Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 4:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
Ne znam da li me se neko seca dugo se nisam javljala.Ovo je moja prica.U braku 3god,ja 34,mm 39god.Ja-slaba ovulacija fsh-9.99,mm-blaga oligospermija.Ostala trudna posle godinu dana.Sreca koju smo osecali tih 9 meseci je tesko opisati.Trudnoca ok.Porodjaj prirodan.Devojcica lepa i krupna,ocena 10.Prestaje da dise nas andjeo samo pola sata posle rodjenja.O BOZE KAKO JE BOLELO!Nailaze meseci teske depresije-ziveti ili ne,nemam snage.Jednog dana sam otvorila oci i videla mog dragog,moje najblize-trgla sam se.Moram dalje.Zbog njih,sebe,naseg andjela.Na folikulometriju pocinjem da idem od prvog ovulatornog ciklusa.Ovulacija slaba vec nekoliko meseci.Ovog meseca pijem klomifen,mm je na vitaminima.Pre prve trudnoce mi klomifen nije doneo trudnocu ali su mi posle njega ovulacije bile ok.Postavila sam ovu temu da bi mi koje smo prosle ovaj pakao mogle da se medjusobno podrzavamo i dajemo snage da idemo dalje i kad je najteze.Naidju dani kad bol ne da da disem,gusi me.Onda skupim rasute delice sebe,pogledam oko sebe one koje volim i ustanem.Potrebna mi je podrska onih koji znaju kroz sta prolazim.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 4:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
Malo sam nepovezana,pisem sa telefona.Racunar mi je u kvaru pa ne mogu da se registrujem na KUTAK.Mislim da bi bilo bolje da sam tamo ali sta je tu je.U petak idem na folikulometriju.Drzite mi palceve da deluje klomifen


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 4:51 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 23, 2008 2:01 pm
Postovi: 106
Andjela

Zelim ti svu srecu ovoga sveta!!!
Strasno je to sto ti se dogodilo i ne mogu cak ni da zamislim kroz sta prolazis, ali verujem da si jaka i da ces "zgaziti" sve nedace ispred sebe.
Jednom mi je prijatelj rekao da kada se podvuce crta u jednoj porodici, na kraju sve zavisi od zene... Kad malo bolje razmislim bio je skroz u pravu. Od nas zavisi sve i zato nas je Bog stvorio jake da mozemo da izdrzimo i na kraju izadjemo kao pobednice. Zato, glavu gore draga Andjela, ako se ti ne izboris za vase male andjele koji ce se uskoro roditi, niko nece...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 9:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 11:13 pm
Postovi: 34
Lokacija: beograd
Ja sam imala missed u 8 nedelji.
Znam kako mi je bilo. A kako je bilo tebi, teško da mogu i da zamislim...
Bori se, ne odustaj, ima nas puno, zajedno smo jače!
A šta se desilo sa bebom, zna li se?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Pon Avg 31, 2009 10:38 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 10:28 pm
Postovi: 4
kako se ovde salje privatna poruka?

