih dana me lice opet pocelo nesto peckati, svrbeti - plasim se da opet ne bude neka infekcija po licu; mislim znam da necu umreti od nje ali mnogo smara. onaj ko je to iskusio zna o cemu pricam. e sad, posto kod svakod dermatologa to je bio zakljucak da je infekcija, ja se slazem, ali da li bih ja mozda mogao da uradim neke dodatne testove i da utvrdim odakle mi ta infekcija, jer mi je prosto ne realno da sam ja na neki nacin naneo bakteriju na lice. negde sam cuo cak da i neke bube nakon sto ujedu prenose tako bakterije. stvarno vise nisam pametan sta da radim! molim savet!

hvala unapred,
marko.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Re: Infekcija lica

Post od ljubica_ »

Idi privatno i uradi bris lica da vidis da li je neka bakterija ili slicno.
markojovicic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:39 am

Re: Infekcija lica

Post od markojovicic »

mislim da bih trebao to da uradim, ali pre toga moram da overim zdravstvenu... :( pa zbog toga postavih ovu temu da vidim da li je neko imao slican problem. a nadam se da mi opet nece izbiti ta infekcija, jer bila je bas gadna. evo neki link cisto da pokazem kako mi je lice izgledalo ranije: (+i na obrazu s druge strane kasnije) :(

http://img9.imageshack.us/img9/5532/infekcija.jpg

p.s. A mora li da bude bas uzrocnik bakterija? Sta jos pored toga moze da izazove tako nesto na licu??
Hvala unapred.
Odgovori