transplantacija kose
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
transplantacija kose
Pozdrav. Posto neki folikuli imaju po 2-3 dlake, a neki 1, da li se prilikom transplatacije naplacuje po folikulu bez obzira koliko ima dlaka ili se naplacuju dlake?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 06, 2009 8:04 am
Re: transplantacija kose
Nažalost Nikola većina doktora koji ovo rade naplaćuju po dlaci i time ubiru velike svote novca.Cijena se kreće po dlaci od 2-2.5 eura.Teoretski oni ti izvade nekih 500 folikula što je između 1000-1500 dlaka,a napalate ti po dlaci.
Inače bez najmanje 2000 eura teško je išta napravit.
Procedura se isplati jedino onome ko ograničeno i sporo ćelavi...znači zalisci,povišeno ćelo..i td.
Čvrsto se nadan da će jednom bit i riješenja za ovo,tj.pravi lijek...a do tada zašto se ne odlučit na kvalitetnu periku ili vlasni sistem jer smo mi ljudi ionako prokleti vizualni tipovi.Važno je osjećat se bolje dok se ne nađe pravi lijek.
Moja je preporuk svima.skupljajte novce do tog trenutka,ne trošite pare na trivijalne stvari poput auta,garderobe islično..ćelavost nije samo estetski problem,to je i bolest jer folikuli propadaju.ma koliko god to nijekali.
pozdrav
Inače bez najmanje 2000 eura teško je išta napravit.
Procedura se isplati jedino onome ko ograničeno i sporo ćelavi...znači zalisci,povišeno ćelo..i td.
Čvrsto se nadan da će jednom bit i riješenja za ovo,tj.pravi lijek...a do tada zašto se ne odlučit na kvalitetnu periku ili vlasni sistem jer smo mi ljudi ionako prokleti vizualni tipovi.Važno je osjećat se bolje dok se ne nađe pravi lijek.
Moja je preporuk svima.skupljajte novce do tog trenutka,ne trošite pare na trivijalne stvari poput auta,garderobe islično..ćelavost nije samo estetski problem,to je i bolest jer folikuli propadaju.ma koliko god to nijekali.
pozdrav
Jbg, to je bas skupo tako, bas treba dosta novca za proceduru...nego da li ce izaci uskoro neki novi lek, onaj histogen?
I jel graft znaci dlaka ili folikul sa vise dlaka?
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 5:50 pm
Neću da ti pametujem, ali razmisli zašto to radiš ? Ima tako dobrih frajera koji se briju na ćelavo, naravno ne mislim na krimose, one što nose kajle i sl., nego običnih mladih ljudi. Ne mogu da procenim tvoje godine, ali verujem da si mlad, jer čovek od 50 - 60 godina ne bi tražio ovakav savet. Znači, kod berberina i neka te lepo ošiša na "keca". Ako neko ima pravilne crte lica sve mu je jedno, ako je suprotno od toga - isto. Uzmi Dejvida Bekama, on se povremeno ošiša na "keca", pa je jednako dobar frajer kao i kad veže rep. Kad smo kod sportista Zinedin Zidan, naš Saša Đorđević. Brando u filmu Apokalipsa danas. Naravno, Brus Vilis. Mnogo je rano, pa mi je stao mozak, a ima bezbroj primera.
Imam prijatelja na fejsu, tako je zgodan, a sklon je ćelavljenju, i brije glavu, ali ima interesane crte lica. Ne mogu da stavim njegovu sliku, nije javna ličnost, al veruj mi svak bi pre poletela za njim, nego za nekim sa kosom do pojasa.
To je moje viđenje stvari, uspela sam da preobratim neke ljude iz svoje neposredne okoline, promenili su imidž, dodali neke detalje, npr. ako nose naočare kupe neke baš dobre i to im sasvim promeni facu.
Naravno, nisam neko ko će tebe da "preobraćuje", nego samo da ti ukažem da nije sve tako crno i da rešenje može biti tu, iza ugla
.
