Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1276 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 86  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: laser ili skalpel
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 1:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 11:05 am
Postovi: 5
Zamolio bih doktora da mi prokomentariše prednosti i mane laserske operacije fimoze (cirkucizije) . Priče koje sam čuo u vezi lasera je da je postoperativni period za pacijenta povoljniji a i sama operacija bezbolnija. U konfuziji sam u vezi svega toga pa bih voleo da čujem nekog doktora mišljenje ili nekog pacijenta koji je već to odradio laserom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 4:38 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 9:46 pm
Postovi: 53
Sto se tice laserske operacije ja sam radio pre 12 dana, mislio sam da se ne usiva kao sto mi je rekao doktor na pregledu, al kad sam dosao na termin dobio sam odgovor da se samo kod dece ne usiva! (privatna klinika, dobra im je fora...)
Operaciju i anesteziju nisam ni osetio jer su mi kozicu namazali nekom kremom posle koje se nakon pola sata penis bukvalno oduzme, jer je sama krema anestezijska.
Konci su pre par dana sami poceli da se raspadaju i sto se mene tice a i po savetima doktora a i iskusnijih clanova foruma koji su operisani, za sad se ok oporavljam.
Prednost lasera ne mogu da primetim jer sam prvi a nadam se i poslednji put operisan, samo mogu reci da nisam krvario, mozda par kapi kod frenuluma prvo vece i jednom nakon pet dana jace krvarenje zbog pucanja kapilara, sto je normalno (verovatno zato sto sam se smrzo napolju a onda usao na toplo i odma krenuo da zavrcem kozicu i perem ga, posto sam parcijalno obrezan)
Otok imam kao i svi drugi, splasnjava, NAPOMENUO BIH samo da nisam imao nikakve zavoje ni gaze nakon operacije. :D
SRECNO!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 4:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Postovi: 82
Lokacija: Svilajnac
Procitaj celu temu i shvatices koje su prednosti,a koje mane laserske operacije.Ja sam operisan klasicnom metodom i takodje nisam imao krvarenje neko extremno,par puta pukne poneki kapilar i malo krvi ali to je ok.Bezbolne su obe metode jer anesteziju primas pa primas.Kazu da je klasicno obrezivanje bolje jer laser koji se koristi za secenje koze nije toliko precizan kao skalpel.Posle klasicnog obrezivanja radi se spaljivanje krvnih sudova tako da dodjes na isto.Vremenski obe intervencije isto traju i period oporavka je slican.Sto je neko rekao u nekom prethodnom postu posle 6 nedelja dodjes na isto,vidi se samo oziljak.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Nov 22, 2008 6:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2008 1:29 pm
Postovi: 21
Banex, jel mozes da mi kazes da li te bole te grudvice sto imas slicno kao ja. Posto mene izuzetno bole, tj. kad se digne je orijentaciono kao kad sam imao konce 2-3 dan. Samo hocu da proverim da li imas iste simptome. Koje su velicine kod tebe, posto kod mene je jedna ogomna preko centimetra.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Nov 23, 2008 3:54 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Postovi: 82
Lokacija: Svilajnac
Pa nebole nego stvaraju neki bljak osecaj i onako kao malo boluckaju.Od operacije imam neke bas lude tj.veoma jake erekcije i tada osetim to boluckanje i imam osecaj kao da se puni penis sa krvlju tek po postizanju blaze erekcije,kao da postoji neko zacepljenje negde,ali postizem erekciju brze nego pre.Pre operacije sam se brinuo kako li cu da drkam posle bez kozice i dali cu da izgubim osecaj,ali mogu da ti kazem da je osecaj pri drkici isti ako ne i bolji iako je kozicu zamenila saka,a i pre svrsim.

Kod mene velicina te grudvice je oko 0.5 cm.Neprimecujem da se rastvaraju iako je proslo maltene mesec dana od operacije.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 12:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 9:46 pm
Postovi: 53
BRACO!
Imam neku venicu desno od bivseg frenuluma na glavicu, povremeno se javi? Ne smeta mi, al nije bila.
I kad ce da mi se spoji ono ruzno mesiste od frenuluma sa djokom, odvojeno je od starta, mislim da je prvo vece vec ispao sluzav konac? Danas mi je 14 dan.
HVALA!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 7:56 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 28, 2008 1:29 pm
Postovi: 21
Eh to mesiste :). To se i ja pitam. Drugim recima pitam se da li ce se neki delovi ikada spojiti. Meni je 20 dan i rane su zarasle, ali imam i dalje delove koze koji strce, nisu srasli nigde, niti verujem da ce. Ti oko frenuluma su srasli meni skroz oko 15 dana, ali imam jos unaokolo parcice kako je secena koza. Meni dodje da ih ja isecem skalperom, pa prilepim uz kozu, ali cekacu jos dve nedelje mozda se spoje uz nesto.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Nov 24, 2008 10:05 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 9:46 pm
Postovi: 53
Iskonsultovacu se sa docom pa cu obavestiti, a banex je valjda pustao fotke sa neke operacije i kompl. oporavka pa se tu vide neki flasteri, tj. male lepljive trakice koje spajaju te poderotine i froncle...
Ma nek prodje i 2meseca samo da bude raketa...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 12:59 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Postovi: 82
Lokacija: Svilajnac
To sto vi zovete froncle i delici koze to su ustvari mali otoci koji se nalaze uz rez i vremenom ce proci,nista opasno,cak sta vise i kod mene su prisutni duz celog reza.Oni mali flasteri spajaju mesta gde je rana takoreci zinula od pucanja konca ili u slucaju tog lik od nespajanja koze laserom.Ako koza nije negde srasla logicno je da krvari.Samo polako vremenom se sve ispegla.Gledao sam nesto na netu neki Madjar obrezan,em sto je seceno ukrivo,em sto je usivan ko prase (imao 6 konca) i jos je sve to zinulo i krvarilo bar mesec dana pa je posle 6 meseci sve sraslo ok.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 25, 2008 10:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 8:42 pm
Postovi: 9
Pozz...
imam 17god i uskoro cu imati sex sa devojkom ili imam jedan problem i nadam se da cete mi pomoci.
Kada mi je penis u opustenom stanju kozicu mogu da prevucem do kraja u potpunosti osim u jednom delu gde je glavic povezan sa kozicom i taj deo nemogu do kraja,NEmam nikakvih peckanja ili bolova.
A u stanju erakcije kozicu mogu malo vise od pola da povucem zbog te povezanosti.

Da li je ovo blaza fimoza ili nesto drugo?
I kako da resim ovaj problem (samo da nije operacija) da li moram da koristim neke kreme ili vezbe?I da li cu imati problema u sexy kao sto su bolovi i slicno?

Molim vas odg hitno mi je. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 4:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 3:08 am
Postovi: 34
Lokacija: Beograd
Kolle:

u odnosu na nas ovde ti si jos sjajan, malo ti je stegnuta koza ali to se lako da srediti, imas ovde temi o tome kako vezbati razvlacenje te kozice, cime, koliko, koje kreme itd. Sve to moze da se sredi bez operacije, a to sto ti je slepljena koza za glavic malo pa jbg, samo dok peres malo vise cimaj (polako naravno) pa ce vremenom da se odlepi, ali ako tebi ne smeta onda je u redu. Ja mislim da ne bi trebao da imas problema tokom sexa uopste.

E ovako narode, proslo je tacno 3 nedelje (21 dan) od operacije, ulazim u 22-gi. Glavic je mnoogo manje osetljiv konacno, ostala je jedna krastica na njemu od epitelizacije koja ce da spadne uskoro i jako me nervira :P verovatno cu je i sam skinuti na kraju. Frenulum je zarastao jos bolje nego sto sam mislio i ocekivao, to je sve u redu i veliki deo usivene koze je srastao ali ono medjutim - sta sam primetio: na mestu gde je bio otok (ne mogu sad da ustanovim ima li ga jos) je vena. Da da... Bas sam zagledao i pitao se da nije to ona otekla, jer mi je doktor premestio venu ulevo malo i nisam znao da se tu ispod glavica previje i nastavi malo ispod 2cm uzduz glavica. E bas na tom mestu mi ne srasta koza lepo, i to me opako nervira. Erekcije su stalne, sa devojkom se vidjam i mazim redovno, nikakvi problemi, ali jos se ne usudjujem da imam odnose dok ne dobijem zeleno svetlo od doktora. Sve je super u sustini, mislim da je otok cak i nestao, ali me nervira ta vena manje-vise i opako me nervira taj deo koze koji nece da sraste lepo nikako. I opet mi nista nisu govorili doktori za flastere iako sam pitao, kazu nema potrebe. Ajde valjda oni znaju, onaj gel sto mi je preporucen je Hepalpan, ali nisam ga kupio i koristio, i bez njega mi je super glavic. Jos 7-10 dana max i mogu da imam odnose po nekoj mojoj proceni, ako ova koza stane malo na moju stranu i slepi se kako valja. Imam jos nesto belo sto doktori nazivaju smegmom ispod glavica, tj. izmedju glavica i koze, ne znam kako to da skinem i sperem, bas je uporno. Izgleda kao bele krem tackice, ali da se skinu sacuvaj boze tesko, uzmem pod vodom gazu i struzem al slabo ide, ima li neko to i zna li kako da smaknem?

Kako vama oporavak? Pozdrav za sve. :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 12:59 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 9:46 pm
Postovi: 53
Viceroy: Kad vena splasne srastace brze i taj deo koze. Verovatno ti u erekciji ako je i debela kao sto si ranije pominjao malo "pumpa" pa cimne kozicu... Ja sutra idem na kontrolu, imam i ja neku tanju venu pored frenulumskog dela, ali na samom glavicu, bas cu pitati kako to spada! Inace juce sam ga lagano posle 15 dana uz pomoc devojcice izbacao i to nije bilo normalno koliko sam svrsio, mnogo mi je bilo lakse, ali bas tad se vena i povecala...
Sto se tice smegme, imao sam je mesecima pre operacije, jer mi se bas u to vreme poceo javljati problem fimoze. Javljala se maltene 7-8 sati nakon pranja, bris pokazuje da nije bakterija, doktori kazu da je to normalno al nista...Pred operaciju sam morao da popijem AMOXICLAV 5 dana, sto kaze doktorka da mi glavic bude potpuno sterilan pred operaciju i od tad sve vreme nemam ni malo smegme! Cak mi je otok dobar deo vremena bio uz glavic jer sam polucirc. pa izmedju nema smegme... Jel ga peres najnormalnije ili ti je otezano, tj, negde nije dostupno? Verovatno ce nestati kad sve bude glatko i sraslo.
POZDRAV!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 3:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 3:20 pm
Postovi: 2
Evo i ja da iznesem svoja iskustva.Operisan sam pre 7 dana. naravno fimoza i mogu da vam kazem da je operacija uzasno bolela.Doktor rece da ce boleti samo anestezija a da posle necu nista osetiti ali mene je bas bolelo.Sutradan posle operacije su mi skinulu zavoje i poslali kuci,bez ikakvih zavoja i rekli da 3 puta dnevno perem ranu sa sapunom i to je to.Svako jutro pocevsi od 4h pa do 7h imam minimum 3 erekcije sto je veoma bolno,ali valjda to tako treba.Bitno je da sve bude ok.Toliko od mene.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 3:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 8:42 pm
Postovi: 9
Huhhhh...
Hvala na savetu,znaci nije toliko strasno.
A ja se uplasio da ce biti velikih problema :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 26, 2008 10:28 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:22 am
Postovi: 82
Lokacija: Svilajnac
Cao drustvo evo i mene.Malo pre sam bio na kontroli kod jednog privatnog urologa i on kaze da sada posle mesec dana od operacije sve izgleda fantasticno.Kaze da ce koza vremenom da se nivelise i ispravi i da nijednom metodom nije moguce napraviti bas precizno okrugli rez.Sto se tice mesta gde su popucali konci rekao je da ce to veoma brzo srasti a i sam vidim da se dve strane priblizavaju jedna drugoj i da manje balavi rana.frenulum je kod mene srastao vise nego brzo i dobro.One grudvice o kojima smo pricali su pocele da se razlazu polako i postaju sve manje.Preosetljivosti vise nema,a i sinoc je pao prvi sex od operacije i ono sto neki kenjaju da se gubi osecaj nepije vodu,barem kod mene jer osecam cak i vise nego pre operacije.Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1276 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 46 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: