Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Psorijaza - pomagajte
PostPoslato: Pet Avg 01, 2014 2:10 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2014 1:55 am
Postovi: 2
Lokacija: Bosna i hercegovina
Pozdrav svima,izvinjavam se ako pisem u pogresnoj kategoriji.
Trazio sam pojmove za psorijazu i naletim na temu http://www.doktor.rs/forum/pitanja-odgovori/kako-izleciti-psorijazu-t43670-15.html .
Sad ne znam da li ovdje ima aktivni i iskusnih clanova da malo pomognu.

U mom slucaju, psorijaza mi se prvi put javila u 7 razredu osnovne skole(sad imam 22 god),tad je bila ono bas jaka ono vec je krvavo bilo. Tad sam isao doktoru koji mi je propisao neku mazu koja nije pomagala. Komsinica mi je predlozila da odem jednom hodzi "Dzevad Klepic", i zbilja tada mi je dao jedan zapis da pomijesam sa 3 razlicite izvorske vode, i za 7 dnana nisam imao niti jedan trag.

Par godina poslije toga opet mi se javljala, tada sam opet mazao kremom, prolazila je pa se vracala(blago stanje).

Evo sad vec 2 mjeseca najednom se pojavila u dosad najgorem stanju,Po laktovima,nogama, ledjima, dakle nema gdje nemam neki trag. Sto je najgore svaki dan isto kao da se pojavi nova tackica koja se sutradan prosiri.

Opet mi je doktor propisao mazu, ovaj put " Kuterid", nazalost nista ne djeluje. Slijedeci put kad sam isao na kontrolu, nova maza "Belosalic", e od nje vec osjetim blago poboljsanje,al nove tacke se i dalje javljaju. Zadnji put sam isao na kontrolu prije 7 dana, i opet nova maza "Beloderm", isto kao Belosalic medjutim primjetim da su sada "pecati" crveni :S Ne znam vise sta da probam. U temi koju sam naveo gore vidim da su djevojke koristile te neke madjarske maze a ja nemam pojma kako doci do njih.

Psorijazu u porodici nitko nije imao osim moje starije sestre koja je imala samo na rukama i vise nema, tako da geni nisu u pitanju.
Sjecam se bas da sam u 7 razredu poceo pusiti, i vec tada ishrana mi je bila sve losija Tacnije dan danas jos uvjek jedem kupovne proizvode "Tunjevine,salame,jaja,bijeli hljeb". Ne znam sta je vise u pitanju, cak ni domace meso koje mama napravi nemogu jesti, odmah mi se povraca.
Isto tako zbog licnih problema sam od 1 razreda srednje pod jakim stresom, cesto se nerviram, uvjek sam u tim nekim brigama.

Eto ako je netko imao vremena da procita sve, cijenim to puno. Nadam se da ima neka dobra dusa koja moze da me posavjetuje i iskreno dabogda nitko ne imao ovu bolest. Ja cim vidim svoje tijelo odmah pomislim zasto da se trudim bolje da se ubijem :((


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 123 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: