Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 757 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 51  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 07, 2010 7:23 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Nista znacajno. Ukoliko ste skoro bili bolesni, moguce su ovakve varijacije.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Okt 14, 2010 8:33 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Čet Okt 14, 2010 8:10 pm
Postovi: 1
help! imam 20 godina, nisam trudna. uradila sam analizu krvi jer se par dana nisam osecala dobro. rezultati me malo brinu jer deluje kao da nishta nije na svom mestu, pa bih zamolila za savet:

hemoglobin 118 g/l
hematokrit 36.6 %
trombociti 127.0 x10^9/l

MCV i MCH su na donjoj granici, dok je MCHC u redu.

na drugom papiru su skracenice koje prvi put vidim:

LYM 4.9 (0.6-4.1)
RDW 17.2% (11.5-14.5)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Okt 15, 2010 12:28 am 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sub Maj 08, 2010 11:40 pm
Postovi: 3
Pomoc! Imam 27 god, nisam trudna, uradila sam krvnu sliku, radi kontrole, jer sam inace anemicna. Neznam kako da je protumacim. Ovo pise:
Postovani, neznam kako da protumacim ovu krvnu sliku, moze li mala pomoc?
leukociti5.4 eritrociti3.77 hemoglobin82 hemaktorit 0.286 mcv 76 mch 22 mchc 288 rdw 15.1 trombociti 395 mpv 9 pdw 11.9 limfociti 30.5 monociti 3.4 neutofilni granulociti 66.1 limfociti# 1.60 monociti# 0.10 neutrofilni granulociti# 3.70

nesto je povecano a nesto smanjeno
kako da dovedem sve u normalu?

hvala puno!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Okt 16, 2010 6:42 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Potrebno je samo da se pridrzavate terapije za anemije, ukoliko je imate.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Okt 17, 2010 4:02 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Avg 13, 2010 12:24 pm
Postovi: 32
Postovani,vadio sam krv iz vena,pa me zanima da mi se protumace sledece analize gde su mi parametri visoki: (Inace endokrinolog me poslao da vadim rezultate,a kontrola kod njega mi je tek pocetko novembra,a ja ne mogu da cekam toliko)
1.FSH 28.4 (ref.vred. 1.4-18.1)
2.LH 10.5 (ref.vred. 1.5-9.3)
3.Estradiol 80.45 (ref.vred. 11.60-41.20)
4.Prolactine 26.7 (ref.vred. 2.1-17.7)
Hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Okt 24, 2010 2:12 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 12:56 pm
Postovi: 1
Nikola M. je napisao:
Ovom temom mozete podeliti Vase interesovanje, porbleme, polemike... u svemu sto se tice laboratorijske dijagnostike, tj. biohemije i hematologije.

Zdravo...mnoge stvari mi nisu jasne pa ako mozes da mi razjasnis..Imam problem jer se ne razumem u medicinu pa mi je potrebnan neko ko ce mi pomoci da saznam rezultate,analizu krvi, koje je moj tata uradio,sto naravno ne razumem sta je dobro a sta ne,pa ako mozete da mi pomognete.CHOL-5.5 LDL-2.6 TGL-2.1 BUN-3.4 GLUC-5.47 CREA-76 AHDL-1.9 RISK-2.9 TBI-8.8 ALP-54 IRON-30.2 ALT-52 AST-32 Na drugom papiru su druge analize krvi sto opet ne razumem. WBC-5.0 RBC-4.65 HGB-156 HCT-43.6 MCV-93.6 MCH-33.5H MCHC-358 PLT-215 LY-45.4 MO-9.2H GR-45.4 RDW-13.0 PCT-0.11 MPV-5.5L PDW-1.8L.Zamolila bih Vas ako mozete da mi nekako pomognete da saznam da li su analize dobre?Hvala.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Okt 24, 2010 5:25 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Ned Okt 24, 2010 5:18 pm
Postovi: 1
Pozdrav svima.
Zanima me sta znaci kada je uvecan UIBC,ako mi je UIBC 61,a normalan je od 32-46.?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Okt 25, 2010 7:35 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Ticijana, posalo sam Vam poruku u inbox ...

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pon Okt 25, 2010 7:36 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
DusicaC je napisao:
Pozdrav svima.
Zanima me sta znaci kada je uvecan UIBC,ako mi je UIBC 61,a normalan je od 32-46.?


A ostali parametri kao sto su transferin, feritin, gvozdje, TIBC ???

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sre Nov 10, 2010 4:23 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 2:46 pm
Postovi: 9
GGT mi je 72, pa molim odgovor znači li to išta ili je ok?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Nov 11, 2010 2:59 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
A ostale analize? ALT, AST, CRP ? Krvna slika?
Ako je sve ostalo u granicama normale, onda nije nista znacajno.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Čet Nov 11, 2010 10:46 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 2:46 pm
Postovi: 9
Alanine Aminotrans. liquid 20
Aspartate Aminostrans. liquid 16
GGT ver.2 IFCC 72
CREA Jaffe Gen2 Comp 79
Glucoze 6.50
Urea 3.58
SE12
WBC 5.2
RBC 4.59
HGB 135
HCT 0.397
MCV 86.5
MCH 29.4
MCHC 340
PLT AG 232
urin neg (-) 1-2 ploč.ep.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Sub Nov 13, 2010 4:01 pm 
OffLine
Aktivan član
Aktivan član

Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 8:18 pm
Postovi: 396
Lokacija: Beograd
Nema razloga za brigu...
Za mesec dana ponovite analizu.

_________________
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Ned Nov 14, 2010 7:59 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 2:46 pm
Postovi: 9
Hvala puno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Biohemijske i hematoloske analize
PostPoslato: Pet Nov 26, 2010 2:49 pm 
OffLine
Novi član
Novi član

Pridružio se: Pet Nov 26, 2010 2:02 pm
Postovi: 4
Postovani,
da li je moguce da mi se javlja kocenje nekad leve, nekad desne ruke, zbog anemije?

Pre par dana sam radila analize krvi i urna, jer sam imala probleme kao sto su, malaksalost, ubrzan rad srca, bol u ledjima...
Radila sam EKG i jedino sto se pokazalo je taj ubrzan rad srca, nikakve druge promene.
Sada mi se javlja kocenje ruku, i glava me cesce boli. Da li to ima veze sa anemijom ili je potrebno i dalje da radim neke pretrage.
Ovo su moje analize i ako mozete malo da ih prokomentarisete:

WBC: 5.0 (3.5-10)
RBC: 4.21 (3.8-5.8)
HGB: 106 (110-165)
HCT: .311 (.350-.500)
PLT: 213 (150-390)
PCT: .182 (.100-.500)

MCH: 25.3 (26,5-33,5)
MCHC: 342 (315-350)


DIFF:
%LYM: 31.7% (17-48) LYM:1.5 (1.2-3.2)
%MON 3.6 L% (4-10) MON: 0.1 L (0.3-0.8)
%GRA 64,7% (43-76) GRA: 3.4 (1.2-6.8)


SE= 12/25
ŠUK- 4.28


Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 757 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 51  Sledeća

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: