Colpo derm

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
emanuela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 12:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Colpo derm

Post od emanuela »

U Pdg nisam mogla naci Metronidazol gel ali sam nasla kremu protiv mladalackih akni u kojoj ima sastav metronidazol i mogu vam reci da mi se pokazao odlicnim,posto mi lice malo manje "bukne" iz hladnog u toplo.
Ne znam samo da li smijem da mazem cijelo lice ?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

Malo mi je cudno da se u sastavu krema protiv akni nalazi i metronidazol kao jedan od sastojaka. Da li ste dobro procitali uputstvo za lek? :roll:
Bez obzira na sve, krem ne treba da upotrebljavate za celo lice, ukoliko nema promena!
emanuela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 12:21 pm

Post od emanuela »

Pise:metronidazol 0,75 gr;pulvis conservans 0,10 gr;hidrosolubilna podloga do 100gr,koristi se (pise) u terapiji mladalackih akni.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Metronidazol deluje antiinflamatorno slicno kao clindamycin i eritromycin. Ali se uglavnom koristi kod papulozne rozacee a retko kod klasicnih akni, ali nekog osnova i za njegoivu primenu kod akni ima mada nije lek izbora. Mozda Vam pre prija podloga koja moze delovati hidratisuce i ako je lipozomska i komedoliticki
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Metronidazol i akne

Post od mr ph. Silvio »

Mozda je to neki novi podatak od pre neki dan :roll:
Metrodidazol se koristi kod akni rozacea, ali ako Vam prija, Vi mazite. Nista lose ne moze da Vam se desi!
Odgovori