Eritromicin

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Eritromicin

Post od fic1984hr »

Da li imate uspjeha u lijecenju akni eritromicinom!?
Ja koristim vec mjesec dana Aknemycin emulziju i losion s eritromicinom (4 g)-kupljen u ljekarni, oni su ga napravili. Stavim prvo taj losion pa na to jos kremu, i to preko noci samo.
Uz to pijem i antibiotik. Stanje ide na bolje. Ne znam je li to rezultat antibiotika "iznutra" ili eritromicina "izvana"!?
Ne maze mi se vise svaku vecer tim kremama, radje bi samo oprao lice gelom za ciscenje i stavio hidratantnu kremu.
Molim za misljenje i iskustva i dermatologa i nas koji trenutno patimo od tog uzasa...ali proci ce i to,samo ne odustajati!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Jel moguce da nitko nije imao terapiju eritromicinom (losion ili antibiotik)!?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

eritromicin je dobar za upalne oblike akni ali ne resava osnovni problem a to je otapanje komedonskih cepova koji su pocetne promene kod akni od kojih nastaju sve druge promene.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Imam te upaljene akne, sve manje ali se ipak pojavljuju na nekim mjestima vec mjesecima. Cim jedna prode evo druge. To su one koje su jos podkozne, osjetim ih 5-10 dana prije.
U zadnjih mjesec dana mi se broj komedona i mitesera smanjio u pola. Mozda je to zbog Vichy hidratantne kreme ili 6 tretmana glikolnom kiselinom (ipak mislim da je to).
Da li bi bilo bolje stavljati preko noci eritromicin ili klindamicin s obzirom na kratak opis problema?!
Jedino to mogu u ljekarni dobiti, znaci da ga oni naprave.
Ako mislite da klindamicin, molim Vas za sastav, odnosno koji postotak da trazim, koji je najmanji a koji najveci postotak.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Probajte da nabavite Clindasome- Hemofarmov-on je prilicno jeftin a zbog lipozomske podloge ne samo da smiruje upalu vec i otapa komedone
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori