Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Pon Feb 01, 2010 12:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2010 11:48 pm
Postovi: 15
E ovako novi sam na forumu i vidim da se ovde dosta pise o razlicitim problemima pa ako bi mozda neko mogao da pomogne i meni?
Imam 20.godina i sve je pocelo pre jedno 6.mjeseci kada sam poceo cesto da idem u wc mokreci male kolicine urina bez bolova.U pocetku nisam tome pridavao veliku vaznost misleci da sam se prehladio jer je ljetni period u pitanju promjene temperature(klima uredjaji) i ostalo pa sam poceo piti prolom vodu i uvin caj misleci da cu rjesiti problem.Medjutim taj nadrazaj za mokrenjem je postajao sve jaci i jaci iako nisam osjecao nikakve bolove u predjelu besike ili bubrega nego jednostavno u mokracnoj cijevi i to u zavrsnom dijelu!Posle toga odlucio sam da posjetim doktora opste prakse koji nije smatrao da je rjec o necemu ozbiljnom i tom prilikom uradio sam nalaze krvnu sliku,urino,spremo kulturu i opsti pregled urina.Medjutim sve je bilo u najboljem redu osim opsteg pregleda urina u kome je pronadjen veliki broj bakterija i sluzi.Dobio sam baktrim 2 kutije da pijem ali kako je vreme promicalo stanje se sve vise i vise pogorsavalo.U medjuvremenu sam dobio temperaturu koja nije silazila ispod 37c i koja me je iscrpljivala.Mnogo noci sam proveo neprospavanih zbog tog nadrazaja u uretri.Posle toga sam imao terapiju ciprocinalom,zinatom posle cega sam zavrisio na bolnickom ljecenju jer se tada prosirilo i na besiku ali opet uzrocnika jednostavno nije bilo iako je nekoliko puta zaredom radjena urino kultura.Primio sam 10 penicilina ali sam samo uspio to stanje da zavaram.Evo konkretno o cemu se radi,znaci posle svakog mokrenja uretra ostane nadrazena osjecaj kao da ostane kap dvije mokrace i da me to strasno iritira i kao da ima nesto u uretri sto nikako ne mogu da izbacim napolje,stalno mi to smeta kad sjednem ili naglo legnem bas u tom zavrsnom dijelu kao da osjecam neko zariste a nadrazaj se u vecernjim satima pred spavanje povecava!Urolog je rekao da nema pjeska ni kamena jer sam radio ultrazvuk!Posle nekog vremena radio sam bris uretre na bakterije ali opet nije nista pronadjeno pa mi je doktor misleci da je rjec o nekoj polnoj bakteriji,hlamidiji,mikoplazmi dao terapiju 4x500mg eritromicina u 10 dana i naravno litre caja od brusnice!posle toga opet je doslo do malog zatisja nisam imao toliko nadrazaja ali mi je smetao taj cudan osjecaj u uretri i pecenje samo savrsnog dijela uretre najvise izrazeno u jutarnjim casovima!Posle toga dobio sam terapiju Summamed single shot 1 gram radi polnih infekcija ali ni to nije urodilo plodom i sada vise ne znam sta da radim.

Da skratim pricu ko ne zeli ovo gore da cita,znaci radi se o zavrsnom dijelu uretre i pecenja u tom dijelu pri mokrenju koje se najvise manifestuje u jutarnjim casovima kao i cudnom osjecaju u samoj mokracnoj cijevi kao da nesto ima.Temparaturu i dalje imam 37 i ocajan sam.Od nalaza je radjena urinokultura x5 i samo je jednom pronadjen enterokokus i to 10 na 1,spermokultura x2 nalazi uredni,bris uretre uredan,i opsti pregledi mokrace koji pokazuju dosta bakterija.Ne pusim,ne konzumiram alkohol aktivan sam sportista i ovaj problem me sputava da normalno funkcionisem.Problem je u tome sto nista ne mogu da mi izoluju a mene to muci opasno.Da li u pitanju moze biti nesto drugo a ne bakterijska infekcija

Hvala na odgovorima....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Čet Feb 11, 2010 5:07 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
to bi moglo da odgovara necem sto se naziva uretralni sindrom...postojanje tegoba a bez izolovanih infektivnih agenasa...
moze da bude posledica alergije (obrati paznju da li je povezano sa necim sto upotrebljavas za licnu higijenu, tipa sapun, sampon..., zatim alergija na kondome ili samo neku posebnu vrstu kondoma, neke supstance koje partnerka lokalno primenjuje...), posledica povredjivanja uretre (na razlicite nacine)...takodje i neki anatomski problemi dolaze u obzir (recimo divertikulum uretre)...tako da ponovo idite na pregled kod urologa...i mozete da ponovite analize...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Čet Feb 11, 2010 10:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 10:26 pm
Postovi: 23
Lokacija: srbija
Mislio sam da su to simptomi prostatitisa, koji se javlja u kasnijim godinama a ne u tvojih 20-ak godinica. Vrlo slicna simptomatika i mene prati, ali ja imam 43 g. Tako da mi nije jasno sta je uzrok, ni kod tebe ni kod mene. Sve vise sumnjam na stres.
Dakle, antibiotike treba eliminisati, jedino to znam sigurno. Javi ako nadjes resenje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Pon Feb 15, 2010 12:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2010 11:48 pm
Postovi: 15
hvala na odgovorima!Sto se tice ponovnih vrsenja pretraga to sam planirao ovih dana da radim pa da vidim hoce li se sta sada pokazati.Inace ne upraznjavam agresivnu licnu higijenu sto se nekih hemijskih sredstava tice pa da sumnjam na to.Koristim djeciji sapun i sasvim sam zadovoljan,a sto se tice povreda ne znam da li ima veze sto znam nekada dobiti udarac u taj muski dio jer se prof.bavim igranjem fudbala pa znate na sta mislim,da li to moze mzda biti uzrok ovoga?Takodje i ja sam prijmetio da kad sam pod vecim stresom da se pogorsa stanje ali antibiotike vise necu jer uopste nema efekta samo trovanje.Hvala javljam sta bude!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Sub Jun 05, 2010 5:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 05, 2010 5:10 pm
Postovi: 1
Apsolutno iste probleme osecam i ja, pio eritromicin,radio sam bris uretre ali su nalazi u redu, a problem je dalje prisutan??


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Sre Jan 26, 2011 1:20 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 3:03 pm
Postovi: 2
I ja sam imala sličan problem, stalan nadražaj i pečenje u stražnjem dijelu uretre i u području trigonuma (tako je utvrdio doktor palpatornim pregledom) neovisno o mokrenju. Pečenje je bilo prisutno stalno, ali meni su izolirane E. coli i enterokok u urinu i prisutnost rezidualnog urina, odnosno nepotpuno pražnjenje mjehura.
Ukoliko kod vas nije izolirana bakterija, to može biti uretralni sindrom kako je već ranije navedeno, ima o tome puno ali na engleskim stranicama. I kod trigonitisa (upala trigona) se javljaju slični simptomi, stalno pečenje u stražnjem dijelu uretre neovisno o mokrenju. Možda da probaš napraviti briseve i ejakulat bakteriološki, u krajnjem slučaju nađi dobrog urologa koji bi možda indicirao i cistoskopiju.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Sre Feb 16, 2011 5:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 16, 2011 5:29 pm
Postovi: 2
Vec 8 meseci ima problem sa uretrom. Imam 24 godine. Bris uretre pokazuje prisustvo velikog broja bakterija Enterococcus, Urinokultura je sterilna, krv u redu, urin u redu. Povremeno se pojavi i bakterija proteus isto u brisu uretre, i naravno povremeno ih ima i u vaginalnom sekretu. Od terapija sam svasta dobijala, pocevsi od amoksicilina, ciprocinala, palitreksa, penicilina (injekcije), sve preme antibiogramu. Uvek se desava ista stvar prva 2-3 dana terapije se iritacija smanji a onda se opet vrati na staro, ili jos gore (znaci za vreme uzimanja antibiotika). Nemam peckanje samo pre i posle mokrenja, vec tokom celog dana, imam osecaj iritiranosti u predelu mokracne cevi, ne mogu ga opisati kao bol vec tako izuzetno neugodan osecaj. Sada trenutno uzimam Marocen, i macmiror kremu mazem. Vec traci dan, i evo ta iritacija se opet javlja. Molim vas da mi predlozite sta jos da radim, kome da se obratim, da li postoji jos neki nacin lecenja?

