Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 22, 2007 6:48 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
Tijana88

Ja bih na tvom mestu prekinuo vezu sa dotičnim ! Kažeš njemu nije ništa. Da li si sigurna ?

Posle toga bih otišao na testiranja !

Nadam se da me nećeš pogrešno shvatiti :roll: .

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Fraco tril
PostPoslato: Čet Avg 23, 2007 11:55 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 11:49 am
Postovi: 8
Doktor mi juce pretpisao Farco tril gel(nesto novo) za spomenutu inf,mada kod nas ne moze da se kupi pa me interesuje dali je neko cuo nesto slicno i gde se to moze nabaviti.Hval


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Avg 23, 2007 2:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 21, 2007 4:11 pm
Postovi: 2
Hvala na savetu SQL, ali mislim da cu ga zadrzati jos neko vreme. Dobar je on decko, a ja sam isfrustrirana sto me sve sto moze obavezno i zakaci, pa i nisam bila pravedna prema njemu. U ponedeljak mi se ginekolog vraca sa godisnjeg , pa cu da vidim na cemu sam, a i on je vec rekao da ce ici da istestira sve sto treba i tako...
Javicu rezultate i daj Boze pa da se okanem ove teme, jer vec me muce drugi problemi, poz :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Nesto novo a opet zastarelo
PostPoslato: Sre Avg 29, 2007 8:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 11:49 am
Postovi: 8
E pa ljudi,moja prica.Za pocetak klasika,lose labratorije,nestrucni lekari i posle tri meseca,ja sav srecan(ironicno),konacno dosao do uzroka mog problema,jer hvala bogu,sad znam s cim se borim. Prva terapija(hemomicin mesec dana po 1g u razmaku od deset dana)nije uspela.Mesec dana pauze,pa novi lekar terapija doxiciklin 10 dana,runac 10,visiren 10 i kontrolni bris negativan.Od tad sam imao PET negativnih zaredom,kombinovao sam lab.metode,i lekar se kune da je sve o.k.Mada,blagi simptomi su ipak ostali(minimalan bol u uretri,ali ipak ima ga)pa ponovo potrazio novo strucno misljenje i dobio odgovor da verovatno je sve u redu ali ipak ne bi bilo lose da probam taj farco tril gel.Ja odusevljen,samo sto se taj lek vise ne proizvodi(u pitanju je gel koji se aplikuje intauretralno) i ponovo sam na pocetku.Sad mi bolje,ali vec zaboravio kako je to normalno,pa nisam siguran.AKo neko sazna za tacan sastav tog Farco tril gela,zamolio bi ga da to postavi, jer taj lek bi trebao biti nesto naj (originalna cena 50e)a kontam da ce svaki iole dobar farmaceut vec znati da ga napravi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 08, 2007 7:28 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm
Postovi: 39
DA ODGOVORIM NA SVOJE PITANJE: DA LI JE NEKO. KO SE LECIO OD HLAMIDIJE DOBIO DECU?

Samo sto smo izlecili hlamidiju, jos nismo stigli ni da uradimo drugi kontrolni test, moja je zena ostala trudna. Nismo mogli da verujemo! Nismo ni mislilili odmah bebu, ali tako je Bog hteo. Sada nam je ostalo samo da se molimo Bogu da sve bude u redu. :P
:lol:
:o
Pozdrav svima

PS: a na spermogramu sam imao 10% pokretnih spermatozoida

Ne gubite nadu, sve je moguce.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 08, 2007 5:39 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 9:06 pm
Postovi: 427
E pa mora PRVI da vam čestitam i neka vam je sa srećom !

PS: Molim te ipak otidjite da uradite i kontrolni test, jer pisao sam već o tome šta može da se desi !

Želim vam svu sreću ovog sveta i samo napred ! :wink:

_________________
Zdravlje je najveće bogatstvo !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 09, 2007 7:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 5:36 pm
Postovi: 39
Hvala.

:lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: LEK ZA HLAMIDIJU !!!!!!!!
PostPoslato: Pet Sep 21, 2007 9:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 9:24 pm
Postovi: 4

Ljudi, ja sam imala hlamidiju 1000 god. Lecila sam je sa bezbroj antibiotika, zasebno ovi-oni, u kombinaciji 2-3 vrste, pa tako godinama....nista se nije menjalo. Na svakom sam testu posle bila pozitivna,sve dok nisam saznala za babsku foru BELI BIBER!
Sada cu vam napisati recept koji svi vi hlamidari izvolite pa popite. Meni je pomoglo,a i jos jednoj mojoj poznanici skoro,pa sam se setila da bi mogla da posaljem lek i onima koje ne znam,pa eto me ovde. Ne budite lenji,ili ne daj boze ograniceni pa da necete da probate prirodan lek posle svih tih lekova. Ovo vam sigurno ne moze skoditi,a nadam se da ce vam pomoci.
RECEPT:
20 zrnaca belog bibera izdrobiti i svako jutro na prazan stomak zgutati pa zaliti casom vode (gadno bas,ali se posle par dana naviknes) Tako 40 dana!!!!! Nema lokanja alkohola u tom periodu,ali i to se izdrzi :-?
Nema foliranja,gadno je i fuj skroz- sve ti se vraca i podrigujes na biber od uzimanja pa narednih 20 min. Nije ljut kao crni,ali uostalom probajte. Pomaze to je sigurno i nema nikakvih kontra efekata,ja sam evo ok vec 2 godine.
Srecno!!!!
Toliko od mene


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 09, 2007 1:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 1:27 am
Postovi: 4
EVO BAS DANAS SAM DOBILA NEREAKTIVAN REZULTAT TESTA... :D ...JAKO SAM SRECNA STO JE TAKO,naravno moracu stalno da vodim racuna i da se povremeno testiram ...e sad vecinu vas sigurno zanima sta sam koristila od lekova...odmah cu reci da je ovaj rezultat vec nakon prve terapije.. 8) za pocetak mislim da bi bilo lepo da redovno posecujete ginekologa i da se sa njim savetujete u vezi sa lecenjem. 2*1 VISIREN(jednu ujutro i jednu uvece)i uporedo sa tim 2*1CIPROCINAL(koji uzimati na sat vremena posle vizirena) TO nastaviti tokom 7 dana A 2 DANA TERAPIJE KRENUTI SA MACMIROR VAG.(vag koristiti dok se ne potrosi pakovanje)..SLEDECI NA REDU JE RUNAC koji se uzima na 12sati takodje tokom 7 dana,zatim EYRTROMICIN 4*500TOKOM 10 DANA(GRCKI) ILI VIBRAMYCIN 2*1 TOKOM 10 DANA,ZATIM SUMAMED TBL.(2*2) ...***KADA SE BUDE KORISTILA TERAPIJA VIBRAMYCINOM ICI 5 PUTA NA TUSIRANJE(kod ginekologa) :P !!!TERAPIJA JE OBAVEZNA ZA OBA PARTNERA,a ja bi dodala da svakako ako imate odnose,zastitite se!!!Kontrola briseva 3 nedelje po zavrsetku terapije i jos dva puta u razmacima od po mesec dana.. MENI I MOmKU JE POMOGLO,NADAM SE DA CE I VAMA!!! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 09, 2007 2:08 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 1:27 am
Postovi: 4
E da OPET JA :D NE DA MI MIRA OVA TEMA :o VALJDA SAM SE TOLIKO NAMUCILA PA SAD HOCU MAKAR DA NEKOM PoMOGNEM...ELEM,MOJ TATA JE DOKTOR pa SAM I SA njim se savetovala u vezi sa lekovima,navodno bez VIZIRENA je sve mlacenje prazne slame...naravno sve ono sto sam navela bi trebalo uz to,i nemojte previse verovati partneru brinite za sebe,zato kondom se podrazumeva...SRECNO!! :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 09, 2007 11:50 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm
Postovi: 126
Beky! Drago mi je što si željna da nam pomogneš. Da li bi bila voljna da razjasniš malo detaljnije kako si tačno pila lekove pošto mislim da nisam dobro razumeo:
shvatio sam da se Visiren i Ciprocinal piju sedam dana istovremeno (u sat razmaka izmedju), ali posle ne razumem »A 2 DANA TERAPIJE KRENUTI SA MACMIROR VAG«
Šta je Macmiror vag?
Zatim Runac koji se pije 7 dana po dva puta dnevno, to mi je jasno.
zatim EYRTROMICIN (da nije možda Eritromicin?) 4*500TOKOM 10 dana? to znači 4 tablete dnevno (to je na svakih 6 sati) od kojih je 500mg jedna i to tako 10 dana?
Na kraju dva dana sumamed tableta, 2 dnevno od kojih je jedna 500mg ako ne grešim.
Prema mom proračunu ova terapija bi trajala 26 dana :
7 (Visiren+Ciprocinal)
+7 (Runac)
+10 (Eritromicin ili Eyrtromicin)
+2 (Sumamed)
=26
Molim pomoć, da li sam dobro shvatio stvari?

p.s. vidim da neki ljudi padaju u nesvest na ovom forumu čim se spomene terapija antibioticima duža od 14 dana, jer kažu da je to »smrt za svačiji organizam« ,pa me zanima kako će se reagovati na ovu koja traje mesec dana i od toga da je samo 10 dana već 4*500mg jakih antibiotika?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Okt 13, 2007 7:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 1:27 am
Postovi: 4
Dragi Faith,Macmiror vag su vaginalne kapsule(za devojke)stoga to ti ne koristis :D ..to moze da koristi eventualno tvoja partnerka..moj momak je koristio istu ovu terapiju i on se takodje izlecio,e sad eyrtromycin je isto sto i eritromicin narodski receno(ja sam ovo prepisivala sa papira koji sam dobila od ginekologa)..sto se tice tog eritromicina da to znaci bas tako kako si razumeo ali je meni tata rekao da pijem umesto toga vibramycin 2*1 tokom 10 dana zato sto je on smatrao da je previse taj eritromicin..Sto se tice ukupne terapije jeste da je podugacka ali ja sam uspela iz prvog puta da se izlecim,ne znam sta je u pitanju mozda na sve nas drugacije deluju razliciti lekovi,ali zato u inostranstvu imas tacno neke analize koje pokazuju kako reagujes na koji lek,koliko sam shvatila toga kod nas jos uvek nema tako da je to to...naravno misljenja su podeljenja neki smatraju da se ne moze bez lekova,dok drugi se okrecu razlicitim metodama..Cula sam razne slucajeve,ja sam cak pokusala i homeopatijom..Ona je efikasna po pitanju imuniteta ali mislim da su ovakve stvari i suvise ozbiljne,a na homeop.su lekovi zabranjeni..ako hoces da pokusas ovu terapiju koju sam ja preporucila ja ti drzim palceve ali potrebno je da budes savestan,ne pijes alkohol,ne izlazes nekom zracenju(solarijum,jako sunce)ne kupas u bazenima,koristis kondom i slicno..i naravno sta ti vec pise na uputstvima lekova :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 14, 2007 6:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Okt 14, 2007 6:21 pm
Postovi: 4
Moj decko i ja smo bili pozitivni na Hlamidiju. Posle neuspesne terapije nasim lekovima (bris je bio pozitivan ponovo), po preporuci urologa (kome smo veoma zahvalni) poceli smo terapiju sa lekom koji se zove SUMAMED 500 (Pliva-Hrvatska). Lek se koristi po shemi (12 tableta od 500 mg), a terapija traje 5 dana. Terapija je bila uspesna,oboje smo bili negativni, sto su pokazala dva kontrolna brisa. Lek je malo teze nabaviti (ima ga u bolje snabdevenim apotekama u Beogradu i dosta je skuplji od nasih, ali je daleko delotvorniji).
Napomena: jedini nezeljeni efekat koji smo mi osetili bila je dijareja, posto se radi o velikim dozama koje se piju u roku od 5 dana.
Nas savet je, da prilikom posete lekaru pomenete ovaj lek, jer nasi lekari koriste zamene koje slabo ili uopste ne pomazu. Iz tih razloga terapije traju i po vise od mesec dana...
Toliko od nas...Srecno
P.S. uoliko prva terapija Sumamedom ne da rezultat (sto je malo verovatno), nastavlja se ista terapija ali sa jacim dozama. Naravno obavezno je posavetovati se sa lekarom! (mada neki lekari nisu ni culi za ovaj lek)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 15, 2007 12:26 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm
Postovi: 126
beky, hvala na podršci i savetima. Ako mi ne uspe ova terapija na kojoj sam trenutno, verovatno ću probati i tvoju.

dobra vila, i ja sam čuo o velikom stepenu izlečenja Sumamed tabletama, tako da sam i ja nabavio dve kutije iz hrvatske, jedna kutija sadrži 3 film tableta, znači ja imam ukupno 6 tableta, i čuvam ih za kraj terapije. Interesuje me kako ste vi pili tablete u tih 5 dana? Po mom proračunu ako ste pili po jednu na svakih 12 sati, to je 2 tablete dnevno, puta 5 dana, znači imali ste 10 tableta za 5 dana?. Ja imam samo 6 tableta i to planiram da pijem 3 dana na svakih 24 sata po dve tablete istovremeno. Šta vi mislite, da li je to u redu, ili da pijem samo jednu na svakih 12h?
Hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 15, 2007 2:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Okt 15, 2007 2:25 pm
Postovi: 15
Prvo bih da se zahvalim SQL do neba.Moj muz i ja vucemu hlamidiju vec dve i po godine, odnosno on je izlecijo a ja sam saznala da je imam tek pre dva meseca.On je inace izlecijo po treci put ali ja sam mu je vracala svaki put tako sto prekidamo da koristimo kondom a ja je navodno nisam imala.Za ove dve i po godine bila sam bezbroj puta kod ginekologa i svaki put je test bio negativan na hlamidiju.I onda sam procitala da postoji PCR.Kad sam ga uradila bio je pozitivan.Tako da bih savetovala svaki par koji imaju isti problem kao sto smo mi imali da obavezno urade taj PCR.Ne znam kako bih se zahvalila SQL-u jer da nije njega ja bih je jos uvek imala a ne bih ni znala.Nisam rekla da sam u medju vremenu bila trudna dva puta ali imala sam spontani.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 413 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 28  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 68 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: