Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 757 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 18, 2012 11:00 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
Zdravo! Radila sam analizu krvi i CRP mi je 14.78 ...a pise da je referentna vrednost 5.00. Ostalo mi je sve uredu..ali jos uvek mi nije stigao analiza urina.....Citala sam na internetu....i to bi mogla da bude neka upala ili infekcija...ali i to da moze da bude upala slepog creva, inace nemam nikakve siptome... nemam mucninu , ne koci mi se desna noga, nisam malaksala....


Htela bih da cujem vase misljenje sta bi to moglo biti??

Unapred hvala....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 18, 2012 11:15 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Budući da je porast CRP nespecifična, nalaz se ne može protumačiti bez potpune istorije bolesti, ai tada samo u poređenju sa prethodnim vrednostima.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 18, 2012 11:28 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
prvi bolovi su mi se javili pocetkom decembra...tada mi je sedimentacija bila 2o a sve ostalo normalno...i na ultra zvuku su mi videli da imam pesak i kamencice u desnom bubregu.....stim da me boli desna strana a od pre 5 dana bol se spusta niz karlicu....pila sam tablu leka baralgin i palisept tablete.... nosila sam urin na bakteriolosko...i nije pokazao nikakvu bakteriju


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 18, 2012 11:49 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
CRP moze biti povisn i od pojave mokracnog kamena i peska.
To je najverovatnije uzrok.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Jan 19, 2012 5:03 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Uto Nov 29, 2011 5:33 pm
Postovi: 4
imam 23godina, radio sam biohemijske analize i za sedimentaciju pise SE 3/5 ? jel to normalno?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Jan 19, 2012 9:29 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
to za sedimentaciju mogu i ja da ti kazem....normalno je do 10.....meni je sedimentacija bila 20 ....eto neki nacin..za utehu..:))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jan 20, 2012 11:47 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Jeste. U redu je.
Pozdrav

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 12:58 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 25, 2012 12:24 am
Postovi: 1
Pozdrav! Ja cu verovatno malo da oduzim ovde,ali verujem da je svaka informacija bitna pa mi nemojte zamerati

imam 22. godine,tezina 70kg,visina 185cm,pol muski

Za Bozic me je sastavila temperatura od 38.6 koju sam vrlo lako i brzo upotrebom andola spustio na 37.3. Andol mi nije najsjajnije resenje,ali mi je bio jedino resenje u tom momentu. Zdravstvena knjizica je bila u procesu izrade pa sam lezao kuci 6 dana sa konstantnom temperaturom 37.1-37.3 dok je konacno nisam dobio. Sledeceg dana temperatura normalna i tako naredna dva dana. Verujuci da me je proslo i u zelji da izbegnem posetu lekaru i haosu koji trenutno vlada u ambulanti koja je u fazi premestanja na drugu lokaciju ostajem kuci. Sledeceg dana (dakle tri dana sam bio bez temperature) me hvata 39.6 i sledi hitan odlazak kod lekara opste prakse. Dobih Augmentin da pijem na svakih 12h (875mg amoskicilin-trihidrat + 125mg kalijum-klavulanat) i uput na vadjenje krvi. Doktorica je rekla da krv izvadim kad popijem celo pakovanje (14 tableta) i za taj period je bilo malo muke sa temperaturom,u pocetku 38.5-39.7 da bi se postepeno spustila na trenutne vrednosti 36.6-37.2. Danas sam odradio vadjenje krvi i evo sta kazu rezultati:

WBC 11.25+ [x10^9/L]
NEUT 6.37....56.7[%]
LYMPH 3.69....32.8[%]
MONO 0.72+....6.4[%]
EO 0.42+....3.7[%]
BASO 0.05....0.4[%]
RBC 4.86 [x10^6/uL]
HGB 148 [g/L]
HCT 42.3 [%]
MCV 87.0 [fL]
MCH 30.5 [pg]
MCHC 350 [g/L]
RDW-SD 36.8+ [fL]
RDW-CV 12.5 [%]
PLT 309 [x10^9/L]
PDW 13.4 [fL]
MPV 10.7 [fL]
P-LCR 31.0 [%]

