Crveni plakovi na telu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
pelarosa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 03, 2015 6:23 pm

Crveni plakovi na telu

Post od pelarosa »

Pre oko mesec dana sam primetio da mi se na kozi javljaju crvene tackice. U pocetku sam misli da je ujed komaraca ili neso slicno, ali je ubzo poceo da se siri. Tackice su prvo izbile u predelu listova, pa butina i na kraj stomaku. Otisao sam kod dermatologa i on mi je prepisao mast dedermal i tablete cetitizin (mast x2 dnevno, tableta 1x dnevno) Posle nedelju do 10 dana upotrebe tackice su i dalje stajale na kozi, razlike nije billo Da napomene da uznasno nervira, svrbi, i zbog toga nisam u mogucnosti da se uspavam (obicno pjem tablete za spavanje, upravo iz ovog razloga). Posle toga sam otisao kod drugog doktroa i on mi je prepisao mast dekatol, ali opet bez uspeha. pre 10 dana plakovi na telu su se povukli sa stomaka i sada, najvise ih ima na zadnjici, preponama (priblizavaju se testisima, sto me izuzetno plasi), na butinama i ispod pazuha, dimenzije oko 1-2cm, mada su najveci na zadnjici i ima ih najvise. Primetio sam i da se pojavljuju na ruci, ali nisu crvene nego malene bele, podkozne. Smenio sam i treceg lekara, odradili smo alergotest i primao sam biorezonantnu terapiju, ali kao i prva 2 puta bez uspeha.
MOlim va recite mi vase misljenje, puno ce mi znaciti.
Hvala, pozdrav

Slika: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=55710C63
Odgovori