:cry: znam kako ti je.I nama se to desilo prosle godine.
sta su rekli doktori,zasto se to desilo?
napisi mi svoj mail, jer ne bih o tome javno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 9:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 1:58 pm
Postovi: 7
Ja imam 40 godina, prošle godine sam izgubila bebu u 36 nedelji trudnoće. To mi je bila prva trudnoća, ranije nisam ni pokušavala. Imam dva mioma, ali sam ostala u drugom stanju, i to kad sam najmanje očekivala, trudnoća je praćena, malo sam ležala i u bolnici, ali sve je bilo ok, beba normalno napredovala. U 36 nedelji trudnoće, odjednom, jak bol u grudima, svrab po koži, javljam se lekarima, jednom, drugom, trećem, kažu gastritis. Konačno nadjem moju doktorku, ona mi da uput za laboratoriju, uradim sutradan i onda nastaje pakao. Transaminaze mi uvećane 10 puta, hitno me voze za Beograd, tamo mi rade hitan carski i beba umire nakon dva dana. Šta se desilo, niko sa sigurnošću ne zna. Svi se slažu da je neki virus, probio posteljicu i napao bebu. Uradila sam kompletnu virusologiju, sve je negativno. Verovatno je neki od virusa koji nije tako čest i ne može se utvrditi. Sada pokušavam ponovo. Većina lekara mi predlaže da operišem miome pre toga. Posetila sam doktora koji radi laparaskopiju, on misli da to ne bi moglo obzirom na položaj mioma, kaže da pokušam da ostanem trudna, a ukoliko se odlučim na operaciju da radim klasičnu, mada i onda postoji opasnost da se povredi materica. Pakao kroz koji sam ja prošla ne može se opisati, naročito nakon smrti deteta, dok sam ležala na odeljenju carskih rezova na Gak-u u sobi sa porodiljama, gledala kako svakoj on njih nekoliko puta dnevno donose bebe na podoj, kako se raduju svojoj deci. Bol nikad neće da prodje, i sada često plačem, kad niko ne vidi. To može da razume samo neko ko je doživeo isto. Uz to imam još milion teških problema trenutno, pa je ceo ovaj životni period za mene užasan. Ali, šta bi bio čovek kad bi odustao. Verujem u bolje sutra, mada mi je svaki novi dan sve teži.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 11:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
Jeska, zao mi je zbog misseda ali guraj dalje.Mora se. Doktori kazu da beba nije imala nikakvu urodjenu manu vec da je uzrok plucna hipertenzija tj.beba se po njihovim recima nije adaptirala na spoljasnju sredinu.Kazu da se ovako nesto retko dogadja pogotovo kad je beba dobre teyine i zrelosti kao nasa.
Sunce,poslala sam ti pp.
Nado,sve razumem.Tesko je i pretesko ali MORAMO DALJE.Slike sa porodjaja i gledanje dva sata reanimaciju bebe su stalno u glavi.Zivim sa tim.Sa bolovanja sam se vratila bas kad i dve koleginice sa porodiljskog.Svaki dan je iskusenje.Hocu li biti dovoljna jaka?
Nado,nema odustajanja.To se ne sme.Jake smo mi.
Da li pratis ovulaciju?Ja sam kao sto sam napisala pocela sa klomifenom pa cemo videti.Ponekad mislim da sigurno postoji raylog ybog kojeg je Bog bas nas odabrao da budemo mame andjela.Dace nam decu,verujem u to.Moram da verujem.Ne znam za slucaj da se posle ovakvih tragedija nije desilo nesto lepo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 11:23 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
JZM,hvala ti na podrsci.I ja se nadam da ce beba doci.Toliko je zelimo.Jake smo mi zene,nekad toliko da ni same nismo svesne koliko mozemo da izdrzimo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Uto Sep 01, 2009 11:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 12:44 am
Postovi: 37
Samo da vam dam podrsku. Zene, ne gubite nadu!
Zao mi je kroz sta sve prolazite, koliko boli kad izgubite bebu :( I jos zdravu, pravu...uzas :(

Ja sam rodila u 42 godini zivota...

