Crvenilo na obrazima, suva i hrapava koza

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Colask8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm

Crvenilo na obrazima, suva i hrapava koza

Post od Colask8 »

Mislim da lepo pise gore, ali ajde i da kazem kada nastaje,

simptomi se pojavljuju kada sam izlozen suncu, i hladnom zimskom vetru, koza na licu(najcesce obrazi) postaje crvena skroz, kao da sam izgoreo na suncu, ali posle sat-dva u nekoj zatvorenoj prostoriji to crvenilo prestaje dok moja koza na licu ostaje suva i hrapava, prepisali su mi razne preparate iz biljnih apoteka, neke termalne vode, kreme, i nista od toga nije pomoglo, zna li neko mozda u cemu je problem, i kako bih se mogao otarasiti...

P.S. ako je neko patio od ovoga, i otrasio se, moze da mi pomogne??????????
Bubabubabuba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 25, 2008 3:54 pm

Crvenilo i suva koza

Post od Bubabubabuba »

Da li si probao Murad preparate... kod njih je pregled besplatan....? Mojoj sestri su bas pomogli kod tog problema.... vidi www.murad.rs
Colask8
Novi član
Novi član

Post od Colask8 »

Ako mozes tacno da mi kazes sta trazim?? :) HVALAAA
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: Crvenilo na obrazima, suva i hrapava koza

Post od mr M »

Colask8 napisao:Mislim da lepo pise gore, ali ajde i da kazem kada nastaje,

simptomi se pojavljuju kada sam izlozen suncu, i hladnom zimskom vetru, koza na licu(najcesce obrazi) postaje crvena skroz, kao da sam izgoreo na suncu, ali posle sat-dva u nekoj zatvorenoj prostoriji to crvenilo prestaje dok moja koza na licu ostaje suva i hrapava, prepisali su mi razne preparate iz biljnih apoteka, neke termalne vode, kreme, i nista od toga nije pomoglo, zna li neko mozda u cemu je problem, i kako bih se mogao otarasiti...

P.S. ako je neko patio od ovoga, i otrasio se, moze da mi pomogne??????????

Pozdrav,

Smanjena vlaznost u vazduhu, narocito zimi, nije prijatelj koze. Takodje, ni poviseno UV zracenje nije prijatelj koze. Narocito ne suve koze. Ona mnogo burnije reaguje na temperaturne promene.

Jedan od uzrocnika suve koze moze biti zub. Narocito ako se radi o upalnom procesu koji se nalazi izpod povrsine. Mozda to nije tvoj slucaj, ali bi ipak trebao da proveris stanje zuba i da time otklonis svaku sumnju.

Ovo govorim iz licnog iskustva, jer su simptomi isti, mada uzrok ne mora da bude. Kreme nisu imale nikakvo dejstvo, samo trenutno olaksanje i nista vise. Kako je stanje sa zubom sredjeno i problematicno mesto ocisceno, simptomi suve i osetljive kose su se povukli za 48 sati. I sada je sve normalno. Na zalost, dermatolozi nisu znali o cemu se radi, a iskreno receno, nisu se nesto ni potrudili, objasnjavajuci to time da ljudi imaju razlicite vrste koze i da je meni, eto, bas takva zapala. Da, ali nije bila oduvek takva. Njihov odgovor je bio da tipovi koze mogu da se menjaju s vremena na vreme. Tek tako? Ovo mi nije delovalo kao ubedljiv odgovor, vise kao kvazi-argument kojim bi sebi napravili sirok prostor za manevar, odnosno, relativizovali svako moje sledece pitanje. Svaki mi je prepisivao kremu (i naravno, upucivao me tacno u odredjenu apoteku gde mogu tu kremu da pronadjem - ovo vise lici na trgovinu nego na medicinu).

Dakle, problem moze da se ispoljava na kozi, a uzrok moze biti bilo gde u organizmu. Za pocetak, kreni od detaljne kontorle zuba.

Nadam se da je ovo bar malo pomoglo.

Pozdrav,
mr M.
Colask8
Novi član
Novi član

Post od Colask8 »

pre 3 meseca sam popravio zube, i sada su svi zdravi, ali to nije uzrok... :| hmm.... ne znam sta da radim...
Colask8
Novi član
Novi član

Post od Colask8 »

Ljudi jel bio neko mozda u Koto derm?
wonder
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od wonder »

imam isti problem koji si opisao...iste simptome.mozda ti moje rjesenje bude previse prosto,ali nekad je za najteze probleme-najprostije rjesenje.naime i meni su prepisivali sve moguce kreme za vlazenje koze i sve to nije dalo nikakvog efekta i onda sam odlucio da preuzme malo stvari u svoje ruke-jer samo ti znas sta ti prija a ne neki doktor.poceo sam da sto manje perem lice a i kad ga perem perem ga samo vodom i to samo uvece i tako izbjegavam dodatno susenje koze.nikako sapun bez kad mora-posle treninga,znojenja,prasine...simptomi nisu prestali ali su se jako smanjili.
Anastasija95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2011 9:52 am

Re: Crvenilo na obrazima, suva i hrapava koza

Post od Anastasija95 »

Ja imam samo ovo crvenilo.Ne znam sta da mazem da se skloni,stavljam "ISIS PHARMA" onaj RUBORIL,al ima malo samo u onu bocicu.Sta vise da radim? :evil: :D
Odgovori