za dr Goranu i mr ph Silvia

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
lorelai
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2003 1:00 am

za dr Goranu i mr ph Silvia

Post od lorelai »

Moj problem je specifican i posto sam procitala par zanimljivih komentara dr. Gorane na slican problem resila sam da izlozim i svoj slucaj. Naime, ja bih se nadovezala na stanje koje ste Vi dijagnostikovali kao "eritema pudoris" s obzirom da to jako lici na ono sto mene muci. Ja taj problem (sa povrsinama toplijim od ostatka povrsine koze koja je uz to i prekrivena sitnim svetlim dlacicama i vidljivim kapilarima) imam samo na jednom obrazu i uz to mi je izrazena bora izmedju nosa i usta (takodje samo na toj strani lica). Jos bih mogla da pomenem da imam i povremenih problema sa iritacijom jednog oka.

Zanima me sta je uslovilo ovu pojavu, kog je porekla problem i da li postoji neko resenje (npr. IPL)? Kome bih mogla da se obratim?
Nadam se da ce mi dr. Gorana i mr Silvio pomoci.

Hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Kako ste objasnili to je unilateralno, odnosno sa jedne strane lica. Mozda bi bilo dobro da se slikate anfas i promenu izbliza. Mozda se radi o krvnom mladezu! IPL je prilicno dobar za resavanje takvih problema, ali je potrebno dobro odmeriti dubinu na kojoj se krvni sudovi nalaze
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori