Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: nikako do dijagnoze i terapije
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 6:02 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 5:26 pm
Postovi: 6
Lokacija: beograd
Cao,
Imam 33 godine i vec nekoliko meseci patim od nekih za mene cudnih simptoma jer do sada nikad nisam ni bio bolestan.Pocelo je to sa nekom cudnom nestabilnoscu i osecajem slabosti i malaksalosti da bi ubrzo poceli bolovi u ledjima podrebarnom luku i grudnoj kosti a neretko bi mi jako uzlupalo srce i zatreso se vrat koji takodje ume da boli.
Ponekad osetim da kao da me pece ispod rebara i u grudnoj kosti.Sve u svemu jako neprijatan osecaj koji me ometa u svemu i izaziva depresiju i unutrasnji nemir.
Obisao sam gomilu lekara i sve analize su OK tako da su me slali i kod psihijatra koji mi je prepisao antidepresive koje naravno da nisam pio a svi lekari su me gledali kao hipohondra iako ranije nisam ni dolazio kod njih.
Buduci da sam i pilot svake godine imam preglede koje sam i ove godine prosao a na komisiji nisam smeo da se zalim jer mi je stalo da prodjem mada sam iz sigurnosnih razloga redukovao letenje.
Stvarno bi potrajalo da navodim koje sam sve analize radio ali retko sta da nisam i hvala Bogu one su OK.Pomenuo bih samo da poslednjih skoro dve godine nisam bas fizicki aktivan i malo sam dobio kilograma pa sam pomislio da nije od kicme koja je kifoticna mada nemam pojma a lekari kao da nemaju poverenja jer vide laboratoriju i izvestaje specijalista koji su OK.Voleo bih da mi neko pomogne jer ni sa svojim sinom od dvadeset meseci ne mogu da uzivam koliko se ruzno osecam.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 6:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Marinjo pozdrav!
Evo citam tvoj post i isti slucaj imam kao i ti.Sve sam nalze uradila i sve je uredu izuzev nalazi kicme i vrata.Pored svega toga imam i napade panike sa gusenjem posebno kada vozim auto.Posto mi peti i sesti prsljen nije uredu cekam da vidim neurologa u 12 mesecu pa cu tada znati tacan odgovor.Inace sa kicmom imam problema od detinjstva ali sada u 38 godini stanje se jako pogorsalo.Obisla sam kao i ti more lekara i njihova je pretpostavka i tvrdnja da je sve sa psihicke strane.Verujem u to ALI mozda jedan udeo imaju i diskovi.Boli me svaki dan i naravno vrtoglavica
me dosta cesto uplasi.Ja bih vam savetovala da posetite ipak psihijatra i odete kod specijaliste za kicmu koji ce vas sigurno posalti na snimanje,a isto tako ga mozete pitati i videcete da sam upravu sto se tice da problemi sa prsljenovima mogu prouzrokovati problem sa disanjem,bolove u rebranom luku i nesvesticu.
Znaci psihijatar i neuroliog!
Ako ste bili kod specijaliste za kicmu onda oprostite sto vam to savetujem!
Sacekajte jos misljenje lekara sa foruma............. :wink:
Sretno :P


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 6:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 5:26 pm
Postovi: 6
Lokacija: beograd
Hvala Ontario,
Mada sam snimao kicmu i vrat i to je OK ali me zile oko kicme bole na dodir i nekako je sve to tvrdo ne znam odlepicu od ovoga a najvise me nervira to sto npr. i menjanje slike na TV ili monitoru izaziva neko zanosenje i strecanje
Strasno!
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 8:37 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:47 pm
Postovi: 76
Ja bih Vam savetovao da probate sa antidepresivima jer mi se čini da će Vam od njih biti bolje. Nemate šta da izgubite. :) Kasnije idite na kontrolu kod psihijatra.

Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 10:12 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
opet duplo!


