Akne

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

ivanbgd
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Akne

Post od ivanbgd »

Imam 38 godina i dosta masnu kožu lica. Ponekada mi se pojave i bubuljice po licu, ali redje. Po leđima imam dosta bubuljica. Sta bih mogao da koristim? Hvala.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Akne i masna koza

Post od mr ph. Silvio »

Da li ste do sada koristili neke preparate za negu ili lečenje?
Moj predlog:
1) za lice Hyfac pena sa AHA, za umivanje, uvece
2) za leđa, BP+E gel, uveče
3) losion sa hmeljom i zalfijom, za lice, posle umivanja
Ako je nesto ostalo nejasno, javite se. Pozdrav!
Lela5
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 06, 2005 11:16 pm

Post od Lela5 »

A sta je to sto ste mu preporucili za ledja i gde moze da se nabavi? Pitam posto i ja ima problem sa bubuljicama po ledjima.
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Kontakt:

Re: Akne i masna koza

Post od Mr.X »

mr ph. Silvio napisao:Da li ste do sada koristili neke preparate za negu ili lečenje?
Moj predlog:
1) za lice Hyfac pena sa AHA, za umivanje, uvece
2) za leđa, BP+E gel, uveče
3) losion sa hmeljom i zalfijom, za lice, posle umivanja
Ako je nesto ostalo nejasno, javite se. Pozdrav!
Posto sam Vam buduci kolega interesuje me sta mislite o preparatima Dr.Kozarev?Sa strucnog aspekta.:)
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Dr Kozarev je izvanredna mlada koleginica dermatolog.
Sa preparatima dr Kozarev nisam imala iskustva, mislim da su neke kolege, a i pacijenti imali dobra iskustva sa kremom za oziljke, ali nisam potpuno sigurna.
Verujem da dr Kozarev ne bi potpisala nista sto nije provereno.
Moj terapijski stav tokom 23 godine staza je medjutim bio da koristim ili preparate svetski priznatih kompanija ako zelim gotov preparat ili ako zelim preparat po meri mog pacijenta da angazujem farmaceuta kozmetologa ili farmaceutskog tehnologa u koga imam neograniceno poverenje da dizajnira prema mojim uputstvima preparat od najboljih mogucih sirovina. Uglavnom sam do sada za te potrebe angazovala Mr ph Suzanu Koprivicu farmaceutskog tehnologa i i Mr Ph Silvia, buduceg kozmetologa, neumornog istrazivaca, poznavaoca najboljih aktivnih supstanci i zaljubljenika u svoj posao.
Naravno tu je i doajen tehnologije primenjene u kozmetici Prof Slavica Siler-Marinkovic koja je veoma cesto dermatoloske najsmelije zamisli realizovala u praksi.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

Mene zanima je li BP+E gel neka skracenica ili je to naziv proizvoda, kao i ciji je to proizvod?
mr ph. Silvio
Saradnik

BP+E

Post od mr ph. Silvio »

BP+E je proizvod apoteke "SB Trade" Telefon apoteke je 557-553.
Kosta oko 300 din. Pozdrav.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Ja nemam nikakvih iskustava sa preparatima dr Kozarev.
ivanbgd
Stalni član
Stalni  član

Akne

Post od ivanbgd »

Uzeo sam preparate koje ste mi savetovali.
Efekti su vidljivi, bubuljice se povlače, koža je manje masna, ali malo zateze posle umivanja. Losion mi jako prija.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Lela5 napisao:A sta je to sto ste mu preporucili za ledja i gde moze da se nabavi? Pitam posto i ja ima problem sa bubuljicama po ledjima.
Sve preparate imate u apoteci "SB Trade", telefon je 557-553.
mr ph. Silvio
Saradnik

Akne

Post od mr ph. Silvio »

Proredite umivanje Hyfacom na 2x nedeljno.
Losion sa hmeljom možete koristiti duže vremena, a BP+E nanosite kada ima akni. Svakako uradite i jedan higijenski tretman.
Uključite Apaisac emulziju preko dana ili neki gel za vlaženje kože i biće odlično. Srećno! :)
ivanbgd
Stalni član
Stalni  član

Bubuljice

Post od ivanbgd »

Prihvatam sugestiju da odem na tretman, ali od ranije imam loša iskustva, jer sam par puta imao crvenilo posle čišćenja koje je trajalo2-3 dana.
mr ph. Silvio
Saradnik

Akne, masna koža

Post od mr ph. Silvio »

Javite se kozmetičarki Ani, 318-27-37. Sigurno ćete biti zadovoljni. :)
Mr.X
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Apr 22, 2005 10:40 pm
Kontakt:

Post od Mr.X »

Iako sam i sam buduci farmaceut nikad nisam verovao u otklanjanje bubuljica prostom primenom razlicitih krema.Jos manje imam poverenja u one izradjene magistralno-tj.u apotekama.Koristio sam Reviscar preparat od dr.Kozarev i nisam bio posebno zadovoljan a znam i one koji siu isli kod nje na tretmane ni oni nisu bil odusevljeni.Interesuje me da li je tacno da je za uklanjanje oziljaka jedino efikasna laser terapija?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Poštovani kolega,
lečenje akni je kompleksan problem, i u zaviznosti od stepena, savetuje se određena terapija ili tretman. Procena stručnjaka je kada u kojoj fazi treba uključiti koji agens. Što se magistralnih preparata tiče, oni su u mnogim slučajevima izuzetno delotvorni, jer se prave po meri pacijenta, opet u zavisnosti od stanja promena. Možda ste Vi imali loše iskustvo sa tom vrstom preparata?
Što se preparata dr Kozarev tiče, ja nemam nikakvo iskustvo pa ne mogu dati nikakav odgovor. Znam jedno, a to je individualno reagovanje na terapiju, kao i kod svih drugih preparata i lekova, pa ne možemo generalizovati.
U zavisnosti od dubine ožiljaka, predlaže se određen tretman. I druge metode, sem lasera, mogu imate odlične rezultate. Udjite na post Roaccutan-a pa ćete čuti mnogo pritužbi na laserski tretman protiv ožiljaka. Često stanje bude gore posle nego pre intervencije!
Nadam se da ste dobili odgovor na pitanje. Pozdrav!
Odgovori