Imam prijatelja na fejsu, tako je zgodan, a sklon je ćelavljenju, i brije glavu, ali ima interesane crte lica. Ne mogu da stavim njegovu sliku, nije javna ličnost, al veruj mi svak bi pre poletela za njim, nego za nekim sa kosom do pojasa.
To je moje viđenje stvari, uspela sam da preobratim neke ljude iz svoje neposredne okoline, promenili su imidž, dodali neke detalje, npr. ako nose naočare kupe neke baš dobre i to im sasvim promeni facu.
Naravno, nisam neko ko će tebe da "preobraćuje", nego samo da ti ukažem da nije sve tako crno i da rešenje može biti tu, iza ugla

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 18, 2010 5:50 pm
Htela sam da editujem post, ali nemam tu opciju, a čini mi se da sam videla opciju "uredi", onda traja jako kratko.
Zašto bi se neko odrekao kola, garderobe, provoda i sl. da bi uštedeo novac za transplantaciju kose ?
Bogami, ja bih pre kupila dobru odeću, sela u kola, pa u grad
.
Nikola, videla sam da pišeš i o nivou testosterona, nemoj se igrai sa hormonima, pretpostavljam, da si pratio te linkove zbog svog "problema". Postoje indicije da unošenje testosterona može izazvati karcinom prostate i šta si dobio ?
Postoji i preparat "pilfud", sigurno znaš sve o njemu, sa niz neželjenih efekata, ustvari radilo se na antihipertenzivu, za koji je primećeno da izaziva pojačanu maljavost kod žena, pa je tako nastao losion.
Još jednom, nemam nameru da pametujem Nikoli, ali ovo pišem i zbog drugih momaka koji se sreću sa prevremenom ćelavošću.
Ima mnogo gorih stvari na svetu, možda ja kao žena ne mogu da razumem problem, ali isto bi bilo kad bih umislila da imam velike / male grudi i moram na operaciju, veliki nos, klempave uši i sl. štedela da bih punila džepove plastičnim hirurzima. Pitanje je samo u stavu i prihvatanju sebe onakvim kakav jesi.
Evo, ipak imam "uredi", zašto bolest, ne vidim da je iko umro od ćelavosti, niti da mu je bilo lošije, osim ako sebi nije napravio problem.
Hoće li se neko osećati bolje ili gore, to je stvar prihvatanja ili neprihvatanja postojećeg stanja, odn. suočavanja sa istim.hartrock001 napisao: Važno je osjećat se bolje dok se ne nađe pravi lijek.
pozdrav
Zašto bi se neko odrekao kola, garderobe, provoda i sl. da bi uštedeo novac za transplantaciju kose ?
Bogami, ja bih pre kupila dobru odeću, sela u kola, pa u grad

Nikola, videla sam da pišeš i o nivou testosterona, nemoj se igrai sa hormonima, pretpostavljam, da si pratio te linkove zbog svog "problema". Postoje indicije da unošenje testosterona može izazvati karcinom prostate i šta si dobio ?
Postoji i preparat "pilfud", sigurno znaš sve o njemu, sa niz neželjenih efekata, ustvari radilo se na antihipertenzivu, za koji je primećeno da izaziva pojačanu maljavost kod žena, pa je tako nastao losion.
Još jednom, nemam nameru da pametujem Nikoli, ali ovo pišem i zbog drugih momaka koji se sreću sa prevremenom ćelavošću.
Ima mnogo gorih stvari na svetu, možda ja kao žena ne mogu da razumem problem, ali isto bi bilo kad bih umislila da imam velike / male grudi i moram na operaciju, veliki nos, klempave uši i sl. štedela da bih punila džepove plastičnim hirurzima. Pitanje je samo u stavu i prihvatanju sebe onakvim kakav jesi.
Evo, ipak imam "uredi", zašto bolest, ne vidim da je iko umro od ćelavosti, niti da mu je bilo lošije, osim ako sebi nije napravio problem.
-
- Stalni član
Kako će se ko osjećat stvar je izbora.Onaj tko prihvača stanje kakvo je taj automatski nema problema s tim,a ima ljudi mladih kojima to predstavlja problem i ja ih u potpunosti razumin.
Ne govorin samo o muškarcima već i o ženama.
Lijek za ćelavost nije pronađen i jedino riješenje je trenutačno transplatacija koju odobravan kod mladih ljudi.Da se razumimo,ja bih radije da se pronađe lijek za rak,ali i ćelavost jest medicinski problem pa se nadan da će se t oriješit.
Transplatacija je dugoroćna investicija koja pomaže mladim ljudima da se efikasno bore sa ovim problemom.Dakle , to je životna investicija!
Auto i garderoba i ostale stvari su rupa bez dna.
Da pojednostavim.Ja bih radije jahao konja i osjetio onaj vitar u kosi nego vozio neko osrednje novo auto.Takav sam tip,svak ima svoje mišljenje!
A ti nikola ,ako ti je ćelavost problem ja te u potpunost irazumin i ne zaboravi da nisi jedini na svitu ovo pogađa milijune.Pogrešno je mislit da se transplatacije rade da bi se netko više svidio nekoj djevojci-.To prvenstveno radiš radi sebe i svog tijela koje je u sprezi sa duhom.
Da se razumimo .ja ne odobravan estetske operacije tipa povećanje grudi ,penisa ili ne znan već šta.
Bog nas je stvorio onakvima kakvi jesmo,a nije nas stvorio ćelavima...to je medicinski problem,bolest vlasišta od koje nitko nije umro,ali to jest problem koji pogađa mlade ljude .
Ljudi od 50-60 godina kad ćelave,to je normalno.ali kad mlad čovik od 23 -25 poćme ....
Ne govorin samo o muškarcima već i o ženama.
Lijek za ćelavost nije pronađen i jedino riješenje je trenutačno transplatacija koju odobravan kod mladih ljudi.Da se razumimo,ja bih radije da se pronađe lijek za rak,ali i ćelavost jest medicinski problem pa se nadan da će se t oriješit.
Transplatacija je dugoroćna investicija koja pomaže mladim ljudima da se efikasno bore sa ovim problemom.Dakle , to je životna investicija!
Auto i garderoba i ostale stvari su rupa bez dna.
Da pojednostavim.Ja bih radije jahao konja i osjetio onaj vitar u kosi nego vozio neko osrednje novo auto.Takav sam tip,svak ima svoje mišljenje!
A ti nikola ,ako ti je ćelavost problem ja te u potpunost irazumin i ne zaboravi da nisi jedini na svitu ovo pogađa milijune.Pogrešno je mislit da se transplatacije rade da bi se netko više svidio nekoj djevojci-.To prvenstveno radiš radi sebe i svog tijela koje je u sprezi sa duhom.
Da se razumimo .ja ne odobravan estetske operacije tipa povećanje grudi ,penisa ili ne znan već šta.
Bog nas je stvorio onakvima kakvi jesmo,a nije nas stvorio ćelavima...to je medicinski problem,bolest vlasišta od koje nitko nije umro,ali to jest problem koji pogađa mlade ljude .
Ljudi od 50-60 godina kad ćelave,to je normalno.ali kad mlad čovik od 23 -25 poćme ....
hartrock001 - Slazem se sa tobom u dosta toga sem u vezi plasticne hirurgije - Milislm da je sasvim normalno da devojka,koja je ravna ko daska ili ima male grudi,ode na ugradnju silikona,takvi zahvati su postali smesni sto se tice estetske hirurgije,naravno sve zavisi kod koga se operises...
Maria Mancini - zamolio bih te da prestanes sa tim standradnim balkanskim argumentima koji poticu iz 18 veka..Dejvid Bekam ce biti pozeljan za suprotni pol i da ode kod najgoreg frizera i da ga unakazi - jer je jednostvano popularan!Slazem se da celavo nekome moze stajati super ali ne moze BAS SVAKOM stajati!Voleo bih tebe da vidim da gubis kosu i da budes primorana da se brijes svaki dan da se to nebi primetilo pa da te onda vidim kako bi razmisljala o svemu ovome?Naravno,ima mnogo gorih stvari od gubljenja kose ali to nije tema ovog dela foruma!Evo i jedan primer gluposti:Pre 4 godine sam operisao nos,skinuli su mi asimetricnu grbu i ispravili nos,sad sjajno izgleda i naravno nasla se osoba poput tebe Maria koja je rekla da mi je mnogo bolje stojao kriv i grbav nos!Koliko to ima logike?Ako procitas ovo,molio bih te da se prvo zamislis pa tek onda odgovoris!Toliko od mene za sad
Maria Mancini - zamolio bih te da prestanes sa tim standradnim balkanskim argumentima koji poticu iz 18 veka..Dejvid Bekam ce biti pozeljan za suprotni pol i da ode kod najgoreg frizera i da ga unakazi - jer je jednostvano popularan!Slazem se da celavo nekome moze stajati super ali ne moze BAS SVAKOM stajati!Voleo bih tebe da vidim da gubis kosu i da budes primorana da se brijes svaki dan da se to nebi primetilo pa da te onda vidim kako bi razmisljala o svemu ovome?Naravno,ima mnogo gorih stvari od gubljenja kose ali to nije tema ovog dela foruma!Evo i jedan primer gluposti:Pre 4 godine sam operisao nos,skinuli su mi asimetricnu grbu i ispravili nos,sad sjajno izgleda i naravno nasla se osoba poput tebe Maria koja je rekla da mi je mnogo bolje stojao kriv i grbav nos!Koliko to ima logike?Ako procitas ovo,molio bih te da se prvo zamislis pa tek onda odgovoris!Toliko od mene za sad

Ja sam poceo sa upotrebom minoxidila i posle prvog dana opada mi mnogo vise kosa, da li je to normalno?
-
- Stalni član
Ode na balkanu je transplatacija kose shvaćena kao nešto nenormalno,a postupak sam po sebi je sasvim normalan i moralan.Dlake se prebacuje na dio glave di je primjećen deficit dlaka i one tamo nastavljaju svoj rast.Dakle ,ne radi se o umetanju nekog stranog tijela većč se radi o vlastitim dlakama,A KAD netko ugradi umjetne zube i korijene od titana ili primjerice čitav novi kuk...to je kao normalno...ma mislin ljudi su malo zaostali....živi i pusti druge da žive..
Momci koji su se odlučili na transplataciju ,ja ih potpuno razumin i to mi je sasvim normalno.
jedino nenormalno je cijena koja je vrlo paprena,a operacija spada u jedne od''najjednostavnijih''....
Ali to s uti doktori..gledaju samo novac i interes i toga se treba pazit.
Momci koji su se odlučili na transplataciju ,ja ih potpuno razumin i to mi je sasvim normalno.
jedino nenormalno je cijena koja je vrlo paprena,a operacija spada u jedne od''najjednostavnijih''....
Ali to s uti doktori..gledaju samo novac i interes i toga se treba pazit.
Nego,jel ima nekih vesti oko tog kloniranja kose?Jer iko od presao drugu fazu?Oce biti ista od toga do 2012 kako su obecavali?
- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm
@ Nikola_83: Za kloniranje kose jos nema nekih znacajnijih pomaka... Mislim da cemo mi (u Srbiji) biti i nakon otkrica neko vreme uskraceni jer kao da smo zaboravljeni deo Sveta... Kod nas se najefektivniji lek protiv celavosti uopste ne koristi, cak ne mozes ni da ga kupis dok u susednoj Hrvatskoj i Madjarskoj recimo lekar ga ispisuje bez problema i za 90% muskaraca je efikasan... Zalosno...
Na koji lek mislis?SilverShark napisao:@ Nikola_83: Za kloniranje kose jos nema nekih znacajnijih pomaka... Mislim da cemo mi (u Srbiji) biti i nakon otkrica neko vreme uskraceni jer kao da smo zaboravljeni deo Sveta... Kod nas se najefektivniji lek protiv celavosti uopste ne koristi, cak ne mozes ni da ga kupis dok u susednoj Hrvatskoj i Madjarskoj recimo lekar ga ispisuje bez problema i za 90% muskaraca je efikasan... Zalosno...
To se i ja pitam 

- SilverShark
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 6:18 pm