Poslednji put menjao Garfield dana Sub Sep 15, 2007 10:14 pm, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 15, 2007 10:13 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Garfield je napisao:
Marinjo, samo jedno pitanje: cemu komentar (dobio antidepresive) "koje NARAVNO da nisam pio..."
Mislim, sta VAm znaci to 'naravno' - kao prosetali ste do psihijatra jer su ostali specijalisti insistirali da vam fizicki nije nista pa da im ucinite, ali posto ste unapred odlucili da nije moguce da Vam nista fizicki ne fali i da imate (mozda!) simptome na nervnoj bazi, onda 'naravno' da niste ni pokusali da poslusate specijalistu koji VAm je ordinirao terapiju? :o
Ne razumem. Ali dobro, svako ima pravo da cini sta zeli sa svojim zdravljem. No samo jedna napomena: antidepresivi ne sluze samo za lecenje depresije; to sto se mozda (svesno) ne osecate depresivnim, ne znaci i da to niste, a posebno ne znaci da ne treba da pokusate da pustite osobu koja je nadlezna za Vas problem da vas leci (jer ako ste potpuno somatski ispitani, ond aVAs problem jeste psihicke prirode) - a ta osoba je psihijatar. I jos u dodatku: obzirom na VAs posao i stres koji taj posao po pravilu nosi, uopste nebi bilo i nije cudno da imate simptome na nervnoj bazi povezane sa visokim nivoom stresa, pa i latentne depresije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 2:21 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:53 am
Postovi: 1809
Lokacija: canada
Marinjo,
ja i ti smo izgleda isti jer i ja isto odbijam tablete i nisam ni pomislila da ih uzmem,a nosam ih po tasni ali.........lepo nam doktorica kaze.......
Mi moramo na antidepresante i tacka,koliko god se suprostavljali toj cinjenici ali izgleda da je i stres odradio svoj posao.
Ja idem u ponedeljak pa cu poceti :o nemam vise sta da izgubim jer i ovako sam vise poludela od bolova,a ionako ne mogu dokazati nikome koliko me boli.......i pored nalaza.Pa kad je bal,nek je bal :lol: :lol:

p.s.
napisi mi sta si odlucio.......
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 2:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 7:52 am
Postovi: 321
Lokacija: Pisite mi na mail
Mislim da tvoj problem nije psihicki, mada mozda prouzrokuje psihicke smetnje. MOglo bi biti mnogo stvari, i neka te ne cudi sto lekari ne mogu utvrditi, nisu svevideci. Ali ipak je potpuno porazavajuce kad te proglase hipohondrikom... Univerzalini lek za sve cudne bolesti je psihijatar, koji sigurno uvek izleci jer kad covek ode kod njega vise nikad ne vrati lekaru, tj jest zadrze ga :D Lekar pak kad vidi da mu ovaj vise ne dolazi raduje se kako je izlecio jos jednog.

Evo jednog argumenta za lekare koji izmisljaju hipohondriju. Zamislite coveka koji dobije upalu grla. On ovako razmislja: "malo sam se prehladio, idem kod lekara da mi da neki lek, valja se :) ." I ode kod lekara i on mu rutinski da recimo Palitreks, popije jednu kutiju i za nekoliko dana sve je ok. A sad zamislite da mu lek ne pomogne. Odlazi kod lekara i dobija jos jednu kutiju. Na kraju ako mu ni jos jedna ne pomogne, lekar ga posalje na bris grla, i laboratoriju. Rezulat testa: negativan, negativan, negativan. Laboratorija- sve ok. :cry: Lekar vidi nalaz i kaze: "cekaj cekaj, pa grlo ti je malo crveno ali ti si super zdrav. Nego znas sta, ima tu dole jedan vrlo vrlo pristupacan psihijatar."

Nebitno je kako uopste tece ova prica. Ali ima jedno vrlo zanimljivo pitanje: Da li je pacijent uopste trebao da ode kod lekara? Ako je njegova upala grla takva da bi se mogla izleciti za nekoliko dana sta ce mu lekar? Ako je njegova upala grla takva da se ne moze izleciti opet sta ce mu onda lekar? I konacno, moze li taj lekar opste prakse kome dnevno dolaze na stotine pacijenata da prepozna sta je upala grla? I svaka baba zna da ako te pecka trebas dati mokracu i urinokulturu, da ako ako te boli ovo ili ono odes na taj i taj ultra zvuk ili kod tog i tog specijaliste. Za to ne treba lekar, nego portir. Zalosno je da toliki silni lekari opste prakse salju ljude na sve strane na ovaj pregled, onaj pregled, a da sami ni u sta nisu sigurni i da posle stotine hiljada pacijenata u karijeri mogu da pogrese oko obicne prehlade.

Da li oni uopste znaju da se mnogi mnogi ti pregledi i snimanja ultra zvukom na koje salju rade potpuno sarlatanski i ispod svakog nivoa. I da su rezultati ozbiljnih bolesnika BO, da su ljudima kojima su bubrezi atrofirali rezultati BO, taj pregled sam licno posmatrao. A kad neko i pazljivije nesto gleda zar se, pored svih ostalih sarlatana koji nista ne znaju, moze poverovati da taj nesto zna. Neko ce odmah reci da ima i dobrih lekara strucnih i tako dalje. Ali cekaj malo, koliko je takvih lekara. Sta vredi sto je 1:100 lekara stvano strucan, a ostali za zaljenje. Zelim da otkrijem pravu sliku, a to je da lekari nisu cudotvorci, da pacijentima ne pise na celu od cega boluju, i da je otkriti tacno od cega je neko sve stvarno bolestan isto kao traziti iglu u plastu sena. Zar taj lekar kome si ti 80-ti pacijent tog dana ima stpljenja da trazi tu iglu. Zar vam se ne cini da pre zeli da vas za 5 minuta otkaci. Zar vas ne podsecaju na arbitratore ko gde treba da skrene ili masine za prepisivanje recepata. Jer kao prvo ne zna od cega si bolestan, kao drugo padaju mu na pamet 10 stvari, ali mu je mrsko da kaze da je vec tekuceg meseca imao 1000 pacijenata i da je potrosio svih 10 dijagnoza i da je krajnje vreme da mu nesto drugo padne na pamet. Da li su lekari Vidovite Zorke? Da dodjes kod njih da ti pogledaju u dlan i kazu od cega bolujes. Opet pitanje: Da li je ovaj covek iz price trebao da ode kod lekara? :cry:

Zar nije celo zdravstvo vrlo lepo zamisljeno da bude jedna "nevladina profitablina organizacija". za to nije biznis? Dodjes, oni te kao lece, ovaj lek, onaj lek. Ti imas prava na lecenje s obzirom da si platio osiguranje, a oni imaju prava da ti kazu da si zdrav i da ides kod psihijatra. Kako god okrenes lepo organizovano. Ako odbijes da se lecis kod psihijatra, zapravo si odbio lecenje i vise nisu nista duzni. I tako ti dodjes i trazis nesto, oni te vrte vrte vrte vrte, po hodnicima, po klinikama, po salterima, po bolnicama, ovaj snimak, onaj snimak, ova participacija ona participacija, ovaj udeo, para na paru i lepo, i na kraju ako uspeju da te izvrte( to jest ako nisi dekica koji nije mogao da ode u 10 bolnica i klinika za jedan dan), ako si imao u nogama, posalju te na kraju kod psihijatra. I covek se vecito razboljeva, i kao ga lece, i vecito iskrsavaju novi problemi. I jos ispada da ne mozemo da zivimo bez lekara i jao kako bi nam bilo lose i sta bismo radili da ih nema? Da nas ne kljukaju antibioticima ne bi bilo toliko epidemija i upornih rezistentnih infekcija, a da nas samo jedan promil uce kako da zdravo zivimo sta bi onda bilo, pa manje posla za njih u svakom slucaju (sto je nedopustivo). Kada bi igrom slucaja covek shvatio da su sve bolesti uglavnom od nacina zivota, a da lekari uglavnom nikoga ni ne lece, ceo ovaj mehanizam zavere bi se tako slatko raspao.

Rekao bih da sve boleti poticu od prehlade. Tako sto covek tad ode kod lekara, i posle stotina kutija antibiotika koje mu lekari godinama prepisuju i litri krvi koje mu iscevce na ispitivanja na kraju zavrsi kod psihijatra. I eto ti lecenja. Svako normalan treba da shvati da je po sredi sarena laza i da lekari nisu vanzemaljska visa vrsta sa super naprednom tehnologijom. A takodje bi svako treba da shvati da lekari mogu da izlece 1% bolesti dok je na coveku da pazi na sebe. Svi ti setajuci bolovi, pritisci, osecaji, sve je to recept ko hoce da ide kod psihijatra. Zato sto nema uzroka, on se zapravo ne moze nikada ustanoviti. Ni magnetne rezonance, ni skeneri ni nikakvi aparati tu ne pomazu neznalicama. Magnetna r. bi mogla pomoci da se vidi nesto, i to, za ove nase nazovi strucnjake, samo ako maltene pise sta je.


Iako znam koliko lekari stvarno moraju da znaju o razno raznim bolestima buduci da sam i sam upucen u kolicinu, odbijam da priznam da im to icemu sluzi, i idalje tvrdim da medicina nije egzaktna nauka, da se sve bazira na nagadjanju i da bi pre ti imao prava da tom lekaru budes dijagnosticar nego sto on tebi ima prava da prica o psihijatru. Ko ima zivaca vremena i novca moze lepo da se provede kroz avanturu hodnika. A onaj ko je ozbiljno bolestan- Bog da mu dusu prosti sa ovakvim zdravstvom.

:cry: :( :-? :wink: :) :D odljutih se


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 3:19 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 10, 2007 8:47 pm
Postovi: 76
Boki je napisao:
Mislim da tvoj problem nije psihicki, mada mozda prouzrokuje psihicke smetnje. MOglo bi biti mnogo stvari, i neka te ne cudi sto lekari ne mogu utvrditi, nisu svevideci. Ali ipak je potpuno porazavajuce kad te proglase hipohondrikom...


Nema potrebe nekog "proglasiti" hipohondrom ako on to nije. Hipohondrijski poremećaj postoji i treba ga dijagnostikovati kad god za to ima potrebe - za dobro pacijenta. To se ne radi jer je nekom dosadno, već zato što je to samo još jedan od poremećaja koji se leči. Čini mi se da marinjo nije hipohondar. Treba znati da nije svako ko ima somatske tegobe, koje se ne mogu objasniti organskim uzrocima, hipohondar. Ljudi često pojam hipohondar doživljavaju kao epitet, pežorativ, obezvređivanje, a ustvari radi se o realnom poremećaju.
S druge strane, postoji čitav niz psihičkih problema koji se manifestuju somatski. Nije dobro negirati psihički uzrok takvih tegoba.

Za ostale gluposti iz prethodnog posta nemam živaca. A i da imam, ne zaslužuju bilo kakav komentar. Samo bih da primetim da bi se čak i ona baba (iz primera koja na osnovu peckanja zna da je stvar za urinokulturu) smejala konstataciji da svaka bolest potiče od prehlade ili onoj da je zdravstvo profitabilna NVO. Često me čudi kako neki ljudi ne umeju da se zaustave... :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 4:30 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Marinjo, da li si radio EEG??!!

To sto ti smeta kad se menja slika na TV je slicno "izazivanje" kao na EEG-u (nesto kao stroboskop). Mozda ne bi bilo lose i to da uradis (ali uzmi u obzir da ja nisam dr, ovo je samo moje misljenje) i da se vidi da li ti nesto "smercuje" u mozgu.

Sto se hipohondrije tice, ja sam eto prisvojila "prisiveni" epitet i ne smeta mi ni malo. To sto vodim racuna i ne idem u goste kad je neko bolestan, niti zovem iste da mi dodju kad sam ja bolesna, jer smatram to opstom kulturom i znam za pojam "kapljicna infekcija", to sto strogo vodim racuna i smaram sve lekare gde ima potrebe za nekom intervencijom gde dolazi do krvarenja (zubar npr) i pitam na koliko stepeni sterilise instrumente, jer u vrlo bliskom okruzenju imam obolele od hepatitisa C, te sam se dosta edukovala po tom pitanju silom prilike - licno smatram da me ne cini hipohondrom. To sto ni jedan lekar ne moze da utvrdi uzrok mojim vrtoglavicama pa obijam pragove od ORL, preko neurologa, endokrinologa, psihijatra i psihologa i niko ga ne utvrdjuje, ja ih i dalje imam a oni ne znaju zasto - mene ne cini "hipohondrikom" - ja samo pokusavam da nadjem resenje za moj problem. I naravno, kad se to ponavlja iz dana u dan, kad se desi iznenada, nezavisno od situacije i mog stanja - cini me uplasenom, jer ne znam kada ce da se desi i da, cini me jako nervoznom i placljivom jer se osecam nestabilno na sopstvenim nogama u sopstvenoj kozi, jer to dugo traje - dobijem dg "anksiozno depresivni poremecaj" - pa stvarno mi je zao, ali ne mogu da prihvatim to. Takva sam, jer IMAM PROBLEM, a ovo je samo posledica tog problema. I najlakse je "progutati" sedative, a kad ono samo pozeli da mi se zavrti - ono se zavrti - tu pomoci nema, sa ili bez antidepresiva, anksiolitika, sedativa i sl stvari.

