bubuljice
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 5:28 pm
bubuljice
interesuje me kako mogu najlakse uklonit bubuljice?????/
-
- Novi član
bubuljice
interesuje me kako najlakse mogu ukloniti bubuljice na licu imam suvu kozu i ne znam sta je tacno najbolje za njixovo uklanjanje ,da li zna neko prirodan a efikasan recept za ulanjanje bubuljica ili neki preparat koji se moze naci u apoteci ??????????
- terpsichore
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 4:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
inace nisam fanatik alternativne medicine, ali evo recept za jednu masku koji mi je dala moja tetka dok sam ja jos imala te probleme u pubertetu. imala sam akne, nijedan dermatolog mi nije mogao pomoci, tek se stanje smirilo kad sam pocela uzimati pilulu za kontracepciju. nakon sto sam mijenjala pilule tri puta jer ih nisam podnosila, prestala sam ih skroz koristiti. stanje na licu se pogorsalo, ali sam se uspjela rijesiti tog zla ovom maskom:
BRASNO OD SOJE 50g
LANENO SJEME 40g
KAMILICA 40g
SIPAK 30g
RUZMARIN 20g
LAVANDA 10g
BIJELI SLJEZ 10g
sve se to samelje (ja koristim mlin za kafu).
maska se stavlja 2 - 3 puta sedmicno.
prije nanosenja se napari lice.
uzmu se dvije velike kasike tog praha (ako mislis i na vrat stavljati, onda uzmi vise) i pomijesaju se sa kljucalom vodom, vode se stavi tek toliko da nastane fina kremasta masa. ostavi se malo da se ohladi, po mogucnosti masku treba staviti na lice dok je jos topla.
ne moze se bas fino razmazati kao ostale maske, prije je tako da kasikom uzmes "grudvu" koju onda na licu razgnijecis na sve strane, dok ne napravis homogeni sloj.
ima puno posla oko toga, al se isplati!! ja sam prezadovoljna. inace, navodno je ova maska dobra protiv svega, ne samo akni, jer podstice prirodnu moc koze da se regenerise.
sretno!
BRASNO OD SOJE 50g
LANENO SJEME 40g
KAMILICA 40g
SIPAK 30g
RUZMARIN 20g
LAVANDA 10g
BIJELI SLJEZ 10g
sve se to samelje (ja koristim mlin za kafu).
maska se stavlja 2 - 3 puta sedmicno.
prije nanosenja se napari lice.
uzmu se dvije velike kasike tog praha (ako mislis i na vrat stavljati, onda uzmi vise) i pomijesaju se sa kljucalom vodom, vode se stavi tek toliko da nastane fina kremasta masa. ostavi se malo da se ohladi, po mogucnosti masku treba staviti na lice dok je jos topla.
ne moze se bas fino razmazati kao ostale maske, prije je tako da kasikom uzmes "grudvu" koju onda na licu razgnijecis na sve strane, dok ne napravis homogeni sloj.
ima puno posla oko toga, al se isplati!! ja sam prezadovoljna. inace, navodno je ova maska dobra protiv svega, ne samo akni, jer podstice prirodnu moc koze da se regenerise.
sretno!

- terpsichore
- Stalni član
-
- Novi član
- terpsichore
- Stalni član
-
- Novi član
- terpsichore
- Stalni član
-
- Novi član
- terpsichore
- Stalni član
da, sve ima u apoteci, jedino ako ne bude brasno od soje, to mozes svuda nabaviti (moze se i jestivo koristiti). najbolje je otici u biljnu apoteku.
a ja nisam nikada platila vise od ~10€ (za kolicinu koju sam gore navela), to mi je dovoljno za 2 - 3, nekada 4 sedmice, zavisi koliko koristim (ne stvaljam bas uvijek na vrat).
a ja nisam nikada platila vise od ~10€ (za kolicinu koju sam gore navela), to mi je dovoljno za 2 - 3, nekada 4 sedmice, zavisi koliko koristim (ne stvaljam bas uvijek na vrat).
-
- Novi član
- terpsichore
- Stalni član
-
- Novi član
-
- Aktivan član