Hipotenzija+depresija+stres+aritmija=UZAS!! Molim pomoc :)

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin

Odgovori
WoooZy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2012 3:37 pm

Hipotenzija+depresija+stres+aritmija=UZAS!! Molim pomoc :)

Post od WoooZy »

Ljudi pomagajte, ubicu se majke mi :(
U poslednje vreme jedva zivim, sve me zivo spopalo :(
Imam 17god...

Problem je sledeci:
kao sto sam naveo u poslednje vreme sam primetio da imam nizak pritisak (100-110 sa 50-60),pre me je bolela glava skoro svaki dan al prodje posle 12-14h ali sad bas svaki dan me boli i mnogo jace i nikako ne prestaje :(
Postao sam depresivan,jako se lose osecam,i pre sam bio ali to bude pa prodje ali poslednja 2-3 meseca me konstantno drzi depresija,mislim da sam imao samo 3-4 dana da sam bio raspolozen i uzivao u zivotu kao sav normalan svet
Stres me prati vec odavno,ne mogu da kazem da sam navikao na njega ali cesto zaboravim da je on vazan uzrok mnogih problema
Mislim da imam i aritmiju, ono nepravilan rad srca, cesto mi jako lupa kad nema ikakve situacije koja bi mogla da me uznemiri, znaci iz cista mira,takodje umor,slabost,ponekad mi se vrti u glavi itd...

Pored toga dosta se znojim, cak i zimi kad nema razloga,najvise ispod pazuha, zatim tece mi krv iz nosa,cesto sam pospan,losije pamtim,cesce sam malaksao,vrlo tesko podnosim vrucinu i sto je najgore svaki dan me boli glava :( :( :(

Realno gledano ja sam trenutno hodajuci krs,ali sto je najzanimljivije do sada sam bio vrlo zdrav,lekaru sam otisao mozda 3-4 puta,nemam pojma ni za jedan lek jer ih nisam uzimao, bio sam otporan i na vruce i na hladno, mogao da radim sta hocu,ne pamtim da sam se prehladio a i ako jesam,samo odem na trcanje iako je sneg i hladno i sve prodje :D
a sad ne mogu da verujem sta mi se desava :O
jesam i pre bio pod stresom ali sam ga lako prevazilazio :)

Moguci uzroci su da nisam imao bajs 6 meseci koji obozavam da vozim i koji mi je uvek ali uvek vratio raspolozenje(nabavio sam novi pre par dana ali nema znacajnih rezultata,cak mi glavobolje otezavaju voznju),zatim 2-3 godine sam bio bas mnogo za kompom,prestao sam pre nekih mesec dva, inace bas kad mi se sve ovo skupilo odjednom, nemam vise volju ni gitaru svirati...

Molim vas za pomoc/savet,ne mogu vise da izdrzim!! :(
Hvala!!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Hipotenzija+depresija+stres+aritmija=UZAS!! Molim pomoc :)

Post od zola29 »

woozy, molim te pokusaj koliko mozes da ne dajes sam sebi dijagnoze , jer za sada ti samo znas kako se osecas a otidi kod doktora da ti ustanovi zasto te cesto boli glava i ispricaj sve sta osecas. Zatim ces znati sta treba dalje da radis. Sigurno , adolescencija , stres koji verovatno jos nisi nasao najbolji metod kako da ga se oslobodis i eto svi ti simptomi osecaja.

U medju vremenu dok ne stignes do doktora ,pokusaj biti svesniji sta mislis , jer nase misli proizvode nasa osecanja. uZMI TU GITARU I SVIRAJ , NE CEKAJ VOLJU, VOLJA CE PRATITI TVOJE DELOVANJE! Izvini na velikim slovima zurim na posao ali zelim ti malo skrenuti paznju - idi kod doktora da ustanovi uzrok tvojih glavobolja i sve ce biti ok!
Za drugarstvo i druzenje!!!
WoooZy
Novi član
Novi član

Post od WoooZy »

Mnogo ti hvala, zola29 :)

Da,saznao sam da bi trebalo da izvadim krvnu sliku sto cu i da uradim,samo sto ovi doktori ovde rade pre podne a ja sam tad u skoli al sta cu...i usput cu pitati i za savet kad i za uput :)
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Post od vasa »