Nek mi je na cast, ne stidim ga se i ako jesam zbog svega navedenog hipohondar - eto neka sam!!! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 4:34 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 11:57 pm
Postovi: 3256
Lokacija: Beograd
Opet dupli post!! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 10:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 5:26 pm
Postovi: 6
Lokacija: beograd
Zapravo nisam mogao da pisem gde sve nisam bio i naravno da sam radio EEG i to privatno jer ovako nikada ne bih dosao na red tako da ni sam nisam siguran koliko sam novca ostavio na nagadjanja jer sam zaista doziveo da vidim vise misljenja nego lekara. Jedino kod ginekologa nisam bio mada da sam nastavio i tamo bi me poslali verovatno.Malo se slabije snalazim jer zaista nikada nisam bio bolestan i prehlade i takve stvari nisam ni resavao antibioticima a inekcije sam primao samo jednom u zivotu.
Sto se antidepresiva tice pio sam nekih dve nedelje toplo preporuceni ZOLOFT ali ne da bolovi i tegobe nisu prosli vec su se javile neke druge stvari jer moj organizam nije navikao na trovanje a stekao sam utisak da pored ostalih stvari antidepresiv ustvari izaziva depresiju. Oprostite mi sto se ne izrazavam mozda strucno jer sam strucan u potpuno drugim segmentima.
Secam se prvog odlaska kod lekara kada mi je bez laboratorije odmah dao antibiotike kojima sam se bezveze natrovao pa onda druge lekove ali najgore mi je bilo to sto me lekar nije ni slusao i kapiram ja da u medicini postoji numerus oboljenja za koje lekari znaju sta da rade a ukoliko izadjete iz toga svasta moze da bude ali naravno tu je psihijatar.
Mada mi opet nije jasno zasto psihijatar na letackoj komisiji smatra da sam dobar jer je verujte mi njegov pregled mnogo iscrpniji od onog u domu zdravlja.A sto se hipohondrije tice pa mislim da je to poslednji poremecaj koji bih mogao da imam.
Znaci stvarno sam slusao lekare dok nisam uvideo da me uvlace u problem jer kazem vam ovo traje mesecima, zapravo skoro godinu dana.
Hvala vam svima na savetima i podrsci!
Pozdrav!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 10:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 5:26 pm
Postovi: 6
Lokacija: beograd
Zapravo nisam mogao da pisem gde sve nisam bio i naravno da sam radio EEG i to privatno jer ovako nikada ne bih dosao na red tako da ni sam nisam siguran koliko sam novca ostavio na nagadjanja jer sam zaista doziveo da vidim vise misljenja nego lekara. Jedino kod ginekologa nisam bio mada da sam nastavio i tamo bi me poslali verovatno.Malo se slabije snalazim jer zaista nikada nisam bio bolestan i prehlade i takve stvari nisam ni resavao antibioticima a inekcije sam primao samo jednom u zivotu.
Sto se antidepresiva tice pio sam nekih dve nedelje toplo preporuceni ZOLOFT ali ne da bolovi i tegobe nisu prosli vec su se javile neke druge stvari jer moj organizam nije navikao na trovanje a stekao sam utisak da pored ostalih stvari antidepresiv ustvari izaziva depresiju. Oprostite mi sto se ne izrazavam mozda strucno jer sam strucan u potpuno drugim segmentima.
Secam se prvog odlaska kod lekara kada mi je bez laboratorije odmah dao antibiotike kojima sam se bezveze natrovao pa onda druge lekove ali najgore mi je bilo to sto me lekar nije ni slusao i kapiram ja da u medicini postoji numerus oboljenja za koje lekari znaju sta da rade a ukoliko izadjete iz toga svasta moze da bude ali naravno tu je psihijatar.
Mada mi opet nije jasno zasto psihijatar na letackoj komisiji smatra da sam dobar jer je verujte mi njegov pregled mnogo iscrpniji od onog u domu zdravlja.A sto se hipohondrije tice pa mislim da je to poslednji poremecaj koji bih mogao da imam.
Znaci stvarno sam slusao lekare dok nisam uvideo da me uvlace u problem jer kazem vam ovo traje mesecima, zapravo skoro godinu dana.
Hvala vam svima na savetima i podrsci!
Pozdrav!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 11:22 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
Psihijatar na letackoj komisiji smatra da ste dobro jer ga kao sto ste i sami rekoste, lazete o Vasem stanju. No zabrinjavajuce je, da i pored prisustva svesti o odgovornosti Vaseg posla, i dalje nemate svest o tome da biste morali da - ne redukujete vec - ne letite i ne ugrozavate zivote drugih ljudi, dok ne ustanovite sta Vam je. Bilo da Vas leci psihijatar ili somatski lekari (koji ocito vise nemaju od cega da VAs lece jer su ustanovili da ste posve zdravi), za sve nas koji sedamo u avion porazno je da znamo, makar i na ovoja nacin, da pored aviona koji su u raspadnom stanju, jos dolazimo u opasnost da nam zivoti zavise i od pilota koji LAZU komisijske lekare i tako dobijaju zeleono svetlo da lete iako im nije dobro?!
Zaista, ne znam sta da kazem.....?
Razmislite samo o tome da li biste Vi bas bili presrecni da VAse dete putuje avionom kojim pilotira neko vrlo nestabilnog zdravstvenog stanja, ko nije sasvim fit da pilotira? Da li biste mirno slegnuli ramenima da hirurg koji se oseca uznemireno, malaksalo, i ima nestabilnost i nesvesticu operise Vase dete? Ili da mu anesteziju vodi anesteziolog koji ima vrtoglavicui, malaksalost, nestabilnost i depresivno se oseca?

Mislim da je to sto radite (lazete na komisiji) nekorektno i neozbiljno, lose prvo za VAs i vase zdravstveno stanje a zatim lose i opasno i neprof4esionalno u odnosu na ostale ljude ciji zivoti su svaki put kad uzletite zavisni od toga da li se vama vrti, da li cete se onesvestiti na 10 000 metara, ili cete biti psihofizicki nestabilni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 16, 2007 11:26 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 12:41 pm
Postovi: 1224
P.s. Sto se Zolofta tice, ne da nista ne moze da ucini za dve nedelje nego ne moze ni da POCNE da deluje za toliko vremena jer mu je bar toliko potrebno da se nivo stabilizuje u krvi i da pocne da ima BILO KAKVE efekte. I u dodatku, od njega sigurno niste bili ni zatrovani (ali vidim da vi dozivljavate da Vas lekari truju bilo koje lekove da Vam daju) niti ste mogli da razvijete depresivno stanje.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 158 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: