Grozan osip ispod pazuha

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Nevena_uzice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 2:31 am

Grozan osip ispod pazuha

Post od Nevena_uzice »

Suprug mi se osuo ispod jednog pazuha i osip ga i svrbi i boli i pece. Da li neko zna kakav je ovo osip i sta namazati da prodje?
Ovde je slika
http://img225.imageshack.us/my.php?image=gr002ao2.jpg
kiki77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 11:27 am

Post od kiki77 »

To bi trebalo da leci Kanesten i Hydrocyclin, jer sam ja imao isto tako, mazao dva puta dnevno, uvece Hydrocyclin a ujutro Kanesten. Vrlo brzo se povuklo.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

sorry kiki, ali nema razloga da se u isto vreme koriste i kortikosteroidi i antimikotici
treba videti sta je stavljao u pazuhe, uzeti bris na candidu pa tek onda dati terapiju
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

koliko se meni chini koza je samo iziritirana, znoj, trenje, bakterijice.

Samo malo cheshce tushiranje i mazanje i obichnog pantenola bi pomoglo ili Plantoderm, chemu odmah kortikosteroidi???
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kitty katty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 9:34 pm

Re: Grozan osip ispod pazuha

Post od kitty katty »

ljudi ja trenutno imamm isti problem,trenutno mi se siri sve vise..i iskreno mislim da je meni pocelo od Fa dezodoransa u spreju.. :-?
mazala sam baby puderom,pa postane sve gore i gore,nocu se nemogu kontrolisati od svraba i boli...uzasno je.....

sutra idem doktoru pa vam se javim...
melita keller
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am

Post od melita keller »

Postoji jedna fina kremica koja je kombinovana za nekoliko problema antibakterijsko,antiinflamatorno i protiv gljivicnih oboljenja i zove se Triderm.Maze se ujutru i uvece maks 5 dana.
kitty katty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 30, 2011 9:34 pm

Post od kitty katty »

ja sam uzela Esperson kremu,kazu da je dobra
anabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 23, 2008 8:47 pm

Post od anabgd »

Znam da je prošlo puno od poslednjeg posta, ali ipak se nadam da će neko odgovoriti :)
Ja več nekoliko godina s vremena na vreme imam osip ispod pazuha, krene da svrbi, neopisivo, i uglavnom trpim ali noću često nesvesno raščešem i to je onda užas, crvenilo, peče, rane maltene... Triderm krema pomogne, to mi je doktor prepisao, sve prođe bukvalno za 2 dana, ali se ponovo vrati posle nekog vremena... Dezodoranse sam menjala hiljadu puta, nikada ne uzimam sprej, uvek roll ili stick, bez alkohola, aluminijuma i sl, najblaže.
Nije rešenje da mažem stalno Triderm, krema ipak ima kortikosteroide...

Ne znam šta da radim i kod kog doktora da odem, možda neka alternativna medicina?

I da, samo da naglasim da mi je alergija prvi put izašla pre par godina kada sam stavila Lady Speed Stick, užasno jak stick, koji su mi preporučili jer sam se dosta znojila u tom periodu, i neverovatno, posle prve upotrebe sam buknula! I od tada imam problem stalno.
Odgovori