Crvenilo i perutanje kože ispod očiju???

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
cureav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 29, 2010 7:41 pm

Crvenilo i perutanje kože ispod očiju???

Post od cureav »

Poštovani,
molim Vas da mi pomognete, naime radi se o pojavi crvenila ispod ociju. Nisam još uspeo da provalim šta ga provocira, da li je nešto od ishrane, tečnosti... Od krema koristim samo Niveu i to možda 2-3 puta nedeljno. Pojavi mi se crvenilo i suva koza, često i perutanje; oblik često podseća na donji deo okvira naočara, ali više deo ka nosu, kao da je taj deo naočara nažuljalo kožu, iziritiralo. Ipak, ne nosim naočare. Nedavno mi je neko rekao da to može biti problem sa bubrezima. Da li neko ima ovakva iskustva ili više informacija o tome?
Još jedna stvar mi pada na pamet, a to je lupus eritematozus, ali o tome znam jako malo.
Zanimljivo je da takve iste simptome ima i moja sestra i majka, doduše majka sad otkako je u penziji skoro da i nema, a sestrine te crvene tačke su čak malo potamnele, kao da su starije...
Šta da radim? Hvala unapred

Pokušaću da postavim i sliku, svog lica, ali ti simptomi nisu u najboljem prikazu, tj. znaju da se pokažu vidljivije, samo se nisam setio da slikam...

Slika
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Re: Crvenilo i perutanje kože ispod očiju???

Post od petars89 »

pojacaj samo unos vode...svakog dana 2l dnevno i dodji za 7 dana (ako sve to lepo ispratis) pa mi se zahvali :P
cureav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 29, 2010 7:41 pm

Re: Crvenilo i perutanje kože ispod očiju???

Post od cureav »

petars89 napisao:pojacaj samo unos vode...svakog dana 2l dnevno i dodji za 7 dana (ako sve to lepo ispratis) pa mi se zahvali :P
Koje vode?
Može li malo objašnjenja, Petre zašto mislčiš da je ovo do nedostatka vode, tj. tečnosti?
Može li se tu uračunati bilo kakva tečnost, sokovi...
Jel to tvoja sumnja na bubrege?
Odgovori