Fibrinogen 3.00 [2.0-4.0 g/l]

Sample: SERUM
Position:1
Segment: U
IRON 7.93 LO [9.00-31.30 nmol/L]
AST 32 [15-37 U/L]
ALT 57 [30-65 U/L]
GGT 24 [5-85 U/L]
RCRP 11.97 HI [0.00-3.00 ug/L]
LDI 261 HI [81-234 U/L]

Sample: SERUM
Position: 7
Segment: F
IBCT 48.9 [44.8-80.6 umol/L]

Ne znam koliko je od pomoci i informacija da sam u proslosti imao mononukleozu i da vec par godina setam benigni tumor od 7mm na jetri. Rezultate nemam sa cim da uporedim jer krv skoro nisam vadio (kontrole za pomenuto radim jednom u 12 meseci,a inace sam zdrav tj nisam kamper kod lekara opste prakse),a pritom se slabo doznajem u ove stvari

Hvala na citanju i potencijalnom odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 1:02 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
Imam jedno pitanje...nadjena je bakterija "pseudomonas aeruginosa" mislim da se tako pise...i doktori su rekli da treba da se piju dva antibiotika zajedno...ali niko ne moze da otkrije koje antibioteke treba da pije....molim za bilo kakav odgovor.......hvala...:)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 1:14 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
Moja drugarica je imala isti problem sa temperaturom i mnogo se preznojavala....ustanovili su joj da ima mononukleozu i eserihiju coli bakteriju ...pa mozda ne bi bilo lose da das urinda pregledaju na bakteriolosko..ali s obzirom na ove druge probleme...nzm sta da ti kazem


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 1:32 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Da li ste odneli te rezultate Vasem lekaru?
Ja bih ciljano isao na dokazivanje Mononukleoze, samo razmazom kapilarne krvi. Ukoliko se odbaci ta sumnja morate ici dalje. Bilo bi od koristi svima kada bi nasli neki kontrolni pregled, Biohemiju, Krvnu sliku zbog poredjenja rezultata.
Sto se tice biohemijskih analiza, mislim da je u redu s obzirom na postojecu promenu na jeti.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Jan 25, 2012 1:34 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
U zavisnosti od soja-vrste bakterije, P. aeruginosa, prepisuje se terapija, odnosno na osnuvu antibiograma koji se radi.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Jan 26, 2012 2:50 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Jan 18, 2012 10:47 pm
Postovi: 7
Jel mozete da mi kazete sta je to Antibiogram i gde to moze da se uradi, da li moze u bilo kojoj laboratoriji??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Jan 26, 2012 3:25 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Antibiogram je test kojim se odredjuje osetljivost izolovane bakterije na odredjene antibiotike, tj. one koji najbolje deluju na smanjenje broja tih bakterija.
Radi se u svakoj laboratoriji.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Jan 27, 2012 6:16 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Jan 27, 2012 5:21 pm
Postovi: 1
Zdravo,

Imam 24 godine, kod doktora sam otisla jer sam osjetila ubrzan ritam srca prosle sedmice koji se javi iznenada i traje par sekundi. Uradila sam EKG i bio je dobar ali me poslala na nalaz krvi i urina. Nalaz urina nisam mogla procitati, a nalaz krvi je sljedeci
Cholesterol gen 2 4.6
Triglycerides liquid 0.55
Glucose HK gen 3 4.4
IRON gen 2 26.6
TIBC 68.1
UIBC with BTS value 41.5
SE 22
E 4.48
Hgb 128
L 6.5

Ono sto me brine je zeljezo i sedimentacija. Po onome sto sam procitala, izgleda da nesto nije u redu. Osjecam se dobro, zdravo se hranim i redovno vjezbam, ne znam sta moze biti problem. Oba puta kad su mi uzimali krv su mi pucale vene, to se prije nije desavalo. S obzirom da doktoricu necu vidjeti jos par dana (vikend) bila bih zahvalna da mi neko protumaci nalaze.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 757 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 51  Sledeća

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: tiyna, Yahoo [Bot] i 4 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: