Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Bobo, ostavi cigarete u svakom slucaju!!!
Nije dobro za zube, ni pluca ni kozu!!!
Bolje da se ne odrices sve te hrane nego sto pusis!
I ja sam ovih dana jako nervozna i moras da me slusas :P
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

Skvo znaci moram da te slusam!E pa vazi,od sutra ne pusim,ili se bar nadam!Pozz
jecka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 3:47 pm

Post od jecka »

I ja! ( nadam se)
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

Makki prijatelju..par pitanja za tebe...posto vidim da si medju iskusnijim ovde!
...nemam akne...mozda izadje neka u 2 meseca....ali imam bubuljicu tu i tamo....Lice mi se menja na mahove....u sustini je ok....ali ima perioda kad je jako dobro, a ima i kad je lose!....Moj najveci problem je crvenilo...cas sam crven , cas ne.....a imam i flekice....
Dragana kaze da sam definitivno poseban slucaj i da bi trebao neko strucan da me pogleda uzivo...a sa druge strane na "telemedicini"...su mi rekli da vocne kiseline nisu za mene jer mi je lice preosetljivo!?? Mada , pitanje je da li neko moze to da oceni preko slike...??/
Sta ti mislis...da probam sa Avene Diacneal??....Normaderm isto dobro deluje na mene...ali poceo da mi susi kozu..pa moram da ga proredim...
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

Makki prijatelju..par pitanja za tebe...posto vidim da si medju iskusnijim ovde!
...nemam akne...mozda izadje neka u 2 meseca....ali imam bubuljicu tu i tamo....Lice mi se menja na mahove....u sustini je ok....ali ima perioda kad je jako dobro, a ima i kad je lose!....Moj najveci problem je crvenilo...cas sam crven , cas ne.....a imam i flekice....
Dragana kaze da sam definitivno poseban slucaj i da bi trebao neko strucan da me pogleda uzivo...a sa druge strane na "telemedicini"...su mi rekli da vocne kiseline nisu za mene jer mi je lice preosetljivo!?? Mada , pitanje je da li neko moze to da oceni preko slike...??/
Sta ti mislis...da probam sa Avene Diacneal??....Normaderm isto dobro deluje na mene...ali poceo da mi susi kozu..pa moram da ga proredim...
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

@Fisi

Mozda su ti rekli da ti lice nije za kozmeticke tretmane vocnim kiselinama (gde je koncentracija u procentima znatno veca nego u kremama), jer trenutno stanje tvoga lica ne dozvoljava. Mali je procenat vocnih kiselina 6% u Diacneal kremi, dermatolozi prepisuju ovu kremu za seboreju, a ona je pracena crvenilom, perutanjem lica itd. Moje dijagnoze od dermatologa su stalno bile dermatitis seboroica, praceno bubuljicama, lice mi je bilo konstantno crveno, mashcenje veoma jako itd. Ja sam koristio mnogo agresivnije preparate prepisane od dermatologa, Diacneal da ne pecka u pocetku ne bi osetio na licu. Ono shto ja mogu da ti preporucim je:

uvece: umivanje Lush Fresh Farmacy sapunom ili Avene Cleanance gelom (ja koristim FF, i fenomenalan je ako ga za 20tak sekundi skinesh s lica, ali kazu da je Avene gel josh blazi), posle mazanje Avene Diacneal kreme
ujutru: ako ne izlazish preko dana nigde, samo se umijesh vodom, ako izlazish a suncan dan je, onda pranje FF ili Avene gelom, nakon cega ide hidratantna krema za osetljivu kozu sa UV zashtitom od sunca Avene Hydrance Optimale SPF 15B 15A.

Lice se crveni jer se jako znoji, masti, i prosto gori iznutra, kada je i sklono infekcijama, guljenju, bubuljicama, a moze da se crveni i ako je dehidrirano zbog preagresivnih preparata. Ja sam proshao kroz obe faze. Ja od kad koristim Diacneal sam beo jer mi se lice ne masti kao pre korishcenja ove kreme.

Cime si se umivao koristeci Normaderm?? Ako ti Diacneal isushuje lice, onda nanosi redovno "Avene Hydrance Optimale SPF 15B 15A" danju i nema shanse da ti dehidrira lice. I za flekice su ti idealne vocne kiseline koje ima Diacneal.

Probaj slobodno, pomocicesh sebi :P
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

makki, vidim da si na jednom mestu napisao da posto stavljas Avene Diacneal samo tokom noci kako i treba, a ne tokom dana, a ujutru ti se skroz upije, tj. ti operes ostatak, da u tom slucaju ne treba da stavljas kremu sa SPF.

Pa GRESKA!

Vocne Kiseline su ko vada i vatra - dobre sluge, ali ZLI GOSPODARI! :-?
Glikolna kiselina dovodi do pilinga, a ispod ti je MLADA koza, i bez obzira sto nemas na sebi Diacneal kremu tokom dana, DOBICES FLEKE, i oziljci (ako ih imas) ce biti vise vidljivi, a mozes i da izgoris, kao sto se meni danas desilo sa korenom nosa, (onaj deo odmah ispod obrva) koji nisam zastitila kremom, ni puderom.
Kazes - nisi stavio kremu, a izasao si napolje na sunce i nije bilo posledica. PA TEK CE IH BITI! NEMOJ to vise da radis!
Negativne posledice sunca se akumuliraju na kozi, i ne pokazuju se odmah, nego najcesce posle nekog vremena.
Poslusaj me - NE IZLAZI BEZ KREME SA SPF!

Ja ovo dobronamerno, nadam se da ne zvuci drugacije :wink:
poz
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Znam, i vec sam narucio preko jedne prijateljice zashtitnu kremu, nadam se da cu je imati do nedelje ili ponedeljka :wink: :P 8)
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Nenno i ostali, Cleanance i Cleanance K su takodje bez UV zastite, s tim sto Cleanance nema vocnih kiselina u sebi, pa moze da se koristi i preko dana.
To sam doznala pa rekoh da vas obavestim
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

*fala skvo 8)

znaci, definitivno izbor pada na Hysake 25
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Osim ako neko nije probao tu Avene za osetljivu kozu sa zastitinim faktorom 15, koju maki spominje, da vidimo dali je masna puno.
Meni je Dragana pominjala ranije da je ok neka emulzija za masnu kozu sa zastitnim faktorom, koju proizvodi biobody paris, ali pojma nemam kakva je ona. Znam samo da su njihovi proizviodi prilicno jeftini, posto su made in serbia.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Zezas da je Biobody made in serbia.Nikad ih necu kupovati.Svasta...
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Nemoj tako bobo, nije a priori sve sto je iz Srbije lose !!!
Mislim da je ta biobodi kolekcija sasvim o.k....
jovanaklea
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 9:57 am

Post od jovanaklea »

meni od hifac 25 iskacu bubuljice :( celo leto sam imala taj problem
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Skeptican sam po pitanju nasih proizvoda za lice.Dakle,ogradjujem se samo na lice.
Odgovori