Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bolovi u Ahilovim tetivama
PostPoslato: Pon Apr 14, 2014 2:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2014 7:54 am
Postovi: 3
Pozdrav svima.

U posljednje dvije godine na radnom mjestu provodim dosta vremena sjedeći za računarom. Međutim, od djetinjstva se bavim fudbalom (ranije sam trenirao a od prije 10 godina uglavnom rekreativno) sve do danas ali sam pošto sam se zaposlio, prije 5 godina, povećao svoju masu za 10 kilograma te uglavnom sada imam između 93 i 98 kg. Uprkos tome kada god imam priliku ili trčim ili igram fudbal rekreativno, često i 4-5 dana sedmično.

Međutim, prije godinu sam izgleda pretjerao sa treninzima fudbalske ekipe jer sam htio da smršam pa sam sa njima obavio pripreme i većinu treninga. Dakle već godinu osjećam bolove u tetivama i ukočenost te posebno u jutro kada ustajem prvi koraci te kada na poslu ustajem od stola isto tako pri prvim koracima i pri hodnaju. Uprkos svemu nastavio sam sa trčanjem i fudbalom.

Prije mjesec sam odlučio da potražim savjet na internetu te čitao na temu tenditisa. Prvo sam krenuo sa rkioterapijom i poslije samo dva tretmana sa ledom bolovi su skoro nestali. Takođe pauzirao sam nekoliko dana. Otišao sam i kod doktora (specijaliste fizijatrije) nakon ultrazvuka, krvnog nalaza i pregleda nalaz je bio uredan i konstatovali su da nemam simtoma upale Ahilovih tetiva niti bilo kakvih anomalija i znakova da je bilo upala. Savjetovali su mi hlađenje, te hlađenje i zagrijavanje naizmjenično te mazanje nekakvom reumatskom kremom koja "grije".

Nakon mjesec situacija je bolja ali bolovi nisu potpuno nestali, posebno su prisutni poslije fudbala. Pauzirao sam sa fizičkim aktivnostima najviše po 7-8 dana i nakon ponovnog treninga bolovi su bili mali. Poslije krioterapije (hlađenja sa ledom) bolovi se značajno smanje. Kada ponovo odem na fudbal, malo duže kada igram, ponovo osjetim intezivnije bolove i tako... Na pritisak u predjelu tetiva takođe osjetim bol (nekada manji nekada veći).

Htio bih da potpuno otklonim bolove u tetivama i rješim se ovih bolova kako bih mogao nesmetano da nastavim sa fudbalom i trčanjem. Zbog toga sam ponovo počeo da tražim savjet i lijek. Vjerovatno ću se ponovo javiti i doktoru ali bi mi koristilo i nekakvo iskustvo ukoliko je već neko uspio da se riješi ovih bolova.

Molim Vas da mi javite da li je neko imao slične tegobe i da li je uspio da ih potpuno izliječi? Koje terapije su korištene? Koje kreme su korištene? kakva su mišljenja fizijatara? Poznajete li kakvu privatnu fizijatrijsku ordinaciju sa savremenim tretmanom ovih tegoba (čitao sam o impulsnim ultrazvučnim terapijama, ...)? Poznajete li kakve korisne stranice na internetu o ovoj problematici? Poznajete li kakve doktore koje biste preporučili?

Molim Vas da mi prenesete svoja iskustva.

Svakako, ja nastojim da smanjim masu i tome ću se posvetiti ovo ljeto jer sam siguran da je najveći uzrok navedenih problema upravo to.

Očekujem Vaš odgovor.

Hvala Vam unaprijed.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bolovi u Ahilovim tetivama
PostPoslato: Uto Apr 15, 2014 8:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2014 4:21 pm
Postovi: 32
Sve ovo što opisuješ spada u tzv ,,sindrome prenaprezanja".
Šta to konkretno znači? Meka tkiva nemaju vremena da se oporave, nakupljaju se kiseli produkti metabolizma, stalnim opterećenjem jedne grupe mišića i njihovih pripoja, ligamenata mogu dovesti i do mikrokrvarenja i njihove kvalitativne promene itd...
Konkretno:
Pauza 3-4 nedelje, redukcija telesne težine, potom FT. Analgetika po potrebi, vitamina...
Nakon toga postepen povratak treninzima uz razumno konzumiranje sportskih aktivnosti.
Ni ti nisi napisao koliko imaš godina, ali ono što je bilo nekada (detinjstvo), bilo je, sada više nije.
Fizičku aktivnost moraš prilagoditi životnoj dobi, trenutnom zdravstvenom stanju i drugim faktorima koje čini odraslo doba (odraslo se-mora da se i radi, jel).


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 74 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: