Ovako, ovde sam vec imao postavljenu temu u vezi dekubitusa ali je proslo dosta vremena pa sam resio da otvorim novu. Elem, da ukratko ponovim pricu: otac mi je od septembra nepokretan i vezan za krevet. Dok je bio u bolnici pojavili su mu se dekubitusi na listovima (nisu bas na samoj sredini lista vec malo bocno ka spoljnoj strani) i na obe pete. Cim je otpusten na kucno lecenje nabavili smo anti dekubit lezaj i sprecili otvaranje novih rana (+ svakodnevno pomeranje i podizanje u sedeci polozaj). Nekroticko tkivo smo potpuno uklonili i uspeli smo da upotpunosti saniramo rane na petama! Ostale su rane na listovima koje se polako skupljaju (bar se meni tako cini) a postavicu i slike pa vi sami procenite, s tim sto sam poceo rane da fotografisem od januara. Probavali smo sve i svasta, ali se za sada nekako najbolje pokazao mozda najjeftiniji nacin lecenja jodom. Tacnije, na ranu prvo stavljam stanicid gazu (da se natopljena gaza ne bi lepila), pa preko nje gazu natopljenu jodom. Previjanje vrsim na svaka 2 dana. Koristio sam i hidrokolodne flastere, mada s njim nisam imao neki ucinak (rane se nisu skupljale). Moje pitanje je sledece - da li postoji neko ogranicenje u duzini upotreba stanicid gaza? Neki lekari su mi rekli da ih ne treba koristiti vise od mesec dana, dok drugi pricaju da nema nikakvog ogranicenja, pa sam pomalo zbunjen
Evo fotografija iz januara:
desna noga -

i
leva noga -
A ovo su poslednje slike nogu od pre par dana:
desna noga -

i
leva -
Unapred hvala.