Pre 2 meseca otprilike pojavilo mi se crvenilo i sitne bubuljice po celu i dekolteu.Zapravo deluje kao da je svaka pora krenula da pravi bubuljicu i to nije toliko vidljivo oku koliko se oseca pod prstima.Dermatolog mi je dao acidi borici pa se to prosirilo i po licu.Nakon toga sinoderm od cega sam se cela sijala i nista.Potom se to malo smirilo i radila sam tretman kod kozmeticara i bilo je relativno bolje.Ona mi je dala klindamicin losion za celo i bradu i onda pre dve nedelje ponovo bukne,samo sto sada ima sitnih,crvenih
bubuljica.Dermatolog mi je dao mixturu albu i elocom kremi ja mazala nedelju dana i sve je gore.Sta sada da radim gde da idem, opet kod dermatologa?
Crvenilo po celu i dekolteu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 12:35 am
Da, opet kod dermatologa... Moras naci pravu kombinaciju.
Meni obloge acidi borici koriste protiv crvenila.
Moguce je da si dugo koristila sinoderm i elokom, a obe su kortizonske kreme pa ti se zato vratilo crvenilo. Koliko ja znam sinoderm se ne koristi za lice. Obloge od kamilice koristi sto vise mozes, bar pola sata dnevno, a sto se tice krema obrati se dermatologu mozda je najbolje da odes kod nekog drugog.
Meni obloge acidi borici koriste protiv crvenila.
Moguce je da si dugo koristila sinoderm i elokom, a obe su kortizonske kreme pa ti se zato vratilo crvenilo. Koliko ja znam sinoderm se ne koristi za lice. Obloge od kamilice koristi sto vise mozes, bar pola sata dnevno, a sto se tice krema obrati se dermatologu mozda je najbolje da odes kod nekog drugog.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kamilica može često da izazove alergiju zbog sadržaja azulena, koji s jedne strane ima anti-zapaljensko delovanje, a s druge strane je jak iritans. Zato, za obloge, bolje hladan čaj od žalfije.
Promene koje ste opisali na dekolteu mogu ličiti na miliariu (osip zbog znojenja). Izbegavajte kortikosteroidne preparate i mažite mixturu albu.
Ako ne bude poboljšanja, opet kod dermatologa.
Promene koje ste opisali na dekolteu mogu ličiti na miliariu (osip zbog znojenja). Izbegavajte kortikosteroidne preparate i mažite mixturu albu.
Ako ne bude poboljšanja, opet kod dermatologa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 12:35 am