Inace seksualne odnose skoro i da nemam, mozda jednom mesecno i redje, zbog te iritacije, tako da oni nisu uzrok tome. Ne koristim ista hemijska sredstva pri odrzavanju higijene, tako da sumljam da je neka alergija.

Kod urologa sam bila, ultrazvuk nije nista pokazao, a on mi nije dao nikakav narocit savet, vec me je uputio na ginekologa, koji me je uputio na urologa, i tako me setaju....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Sre Apr 27, 2011 5:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jan 31, 2010 11:48 pm
Postovi: 15
vjerovatno postoji mogucnost da se ta upala dugo vuce pre nego sto si se javila svome doktoru pa je to tesko iskorjeniti ali mozes probati malo sa brusnicom tj.cajem nece ti naskoditi a smirice ti iritaciju bar je to kod mene bio slucaj jer nisam mogao da spavam nocima zbog tog istog problema


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Pet Jul 07, 2017 10:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2017 10:31 pm
Postovi: 3
Je li itko od vas sa problemima dobio napokon dijagnozu?
Naime, imam iste probleme vec cca 6 mj i neznam vise sta da radim. Imam stalno iritaciju na podrucju mokracnog otvora i to nakon mokrenja. Nekada traje samo 10ak min a nekada po sat vremena pa se povuce.. sve dok opet ne odem mokriti.. nekada me pece dolje (mokracni otvor) neovisno o mokrenju. Ne mogu se izmokriti do kraja, uvijek mogu jos par kapi i jos par. Nakon mokrenja imam potrebu opet mokriti. Cesto imam osjecaj da je nesto tamo dolje, sto mi smeta.. a nema nicega.. Posjetila sam ginekologa dosta puta koji mi nije nista nasao, urologa posjecujem cca 2 puta mjesecno vec pola godine i svaki puta dam urin na analizu i uzme mi obris mjehura. u urinu nemam nikakvih bakterija ali u mjehuru uvijek. i onda dobijem antibiotik.. slj put opet obris, bakterije vise nema ali se pojavila neka druga, pa neka treca.. i tako u krug. nije mi jasno ali ni mom urologu nije. pred par dana radio mi je cistoskopiju mjehura i moj mjehur je u redu. ultrazvuk mjehura i bubrega mi je isto vec dva puta napravio i to je u redu.
probala sam kapsule brusnice, susene brusnice, caj od persina, kupku od kamilice i razna ulja za smirivanje iritacija intimnog podrucja ali nista mi ne pomaze. moze li mi netko dati savjet sto bi jos mogla probati ili neku ideju sto bi to moglo biti?
unaprijed puno hvala.
Maja, 22


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Ned Jul 09, 2017 8:15 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Шта пијеш од течности и коју количину у току дана?

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Ned Jul 09, 2017 9:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2017 10:31 pm
Postovi: 3
Doma pijem vecinom vodu iz flase, negaziranu, tu i tamo sok ili caj. Na poslu uvijek sok (naranca, jabuka, bazga, kruska) pomijesan s gaziranom vodom. Tu i tamo popijem navecer bezalkoholni radler. Alkohol cca jednom u 10ak dana. kolicinu nemogu tocno reci ali ja msm izmjedu 2 i 3 litre dnevno. dok su mi poceli problemi pila sam dnevno minimum 3 litre ciste vode + sokove, ali onda sam samo morala cesce mokriti sto je uzrokovalo cesce iritacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Uto Jul 11, 2017 1:55 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Добро је што пијеш толико воде, само избаци газирано и вештачке сокове.

Веома је чудно то што немаш бактерија у урину. Не може мокраћа да пече ако нема бактерија осим ако је много кисела. Треба да провериш pH мокраће.

Пробај интимни предео да испираш воденим раствором соде бикарбоне (после редовног прања) и после тога не треба да се испираш чистом водом. То ће помоћи кожи да се опорави а убијаће евентуалне бактерије и гљивице. Раствор можеш да направиш на пример од литре воде и супене кашике соде бикарбоне.

Нажалост не знам који чајеви су добри за уринарне инфекције. Неки пију Луголов раствор, неки оригано уље а неки петролеј за осветљење (као ја на пример).

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Uto Jul 11, 2017 3:58 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2017 10:31 pm
Postovi: 3
Probat cu tu otopinu od sode bikarbone..
Ali mene ne pece mokrenje (za vrijeme mokrenja) nego nakon toga, dok zavrsim s mokrenjem, i to kao mokracni kanal. dakle negdje izmedju mjehura i vanjskog djela. Ali da je upala ili tako nesto, vec bi otislo uz sve te antibiotike koje sam do sada pila.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Sre Jul 12, 2017 2:04 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 10526
Ако су антибиотици погрешни тада нема ефекта. Ако нису нашли бактерије онда нису ни могли да одреде који антибиотик има дејство. Пробај са содом бикарбоном па јави. И провери киселост мокраће.

_________________
Форум се распао па не могу да пратим нове коментаре. Можете да ми пишете на емаил записан на мом сајту www . aca . rs под Контакт.

Имајте на уму да све савете користите на сопствену одговорност.
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: upala uretre (uretritis) ili nesto drugo...?
PostPoslato: Čet Sep 21, 2017 11:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 21, 2017 11:45 pm
Postovi: 15
Ljudi zdravo svima, imam 20 godina vec pola godine i vise maci me problem sa uretrom imam na kraju penisa kao zatezanje uglavnom posle mokrenja imam postojani nagon za mokrenja osecam kao napada u nekih momenata kao pritisak imam isto tako iscedak iz mokrace uvek kad idem u wc-u posle pola sata ja idem opet i vidim da se kapke mokrace cede sa mokracnoj cevi,bol u desnom delu tu kod predelu do testisa,uradio sam mozda vise od 10tak urina,urinokulture,2 spermo kulture,uradio sam mozda i 10 krvnih slika nista nije pokazalo uradio sam i bris uretre 3 puta nista nije pronadzeno opet dosao sam do to da uradim i cistoskopiju i nasli su kao neki otok sa neke stare infekcije dali su mi da pijem citeral i dekstametazon za otok tablete ali dok sam ih pijao ja mislim da sam se osecao jos gore,otisao sam posle mesec dana opet dala mi je neke za opustanje muskule tu kod prostate i nekih antibiotika i to sam ispio i nista bio sam kod 2-3 razlicnih urologa svako razlicno al niko da nadze pravo resenje bio sam i kod specijalista sta otkriva sve preko krvi otkrio mi je strepto koke i stafilokoke i neke mesane simplaste u tijelu i kaze da one prave probleme i sa uretre i ostalo...Jel ima neko rijesenje ili neko ko mu se ovo isto desilo da mi to pomogne bio mu blagodaran cijeli zivot zato sta ovo stvarno smeta i nemogu nista da radim kao ranije..??


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 29 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: