Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Pitanje-Savet
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 12:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 19, 2008 12:40 pm
Postovi: 1
Lokacija: Bgd
Pokusacu ukratko da opisem moj problem, pa ako mozete pomagajte.

Pre desetak dana osetio sam kada savijem glavu ili u tako nekom polulezecem polozaju veliki pritisak u nosu, kao da hoce nesto da iscuri ali zadrzi se negde na polovini nosne kosti i stvori jak pritisak.

Kasnije, pocelo da me steze u grlu,i osecam kao da gubim vazduh, napetost u vratnim zilama i oko grkljana-kao da imam knedlu, hteo sam ici na hitnu ali pocelo je da popusta i otprilike ukapirao sam od cega dolazi (pokusacu da objasnim).

Supruga mi lezi u bolnici na nekom ispitivanju (hvala bogu rezultati su pokazali da je za sada sve OK). Ja radim po 12 sati u smeni, svaku trecu noc na poslu sam. Prihvatao sam sve to kako jeste dok nisu pocela njena ispitivanja. Stalno odlazim kod nje i jednom sam nosio njenu krv na analizu u tri razlicite klinike. Ovo moje gusenje pocelo je od prilike kada sam trebao ici da pokupim te rezultate, i odnesem u njenu bolnicu. Kada me je jednom pozvala i trebala da saopsti jedan vrlo bitan rezultat koji je radjen u njenoj bolnici ja sam se pomalo i rasplakao.Na nasu radost i taj rezultat bio je dobar. Od tada, kada vidim svaki njen poziv meni se u grlu stvori neka knedla i imam osecaj da mi se krajnici uvecaju, pa tako i blago gusenje, i osecaj u vratnim zilama kao kada nakrivo spavate pa nazuljate vrat, blago podrhtavanje ruku i napetost u misicima.

Kuci sedim sam, jer nemam vremena zbog posla da idem bilo gde. Nocu poceo sam da se budim, sanjam tako nege gluposti, a ponekad ustanem i odmoran-sve zavisi kako koja noc, ali kada se probudim, pa u naredna 2-3 sata uhvati me neki strah, blaga drhtavica u rukama-nogama, ali je vise izrazeno po zglobovima i razna pametarenja po glavi, a kasnije se to sve normalizuje kolko tolko.
Interesuje me iz svega gore iznetog, da li je kod mene u pitanju neki psihicki poremecaj i kako prevazici sve to.

Obratio sam se doktoru opste prakse i ispricao sta mi se desava, hteli su me slati neuropsihijatru, ali sam ja trazio neku terapiju i dobio Bromazepam 1,5 mg.

Ranije sam imao slicnih (stresnih) situacija ali sam to nekao sam prebrodio i nisam imao ova gusenja, napetost u grlu i vratnim zilama.

Interesuje me da li je dijagnoza prava i sta mi valja dalje ciniti?

Hvala svima na razumevanju i pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 19, 2008 6:18 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
dijagnoza je prava, izlozeni ste akutnom stresu, i imate psihicku reakciju na to, sto nije nikakvo cudo. bilo bi dobro da se ipak javite psihijatru.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 169 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: