Ma može pica, super je pica. Povrće, pečurke, ima sad i onaj biljni kačkavalj (mada je to čisto ulje
), kečap. Ma da može i tunjevina
Nego šta fali ruskoj crkvi?
evo našla sam recepte za pice:
http://www.sv-luka.org/cook/indexsr.htm
Тесто за пицу
3,5 шоље брашна
3 кашике уља
9 гр сувог квасца или 60 грама свежег
1 шоља млаке воде
1/2 кашичице шећера
1 кашичица соли
Квасац растворити у млакој води, додати шећер и оставити да одстоји око 10 минута. Затим 3 шоље брашна ставити у чинију, у средини направити удубљење за надошли квасац, со и уље. Све то месити док маса не постане уједначена, а потом на дасци, уз постепено додавање брашна, умесити тесто, лоптасто га обликовати, прекрити салветом и сачекати око 60 минута, да се маса удвостручи.
Тесто премесити и оставити да поново нарасте, а затим га развући оклагијом тако да се добије тесто за пицу жељене дебљине. На тесто ставити одговарајући фил и пећи у пећници.
Пица са парадајзом
1 тесто за пицу
1 шоља печурки
1 зрео парадајз
2-3 зелене паприке
1 главица црног лука
1 кашика рузмарина
мало нане
1 чешањ белог лука
1 шоља кечапа
мало љуте паприке (по жељи)
мало уља
Тесто кружно развући и намазати уљем, затим премазати кечапом, па ређати на колутове исечен парадајз, прстенасто исечен црни лук и зелену паприку, иситњен бели лук, исецкане зачине и печурке исецкане на танке листиће. Може се додати и сир од соје. По жељи све то на крају прелити са мало уља.
Пећи на јакој температури са мало уља.
Пица са зељем
1 тесто за пицу
1/2 кг спанаћа или неке друге врсте зеља
1 кашика капара
3/4 шоље црних маслина
1 чен белог лука
3/4 шоље уља
бибер, со
Очишћено и опрано зеље обарити у врелој води и оставити да се оцедити у цедиљки. Из маслина извадити коштице и исећи на кришке. Преполовљен бели лук пропржити на уљу како би попримило његов мирис. Из уља извадити лук и бацити га, а додати маслине, зачине, зеље и со, промешати, па све заједно пржити на умереној температури десетак минута. Развити тесто за пицу и на њега ставити претходно припремљени фил од зеља. Пицу пећи на јакој ватри око 30 минута.