alergija na sunce i slanu vodu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Sep 12, 2007 10:16 pm
alergija na sunce i slanu vodu
Prosle sedmice sam bila 3 dana na kupanju na slanom jezeru i drugi dan sam dobila sitni osip po butinama stomaku i rukama koji me je jako svrbio. Otisla sam drmatologu ali su me zakazali tek za mesec dana. Privatni je na g.odmoru i u apoteci mi daju flonidan 1 dnevno da pijem i pijem ga 3 dana vec osip na rukama i stomaku se polako povlaci nije vise crvene boje a na butinama ga ima jos. Citala sam o tim alergijama da je dobar kalcijum sumeci da se pije i jutros sam kupila neki ca-c 1000 sandoz. Koliko dugo treba da se pije flonidan i dal ovaj sandoz ima kakvo djelovanje sa lijekovima protiv bolova i bromazepanom jer sam na terapiji bromazepanom 10 dana radi skakanja pritiska pa kao da me to malo umiri. I dal je puno 1000 mg kalcijuma dnevno u tabletama piti? Pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ajme sa tolikom terapijom samo mozete da dobijete opet neki osip ako izadjete na sunce.
bromazepam zaboravite, kupite Presing a osim sanirajte lokalno, Elokom krem.
bromazepam zaboravite, kupite Presing a osim sanirajte lokalno, Elokom krem.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
http://www.all-drugs-online.com/Drugs/A ... /2962.aspx
ne zvuchi loshe, ako pomaze nastavi sa tim, ali elokom je efikasniji, jeste kortikosteroid al ebi ga.
kad vec imash fenistil mackaj se njime, ali pravilno kako pishe na uputstvu.
ne zvuchi loshe, ako pomaze nastavi sa tim, ali elokom je efikasniji, jeste kortikosteroid al ebi ga.
kad vec imash fenistil mackaj se njime, ali pravilno kako pishe na uputstvu.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
a sta cu sa flonidana? da i njega prekinem pa da nastavim sa presingom ili?
Ma mene izgleda dokacilo sunce jer sam se suncala inace imam jako svetao ten a nanosila sam afroditino mleko za suncanje 30 faktor.i jos malo i slana voda a unazad dvije god. svaki put kad odem na more ja dobijem ovaj osip drugi treci dan odmah prvo pocne da svrbi i onda izadje skrz sitno gdje god da se pocesem. sad mi je crveni osip jos samo na butinama i preponama a ovo ostallo je osip sad boja koze nije vise crven. Ovo je prvi put da pijem flonidan.
Ma mene izgleda dokacilo sunce jer sam se suncala inace imam jako svetao ten a nanosila sam afroditino mleko za suncanje 30 faktor.i jos malo i slana voda a unazad dvije god. svaki put kad odem na more ja dobijem ovaj osip drugi treci dan odmah prvo pocne da svrbi i onda izadje skrz sitno gdje god da se pocesem. sad mi je crveni osip jos samo na butinama i preponama a ovo ostallo je osip sad boja koze nije vise crven. Ovo je prvi put da pijem flonidan.
-
- Stalni član
Jos sam u pms-u
pa mi hormoni rade 200 na h. Lice mi je puno sitnih i onih velikih bubuljica kao da sam u pubertetu ne znam cim da to vise saniram nema sta nisam pokusala i plantoderm izmedju ostalog ali nista. Sinoc sam namazala i nekom kremom na bazi cajevca ali mi je to puno masno pa imam osjecaj da ce jos vise izaci.

doktore u junu mesecu sam bila u grckoj na moru gde sam dobila alergiju na sunce koju i inace imam zadnjih pet godina u septembru ponovo idem u grcku pa mi recite kako da se pripremim da sebi olaksam boravak tamo samo da napomenem da sam u junu nakon povratka posetila dermatologa i da mi je preporucio zastitnu injekciju deset dana pre letovanja o kojoj injekciji se radi i da li je stetna
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Flonidan i Presing su isto, samo imaju različit naziv.
To što zovete alergija na sunce, može biti i milijarija, zapušenje izvodnih kanala znojnih žlezda. Ukoliko je stvarno alergija na sunce, postoji šema "pripreme" kože za izlazak na sunce, koja se pokazala kao adekvatna, ali je ipak treba koristiti u konsultaciji sa dermatologom.
To što zovete alergija na sunce, može biti i milijarija, zapušenje izvodnih kanala znojnih žlezda. Ukoliko je stvarno alergija na sunce, postoji šema "pripreme" kože za izlazak na sunce, koja se pokazala kao adekvatna, ali je ipak treba koristiti u konsultaciji sa dermatologom.