ateromi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mazam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 4:55 pm

ateromi

Post od mazam »

Jos u pubertetu su mi se pojavili ateromi ne preponama i turu - uglavnom gde ide rub vesa. tada mi je dva puta radjena kiretaza - jednom na preponama i jednom na turu. Na turu je bio velicine dlana i ostala je rupica, koja se sada ocigledno i dalje puni i spod se oseca kao zrnce sa ostrim vrhom. Na preponama su se vremenom pojavile, pa jedno 4-5 jedna do drge male kuglice i jos dve ti koje su zasebne. gde bih to mogla da otklonim i kako. s obzirom da sam tada bila Vojni osiguranik a sada civilni nisam upucena ko je nadlezan za to - hirurg ili dermatolog i da li postoji neko drugo resenje.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

najbolje je da se konsultuje hirurg- mozda u Zvecanskoj
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
spiderka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 12:09 am

Post od spiderka »

danas sa m imala intervenciju-uklanjanje ateroma na glavi koji je bio upaljen,a prethodno je upala bez nekog uspeha lecena geramicinom.doktor-hirurg koji mi je zahvat radio rekao je da na kontrolu dodjem za tri dana,a mene zanima,posto ga nisam pitala,koliko moze biti opasna upala ateroma i da li je trebalo cekati da se ista smiri,ili se moze,kao sto je slucaj bio danas kod mene,takav aterom ukloniti bez mogucih komplikacija?unapred zahvalna na vasem odgovoru.
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

Aterom se ne moze ukloniti pod upalom vec se samo radi incizija (anestezija gotovo da nema dejstvo dok je aktivna upala pa je uglavnom i ne daju a za inciziju i nije toliko neophodna ako je iskusan hirurg zaboli malo prilikom samog reza i to je to). Da bi se ceo aterom uklonio kako treba potrebno je da ne bude upaljen i da kapsula bude lepo formirana, dovoljno je da ostane i komadic kapsule, da se ne ocisti lepo i aterom ce se uglavnom opet vracati... Nekad moze da prodje i 2-3 godine, skoro pa zaboravis da je tu ikad bio aterom kad eto ga opet. Puno srece sa tim.

p.s. nisam doktor ali sam imao oko 20ak intervencija zbog ateroma.
spiderka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 30, 2008 12:09 am

Post od spiderka »

tako nesto i ocekujem jer sam pre par godina otklonila 2 ateroma koji nisu bili upaljeni a sada su na istim mestima veci nego sto su bili.imam nameru da isti hirurg uradi i intervenciju nad njima,pa sta mi bog da :roll: verujem da je genetika uradila svoje,jer isti problem je imala i moja majka,pa ako treba,kao vi,da imam 20 intervencija nad ateromima spremna sam na to jer me nerviraju godinama :cry: pozdrav i hvala na odgovoru nekog ko je imao iskustva sa ovim :wink:
Odgovori