Naravno ispitaj krvnu sliku--tj kazi doktoru sta ti se sve desava i on ce odrediti sta trebas da uradis--i bez panike ako je ikako moguce-
POMINJES STRES-meni se cini da je tu kljuc-ti si upravo u periodu velikih promena u organizmu pa i samom mozgu--neke stvari nesvesno rade i bez tvoje volje-
Moras naci nacina da taj stres koji navodno uspesno prevazilazis, malo bolje ispitas-pa i kod lekara zasto da ne-svi se mi zavaravamo da mozemo mi to al da mozemo ne bi dosli u takvu situaciju i ni spomenuli ga ne bi.
NADJI SAGOVORNIKA-makar i ovde na pwt ako ti je lakse i ispricaj sve svoje stresove-lakse ce ti biti sigurno al najbolje doktoru to da ispricas.
A muzika--pa to bi trebalo da te izleci al verujem da dodje takvo stanje naravno da ti se ne da uzeti gitara.
Kompjuter BATALI-makar pokusaj da manje koristis a da se vise kreces.
SRECNOOOO
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

wooozy, prijatno je procitati da si preduzeo prvi korak u resavanju problema! E, sad samo ne odugovlaci , nego napravi vreme i pregled krvne slike i sve sto treba, da znas tacno da li je potreban neki tretmancic ili mozes sam polako da se suocavas i prevazilazis reakcije na okolnosti i situacije koje ti neodgovaraju

Potpuno sam misljenja kao i vasa, podeliti emocije i reagovanja sa prijateljem ili bar staviti na papir osecanja koja te muce je veoma preporucljivo. Polako gradi samopoverenje , samopostovanje kao i saosecanje za svoje emocije.

Pisi nam kako ide i naravno tu smo jedno za drugo da se bar potuzimo sta nam je zapelo.
WoooZy
Novi član
Novi član

Post od WoooZy »

Evo ih rezultati krvne slike i urina... Koliko vidim oni su dobri, sve je u granici normale sem MVP koji je 0.1 manji od normale a to bi trebalo znaciti prosecni volumen trombocita :)

Slika

Slika

Cuo sam da oci mogu biti uzrok glavobolja, tako da mi je sledeci ocni lekar ali ne znam kad ce to biti. Toga se najvise i plasim,da mi ne propisu dioptriju,jer mrzim naocare :(

Ali cu svakako jos jednom ici kod lekara za savet,cekam jednu doktrorku da se vrati sa odmora jer je mnogo dobra i pouzdana... ;)

A,da, zaboravio sam da kazem da sam ove nedelj poceo kad me boli glava da popijem kafu koju inace ne volim i pomaze mi, mnogo mi je lakse :) Sad ne znam koliko ce tako trajati... Kupio sam one u kesici npr nescafe i slicno mada se ne razumem bas u to :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Bravooo! svaka cast , suocavati se sa nasim strahovima i prolaziti kroz iste , umesto da im okrecemo ledja. znaci krvna slika je ok, sto je jako vazno, sad zasto da ne, odes kod ocnog i pokusaj koliko mozes da ne predvidjas unapred sta ce i da li ce biti diagnoza, jednostavno kad primetis da predvidjas unapred -sta ce biti kad ce biti ili nece biti- nezno opomeni sebe svakog puta i napravi sebi -mantre - koje rade za tebe. Na primer- u ovom slucaju; idem kod ocnog i vazno mi je da znam da li ima moja glavobolja veze sa mojim vidom- tako nesto slicno da ti daje pouzdanje a ne strah i sumnje .

Zasto ti ovo napominjem? iz iskustva jer sam jedna od osoba koja je imala slicne probleme pa i diagnozu panika. Mnogi su i meni pomogli , a ja sam bila -gladna pravih informacija , kako strucni tako i od osoba koje su imale iskustva. Jedan dan glavobolja , drugi srce ubrzano kuca , nesvestica.... oko dve godine ne vracaju se simptomi izuzev ako se ponekad '' okliznem " po starom ali se brzo vratim realnosti a to je da svesno uvidim koliko puta sam mislila negativno u toku dana.

Znaci sigurno sa radom , novim metodama , savetom sa dr. se prevazilazi sve sto treba da s eprevazidje.
WoooZy
Novi član
Novi član

Post od WoooZy »

Bio sam kod ocnog lekara, ORL, dva neurologa, pa cak i neurohirurga, neuroftalmologa, na kraju i kod socijalnog savetnika i bukvalno nista nisu ustanovili!
Svi nalazi su u redu...

Pa aj recite mi sta ja sad da radim?! :D

Ukapirao sam i ranije da je sve na meni, ali posto se tako osecam nije mi lako da sam ustanovim i prevazidjem to...

Dragi moji,svaki savet bi mi i dalje dobro dosao ;)
Odgovori