Svetlosna terapija koja spasava od smrtonosnih posledica dijabetesa!

Veličina:
AAA

Od dijabetesa ili posledica dijabetesa u Srbiji godišnje umre 10.000 ljudi, dok u svetu, na svakih 6 sekundi umre jedna osoba – pokazuje statistika Svetske zdravstvene organizacije. „Dijabetes je podmukla bolest koja ne daje znake ozbiljnog oboljenja ili vam se u prvi mah ne čini da imate problem sa šećerom. A kada znaci dijabetesa postanu očigledni, bolest je značajno napredovala” – ističe doktorka Milica Komnenić iz Bioptron centra u Beogradu. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, danas u svetu ima 347 miliona obolelih od šećerne bolesti. U Srbiji je registrovano 700.000 obolelih, što predstavlja 9% ukupne populacije.

Ako imate ove simptome, obavezno proverite zdravstveno stanje

Iako vam se neki simptomi u prvi mah mogu učiniti bezazlenim, oni zapravo mogu biti poziv na uzbunu! Simptomi dijabetesa, na koje možda nećete odmah obratiti pažnju, su: preterana žeđ, glad, zamagljen vid, nekontrolisan gubitak težine, umor i slabost, česte infekcije, trnjenje u rukama i nogama, osetljive desni i osetljiva koža. „Diabetes mellitus uzrokovan je, pre svega, prekomernom težinom, usled nepravilne i nezdrave ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti. Svaki kilogram prekomerne težine povećava verovatnoću nastanka šećerne bolesti za 10%” – ističe doktorka Komnenić. Kineska studija (The China Study by T. Colin Campbell, PhD and Thomas M. Campbell II) pokazala je da se u Americi, u poslednjih 10 godina, broj obolelih od dijabetesa mlađih od 30 godina života povećao za 70%, što upućuje na direktnu vezu sa nepravilnom ishranom. Dijabetes je posledica komplikacija na krvnim sudovima mozga i nerava, te brzo može dovesti do ozbiljnog stanja ili smrtnog ishoda.

Sprečite opasne posledice dijabetesa na siguran način

Posledica nedovoljne količine insulina je povećana količina šećera u krvi, a to dovodi do oštećenja na krvnim sudovima. „One se najčešće ispoljavaju na stopalu ili na krvnim sudovima potkolenice i natkolenice. Kod dijabetičara se istovremeno s vaskularnim, dešavaju i promene na perifernim nervima, što se manifestuje kao smanjen osećaj ili trnjenje i žarenje u nožnim prstima ili stopalima” – dodaje doktorka Komnenić. Dijabetičko stopalo je posledica neuro-ishemijskih promena koje se povremeno komplikuju dodatnom infekcijom. Nastanak gangrene može dovesti do amputacije, a to su značajni uzroci morbiditeta i invalidnosti kod obolelih od dijabetesa. Dijabetes je prvi netraumatski uzrok amputacija u skoro svim zemljama (preko 50% svih netraumatskih amputacija izvršeno je kod dijabetičara). Prvi i najznačajniji korak u lečenju jeste drastična promena ishrane za šta se preporučuje pravilna priprema hrane u Zepter posuđu, bez masti, ulja i soli, gde se čuvaju svi bitni vitamini i minerali u namirnicama.

Kako sačuvati perifernu cirkulaciju kod dijabetičara?

Ukoliko je bolest napredovala, najvažnije je sačuvati perifernu cirkulaciju, kako ne bi došlo do neželjenih posledica, gangrene i amputacije dela tela zahvaćenog gangrenom. Dakle, neophodno je uključiti i polarizovanu svetlosnu terapiju, koja će 3 do 5 puta ubrzati zarastanje rana i dovesti do obnavljanja cirkulacije i povlačenja simptoma neuropatije. „Dobro je da postoji terapija koja nije agresivna i koja se može sprovoditi i u kućnim uslovoma, a to je Bioptron polarizovana svetlosna tererapija! Preporuka je da se Bioptron medicinski aparat koristi i kao preventivna terapija, koja će sačuvati perifernu cirkulaciju dijabetičara i sprečiti komplikacije, poput polineuropatije, ulkusnih rana i dijabetičkog stopala” – ističe doktorka Komnenić. Bioptron svetlosna terapija može se koristiti bez pomoći lekara.

Bioptron polarizovana svetlosna terapija značajno ubrzava zarastanje rana

Bioptron svetlosna terapija deluje na nivou ćelija povećavajući nivo ATP – ćelijske energije, lokalno ubrzava cirkulaciju, povećava količinu kiseonika u tkivima i stimuliše regenerativne i reparativne procese. Svakodnevnom upotrebom Bioptron medicinskog aparata, brzo se mogu videti promene zarastanja na koži i tkivu, a sama osoba se oseća bolje i sigurnije.

 

Bioptron centar u Beogradu otvoren je za sve osobe koji imaju zdravstvenih problema i koje žele da dođu na besplatnu terapiju Bioptron medicinskim aparatom. Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona: 011/311 3233, 069/311 3233 ili on-line na: www.bioptron.rs.

Ponudu Zepter medicinskih aparata možete pogledati na: Zepter Shop-u
 

Tagovi: Bioptron polarizovana svetlosna terapija dijabetes dijabetičko stopalo gangrena svetlosna terapija zarastanje rana

Izdvajamo za vas

Pošaljite svoj komentar



Wellness i SPA


Newsletter

Besplatno se prijavite na naš newsletter i dobijajte redovno naše najnovije vesti direktno u vaše
e-mail sanduče.

NetDoktor


Najčitanije



Anketa


doktor.rs zajednica


Niste član? Pridružite se besplatno!
doktor.rs zajednica broji 94653 članova
Šta sve dobijam besplatnom registracijom?

Zdravstveni forum

Kalendar događaja

PoUtSrČePeSuNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
29
3031
Nema predstojećih događaja u skorije vreme.

Znate za medicinski događaj?
Besplatno ga prijavite!

Mapa zdravlja

Mapa zdravlja
Pronađite brzo apoteku, zdravstvenu ustanovu, stomatologe, fitness centre...
u vašoj blizini!
Traži:

BMI kalkulator

NetDoktor Dnevnik telesne težine
Pratite svakodnevno vaš Body Mass Index (BMI) i smršajte jednostavno uz NetDoktor Dnevnik telesne težine.
NetDoktor, vaš pouzdani zdravstveni partner »
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: