crvenilo i perutanje kozhe lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
NKJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 30, 2007 12:34 pm

crvenilo i perutanje kozhe lica

Post od NKJ »

od pre par meseci mi je kozha lica izmedju obrva i na nosu postala jako suva i pochela da se peruta, a povremeno se javlja i crvenilo. nekad se smiri, nekad skoro potpuno nestane, a pre nedelju dana mi se ponovo pojavilo, i to bash jako.

da li neko ima neki savet?
h20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 3:56 am

crvenilo oko obrve i oko nosa

Post od h20 »

identicni problem se javio i kod mene prije skoro godinu dana ali to crvenilo je najintenzivnije posle kupanja ili dodir s vodom tako da prvo se stvara perutanje a kada pokusham da to uklonim s bilo cime onda se javlja i crvenilo koje se nekad namali a nekad sve jace i jace... koristio sam raznih krema bio kod dermatologu ali od toga nishta(gentamicin , rekonazol i tako dalje ) ... molim vas ako neko zna ili se suocio sa ovim problemom nekada i resio ga je neka mi da neki savet shta i kako da koristim... iskreno se nadam da moze neko da pomogne... hvala unapred :)
Alirita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: crvenilo oko obrve i oko nosa

Post od Alirita »

odgovor sam vec dala na temi "Molim vas crvenilo oko obrve i oko nosa"... posto sam imala taj problem mozete pogledati

resenje za ovaj problem :)
NKJ
Novi član
Novi član

Post od NKJ »

e, hvala, upravo sam videla (:
btw, ja sam pochela da pijem tablete od pivskog kvasca (pijem ih 3-4 dana) i mogu retji da primetjujem poboljshanje na kozhi (: tako da ni to nije loshe reshenje.. ako se ipak vrati, poslushatju tvoj savet sa brisom lica. hvala u svakom sluchaju :wink:
Alirita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:16 pm

Post od Alirita »

:D Drago mi je da pokusavas to da resis, ali kao sto sam tamo navela pravi put je bris koze lica. Sto duze cekas resenje odlazes, a ukoliko su bakterije u pitanju one mogu samo malo da se "primire", a klica i dalje ostaje i ponovo ce da se pojavi cim prekines to da koristis. Ja sam koristila pavlovicevu mast u pocetku, izgledalo je kao da "prolazi" ali zapravo nije. Sve dok nisam dobila pravu terapiju nakon lab. nalaza i vec nakon 2 sata videla se promena na bolje (sto je neverovatno!). Ali terapija je bila - pun pogodak!. Zato nemoj odlagati resenje, jer ovo resenje sa brisom koze je jednostavnije i sigurnije ce ti se koza oporaviti. To je samo da odvojis malo vremena i malo novca (bolje dati 1000 din. za bris koze) nego na "dugotrajno lecenje i zalecivanje" raznim "preparatima".
Zelim ti da ti to pomogne, ali nemoj se zavaravati, sigurnije je da uradis bris koze (ja bih tako postupila da sam na tvom mestu). Bice ti i psiholoski lakse jer ces znati onda "sta tacno lecis", a ne ovako.

Srdacan pozdrav :D
NKJ
Novi član
Novi član

Post od NKJ »

ok, poslushatju te :wink:
Maka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 05, 2005 11:38 am

Post od Maka »

Gde moze da se uradi bris koze, a da se ne ide kod lekara? Nemam snage za domove zdravlja, upute i sl.
dunjica77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 2:39 pm

crvenilo koze

Post od dunjica77 »

Molila bih i ja za savet gde se moze uraditi bris kože. meni je dijagnostikovana rozacea ,dok mi je drugi dr.dijagnostikovao seboroicni dermatitis,ali mi niko nije rekao da uradim bris. Molila bih takodje doktora na forumu da mi preporuci neku ordinaciju i savet,jer sam silne novca ostavila u raznim popularnim dermatoloskim ordinacijama,a stanje mi je sve gore.
koza lica mi je pod prstima reljefaste teksture,imam sitne crvene bubuljice svuda po licu sem po nosu,,pece me i zateze a sklono je i aknama.koristila sam elokom,pila 3 meseca Visiren,razne emulzije,krecna mleka-nista. jedino sam saznala da sam alergicna na CINK,pa ne smem da koristim preparate koji ga sadrze.puno hvala unapred na bilo kakvom savetu! :wink:
ananedjo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 12:40 am
Kontakt:

crvenilo

Post od ananedjo »

ja ima problem evo nedelju dana i danas sam posla kod dermatologa i rekla mi da imam upljene kapilare i crvenilo koje imam odavno svi drugi su mi govorli da sam alergicna na svasta a ustvari bije to to i dala mi da koristim ruberol mast, colpoderm gel i eritromicin losion da li ce to izlijeciti
123456
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 7:15 pm

Post od 123456 »

meni su za to prepisali didermal krem, koji ne smem često da mažem, dakle njim lečim posledicu a uzrok je seboreja.

dakle, kod mene to izgleda kao tačka veličine nokta, najpre je samo crveno, pa krene da se peruta.

kažu stres, voda, loš sapun, sve to može biti dodatna iritacija
i taj didermal namažem jednom dva puta i to prođe, pa se pojavi ponovo.

opet, kažem, to je moje iskustvo i ja sam po lek išla kod dr Šer-a.
marina-makica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 2:17 pm

Post od marina-makica »

Čini me se sličan problem sam i ja imala i to mi se otprilike javilo pre godinu i po dana..
Čujem za kotodermu, odem kod njih, daju mi terapiju...i maži...
Pored njihovih 12 preparata :cry: dali su mi i dva kostekoroida kansen i triderm...
To sam mazila (sa određenim prekidima) godinu dana..,,jer kontrolu nikako nije bilo moguće kod njih zakazati...
Kad mi se sva ta igrarija smučila skupim snage i odem kod pravog doktora (jer sam bila samo zalečena a ne izlečena)...
On se zgrozio kad me video...kremama sam uništila kožu jer se lice naviklo na njih...rečeno mi je da mesec dana apsolutno ništa ne stavljam na lice sem obloge od kisele vode i što čećše umivanje vodom da bi se koža regenerisala (a za to je potrebno 24 dana)...
Danas mi je tačno 15 dan kako ništa ne mažem i radim to što mi je rečeno...
Užasno mie je jer sam ko narkoman bez droge... Lice mi prosto traži te kreme...
Oko nosa su mi bila dva ogromna crvena pečata koja su počela da se perutaju, obrve su mi se isperutale..i valjda je to završna faza..
Celo lice me svrbi :cry: al rekla sam sebi da moram da izdržim...Čekam kontrolu i korak dalje..
Zato: vodite računa kod koga idete i šta radite sa svojom kožom...
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Narode,
uglavnom sve sto ste napisali liči na seborični dermatitis ili rozaceu. Moguća je i kombinacija. Zato je najbolje da se stavrno posavetujete sa dermatologom, nemojte traziti savete na forumu.To ipak spada u domen bolesne kože, a zvanično ovde doktora nema, pojave se ali retko, tako da je najbolje da ih sami potaražite. Za SD nije neophodan bris, golim okom se vidi a zna se koja ga bakterija izaziva.
Pozz,
Dragana
Odgovori