Acne-neki od proizvoda

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Acne-neki od proizvoda

Post od sacramento »

Postovanje svima,

Prvi put se javljam tj.otvaram temu mada sam cesto na vasem forumu,imam 34 godine i vec pa sigurno svojih 20-tak godina problema sa bubuljicama,citao sam dosta o roacutanu i ostalim sredstvima,ali nisam ga nikada upotrebio mada cu izgleda na kraju morati,ono sto do sada nisam zapazio je da niko nije pisao o sledecim proizvodima pa me zanima da li ih je mozda neko koristio ili ako nije sta mislite i vi i strucni clanovi(doktori) foruma o sledecim proizvodima:

Ovaj prvi zove se Vilantae (d-Calcium pantothenate) i kazu da je potpuno prirodan i neskodljiv sa sastojkom B5 vitaminom.

http://www.vilantae.com/

Ovde ima mnogo komentara i velika vecina kaze da im je pomoglo uzimanje tih prirodnih tableta u otklanjanju akni.

http://www.acne.org/rate_item.php?item_id=52

Sledeci proizvod je Acuzine takoder tablete i ovde ima vise o njegovom sastavu.

http://www.acne-treatment-reviews.com/acuzine.htm

Sledeci je Derma Cleanse kolekcija krema i nesta vise o njemu

http://www.acne-treatment-reviews.com/derma-cleanse.htm

I na kraju da kazem da mi nije ni na kraj pameti da reklamiram ove proizvode jer ja od toga nemam nista,ja samo trebam vase misljenje o ovim proizvodima jer sam ih danas pronasao na internetu posto smo o ostalim proizvodima vec dosta culi.

Hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Na poslednjem 14 kongresu dermatologa Evrope u Londonu prisustvovala sam simoposijumu na kome je preslozen konsenzus za lecenje akni.
Interesantno je bilo predavanje koje je pokazalo izuzetno nisku incidencu akni medju clanovima jednog peruanskog plemena koji istovremeno imaju i nisku incidencu dijabetesa jer ne jedu dijabetogenu hranu. Procenat osoba sa aknama medju njihovim tinejdzerima je prakticno 0%.
To se objasnjava hormonskim delovanjem na seboregulaciju.
Tako da se ponovo vraca ideja da ne uzimanje dijabetogene hrane umanjuje rizik od akni. To ne znaci da ce uzimanje dijabetogene hrane generalno izazvati pojavu akni. Nikakav stav nije donet o povoljnom efektu oralne upotrebe vitamina.Ali niko nije ni rekao da su stetni, znaci mogu da pomognu a verovatno nece odmoci. Sto se tice lokalnog preparata koji ste naveli prepisla sam ingredients

0.5% Salicylic Acid -deluje keratoliticki ali veoma slabo- obican doroslovcev losion ima 1,5 ili 3 %
Aloe Vera Gel (Certified Organic) -vlazi
Vitamin C & E -antioksidativni efekat
Vegetable Squalane-vlazi
Vegetable Glycerin-vlazi
Pro-Vitamin B5 -regenerise epiderm-ubrzava deobu celija bazalnog sloja
Green Tea Extract-antioksidans
Cucumber Extract -adstringens-suzava pore
Papaya Extract-enzimi za rastapanje komedona
Allantoin -vlazi
Emulsifying Wax
Glyceryl Stearate
Cetyl Alcohol
Soy Lecithin-fitoestrogen
Xanthane Gum-prirodni uguscivac
Amodimethicone
Cocoa Butter-emoliens-moze delovati komedogeno
Sodium Citrate
Beta Carotene
Methyl & Propyl Paraben
Diazodinyl Urea -konzervans
Rose Hip Oil (Certified Organic)-antioksidans -antiage
Evening Primrose (Certified Organic)-oporavlja fju barijere
Rose Essence (Certified Organic)-antiage,regenerativno
Lavender Essential Oil (Certified Organic)-aromaterapija
Ylang Ylang Essential Oil (Certified Organic)aromaterapija
Lemon Essential Oil (Certified Organic)aromaterapija
Lime Essential Oil (Certified Organic)
Tea Tree Essential Oil (Certified Organic)-deluje na akne

Generalno bi ovaj preparat bio lek za sve bolesti -od svega pomalo a nista sustinski
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

OK,hvala na odgovoru,pa bi jos postavio jedno dodatno pitanje.

Pokusavao sam da se resim bubuljica ,ali neide ,sad trenutno koristim benzoyl peroxide 2,5% evo bas ovaj sa ovog sajta:

http://www.clearskinregimen.com/images/ ... easure.jpg

E sad neznam jel neko vec pitao ili imao slican problem kao kod mene,ja imam suvu kozu i bubuljice tako da bilo koje sredstvo da koristim ono mi stvara jos vece probleme i jos vise isusuje kozu,kud se peruta i ovako tu se jos vise peruta kad koristim neko sredstvo protiv bubuljica koje su i inace pravljene tako da isusuju kozu.Drugo bilo koju hidratantnu kremu da upotrebim posle mazanja nekim sredstvom protiv bubuljica meni koza dobije veoma tesku reakciju pocrveni i mislim da ce koza da izgori,a lice suvo,a hidratantna krema ne pomaze.

Mene zanima sta biste predlozili meni sa kojim sredstvom da pokusam,znaci suva koza i konstantno 3-4 bubuljice na licu(znaci nije to neka teska upala,ali kad vas 20-tak godina drzi i toje previse),taman produ druge dodu i tako u krug.

Da napomenem ako je potrebno ,da zivim u inostranstvu tako da poseta nekom nasem dermatologu dolazi u obzir kada dodem na godisnji na leto.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Ako imate nekog u Beogradu, moze da Vam preuzme nesto sto bih Vam preporucio:
BPE gel
Apaisac ili Visio hidro gel za vlazenje, mada mozda prednost dati Apaisac-u.
Odgovori