@Fisi
Mozda su ti rekli da ti lice nije za kozmeticke tretmane vocnim kiselinama (gde je koncentracija u procentima znatno veca nego u kremama), jer trenutno stanje tvoga lica ne dozvoljava. Mali je procenat vocnih kiselina 6% u Diacneal kremi, dermatolozi prepisuju ovu kremu za seboreju, a ona je pracena crvenilom, perutanjem lica itd. Moje dijagnoze od dermatologa su stalno bile dermatitis seboroica, praceno bubuljicama, lice mi je bilo konstantno crveno, mashcenje veoma jako itd. Ja sam koristio mnogo agresivnije preparate prepisane od dermatologa, Diacneal da ne pecka u pocetku ne bi osetio na licu. Ono shto ja mogu da ti preporucim je:
uvece: umivanje Lush Fresh Farmacy sapunom ili Avene Cleanance gelom (ja koristim FF, i fenomenalan je ako ga za 20tak sekundi skinesh s lica, ali kazu da je Avene gel josh blazi), posle mazanje Avene Diacneal kreme
ujutru: ako ne izlazish preko dana nigde, samo se umijesh vodom, ako izlazish a suncan dan je, onda pranje FF ili Avene gelom, nakon cega ide hidratantna krema za osetljivu kozu sa UV zashtitom od sunca Avene Hydrance Optimale SPF 15B 15A.
Lice se crveni jer se jako znoji, masti, i prosto gori iznutra, kada je i sklono infekcijama, guljenju, bubuljicama, a moze da se crveni i ako je dehidrirano zbog preagresivnih preparata. Ja sam proshao kroz obe faze. Ja od kad koristim Diacneal sam beo jer mi se lice ne masti kao pre korishcenja ove kreme.
Cime si se umivao koristeci Normaderm?? Ako ti Diacneal isushuje lice, onda nanosi redovno "Avene Hydrance Optimale SPF 15B 15A" danju i nema shanse da ti dehidrira lice. I za flekice su ti idealne vocne kiseline koje ima Diacneal.
Probaj slobodno, pomocicesh sebi