Srecno!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Sre Sep 02, 2009 11:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 1:58 pm
Postovi: 7
Hvala svima na podršci. Kod mene je problem još veći, jer osim što imam 40 godina imam i dva mioma, pa mi mnogi savetuju operaciju. Opet, koga sam kontaktirala zbog laparaskopske operacije misli da to ne bi trebalo raditi. Ja sam i prethodnu trudnoću iznela do kraja sa tim miomima, a on kaže da ima žena koje radjaju i sa mnogo većim miomima nego što su moji. Ne znam šta da radim, operacija bi odložila mogućnost trudnoće, a opet plašim se da ne donesem pogrešnu odluku. Inače, Andjela me je pitala da li stimulišem ovulaciju, ja to do sada nisam radila, jer moja dr. kaže da imam normalne ovulacije. Počela sam skoro da pijem čaj od virka i hajdučke trave, pa sam time u stvari stimulisala ovulaciju, ali sada je moja dr. na odmoru pa ne mogu da odem da vidim šta se u medjuvremenu desilo i da li je taj folikul koji je bio čak 26mm pukao. Hoću da kažem, trudim se ,često je vrlo teško, jer mi je život trenutno doneo još niz problema pored ovoga, tako da sam razapeta na sto strana i pod stresom sam 24 h dnevno. Ali čovek nije ni svestan šta sve može da preživi dok ga život ne natera da to shvati. Pozdrav svima.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Čet Sep 03, 2009 10:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
Nado,nadji dobrog doktora koji ce uzeti u obzir i tvoje godine, rizik koji nosi operacija i mogucnost iznosenja trudnoce sa miomom.Nekoga ko je pravi strucnjak za tu oblast i koji ce razumeti celu situaciju.Pretpostavljam da je logicno da se prvo odstrane miomi ali logicno nije uvek i pravo resenje.Dosta govori to sto si prethodnu trudnocu iznela sa miomom.Meni su savetovali da dve godine ne pokusavam da zatrudnim zato sto je toliko potrebno da se organizam oporavi od porodjaja.To je logicno ali u mom slucaju nije pravo resenje.Ne pada mi na pamet.Od prvog meseca ne koristim kontracepciju niti cu je koristiti.Znala sam da nece biti lako i da verovatno necu ni zatrudneti prvih meseci.Sto bih gubila dragoceno vreme ako se fizicki osecam potpuno zdravo( krvna slika super, materica ok).Naravno da u suprotnom tj. da nisam bas dobrog zdravlja ne bih rizikovala i ne bih razmisljala u tom pravcu.
Resila sam da tri meseca koristim klomifen a ako ne dodje do trudnoce onda cu u pauzi piti virak.Mm ima spermogram na granici normospermije tako da jede med sa orasastim plodovima i pije vitamine.I ja takodje redovno pijem kompleks b vitamina,vitamin e i c.Merim i bt.Svaki dan je borba i verujem da ce nasa resenost i upornost kao i velika zelja za detetom uroditi plodom.
Zao mi je sto pored ovako velikog bola imas i dodatne probleme koji ti otezavaju i bez toga tezak period zivota.Imas moju bezgranicnu podrsku.Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Čet Sep 03, 2009 12:30 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 1:58 pm
Postovi: 7
Draga moja Andjela, na žalost, koliko doktora, toliko različitih mišljenja. Jedni kažu operiši, drugi nemoj, i tako ti ja živim u haosu. U stvari, svi o tome imaju neko svoje mišljenje i ogradjuju se, pa ti kao odluči sama. Taj doktor koga sam poslednjeg kontaktirala ne preporučuje operaciju (inače je stručnjak u laparaskopskim operacijama mioma). On savetuje da pokušam da ostanem trudna. A ja pored tih dodatnih životnih problema, a radi se o teškoj bolesti u porodici, ne mogu često ni da razmišljam o pokušaju trudnoće, a kamoli da na tome radim. On mi je čak izmerio folikul veličine 26mm, i misli da bi operacija, obzirom na moje godine bila gubljenje vremena. Prethodnog meseca dobila sam dva puta i imala strašne odlive, pa su mi jedva zaustavili krvarenje. Nakon toga, utvrdili mi ovulaciju i mi kao probali tih dana nešto da napravimo, ali evo danas me već užasno boli stomak, jer vreme mi je za neki dan da dobijem. A ponadala sam se, obzirom na veličinu folikula da smo nešto uspeli da napravimo. Eto, kao što ti kažeš, svaki je dan borba. Valjda će uroditi plodom. Mnogo pozdrava.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Sub Sep 05, 2009 10:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 8:04 pm
Postovi: 31
Draga Nado,mogu samo da pretpostavim kako ti sve ovo teze pada kad ti je i clan porodice bolestan.Kazu da ce nas ojacati ono sto nas ne ubije.Mozda je taj dr koji ti savetuje trudnocu i u pravu,odluci se za opciju koju ti srce izabere i nadaj se najboljem.Dace Bog da se ta trudnoca uskoro i ostvari.Dobro je sto su ti ovulacije u redu.Ja sam resila da ne gubim nijedan mesec i da redovno pratim ovulaciju,merim bt,pijem vitamine i praktikujemo ciljane odnose-drugacije i da hocu ne mogu.Nekom mozda sve ovo deluje isprogramirano ali verujte ljudi da spontanosti odavno nema.U ovom trenutku mm i ja samo ocajnicki zelimo bebu.Nekad mi je jako tesko tako da mi je ovo pisanje ovde neka vrsta olaksanja.Danas je bio jedan od tih tezih dana. Zivim u manjem mestu i danasnji izlazak u grad me je uznemirio.Srela sam nekoliko zena koje su bile trudne kad i ja-setaju bebe..Gledamo se,srce se steglo-sve boli.Vratilo mi se sve.Ceo dan sam pokusavala da nekako dignem sebe sa tog dna.Uspevam na kraju ali posledice ostaju.E sad novosti od juce-uz kaze da 12dc imam jedan folikul od 16mm.Cekamo ovulaciju.Mozda ova ovulacija sa klomifenom bude i prva normalna od porodjaja.Mozda ovog meseca zatrudnim.Mozda.DAJ BOZE!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Sre Sep 09, 2009 7:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 11:42 am
Postovi: 21
To je strasno .ja sam izgubila bebu u 23 ned.trudnoce i bilo je strasno akako je vama samo vi znate.Ja imam miom 5 cm imala sam ga i u prosloj trudnoci i nije smetao.Sada zelim bebu (Mozda je vec na putu)i dr.mi nikako napredlaze operaciju zbog moguceg ostecenja materice.Ja imam puno poverenje u njega.Prvo beba ,pa jos jedna pa onda kako hoce.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Gubitak bebe-kako dalje
PostPoslato: Čet Sep 10, 2009 7:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 1:58 pm
Postovi: 7
Ceco i ja sam u istoj situaciji, ali ja imam dva mioma oko 3,5 x4,1, odprilike su te veličine. Svi mi preporučuju operaciju, ali ja nemam vremena, pa sam otišla kod doktora koji to radi laparaskopski i on mi nije preporučio operaciju, jer laparaskopski to ne može da uradi, bar tako misli, a klasična operacija bi odložila mogućnost trudnoće još godinu dana. Kako imam 40 godina, pitanje je šta će biti za godinu dana. Inače, meni miomi nisu bili uzrok onoga što mi se desilo, sa njima sam iznela trudnoću do 36 nedelje. Ali evo već 6 meseci ne uspevam da zatrudnim. Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 255 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: