Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Kondilomi nakon lecenja
PostPoslato: Pet Jun 09, 2017 2:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2017 1:53 am
Postovi: 2
Pozdrav svima koje je privukla ova tema. Celu noc se okrecem u krevetu i ne mogu da zaspim od ovoliko razlicitih misli. Naime pre 15ak dana smo devojka i ja ustanovili da imamo kondilome. Kod mene su se pojavile promene na genitalnoj regiji u vidu malih belih tackica, zapravo na glavicu i na kozi penisa. Odmah sam otisao kod urologa i ustanovili su mi kondilome i rekli mi da samo treba laserom da ih skinem i da je to to. Odakle meni kondilomi ne znam , moguce je da ih imam odavno a da nisam bio ni svestan a mozda ih je i ona imala nikad se ne zna. Uglavnom nisam jd prevario a i za nju sam vrlo siguran da nije mene jer je stvarno devojka skroz drugacija od bilo koje osobe koju sam upoznao do sada.

Saznavsi da imam kondilome odmah sam joj rekao i ona je otisla na pregled i naravno i njoj su rekli da ima kondilome i da mora da ih skine. Vec sledeci dan je ona otisla na lasersko skidanje kondiloma a ja sam 2 dana posle toga otisao kod iste doktorke koja mi je laserski uklonila kondilome i oboje treba da se javimo na kontrolu za mesec dana. Ovo kroz sta sada oboje prolazimo je strasno. Ne sumnjamo jedno na drugo , idalje smo zajedno i zelimo da se sa ovim izborimo zajedno ali nista nam nije jasno. Da li cdmo moci normalno da zivimo posle lecenja kondiloma , odnosno skidanja bradavica? Da li ce se oni vracati iznova i iznova i da li cemo moci da imamo normalne seksualne odnose u daljem zivotu?

Po ceo dan citam o njima ali ni jedna moja dilema nije razresena u milion tema koje sam procitao o kondilomima a to je kako ziveti sa njima ? Razumem ja da je HPV neizleciv, razumem i da se kondilomi vracaju usled pada imuniteta i sve mi je u sustini jasno. Zanima me postoji li alternativa kojom moze da se spreci vracanje kondiloma ? Kako da se ponasamo u daljem zivotu ? Hocemo li morati stalno da idemo na lasersko skidanje kondiloma ili poostoje neke kreme koje bi se mogle koristiti za kondilome?

Da li je povecan rizik od ponovnog vracanja kondiloma ako smo oboje zarazeni ? Jednostavno ne znamo kako cemo dalje jer se mnogo volimo i zelimo da zivimo zajedno i imamo puno razumevanja jedno za drugo. Sve je savrseno u nasoj vezi i sada su se pojavili kondilomi niotkuda...

Zanima me isto tako kako cemo mi u buduce znati da li imamo bradavice sobzirom da su bezbolne i nekada cak i neprimetne? Hocemo li se leciti na svaka 3 meseca ?

Molim vas da mi neko strucan da odgovore na moja pitanja a i naravno neko ko je imao slicnih iskustava da podeli sa mnom i na neki nacin pomogne , jer koliko vidim na kraju cu dobiti ozbiljne psihicke probleme.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi nakon lecenja
PostPoslato: Ned Jun 11, 2017 9:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2017 12:54 pm
Postovi: 32
Ima mnogo gorih i grdjih stvari od tih kondiloma, posebno ako se vi volite, poštujete i verni ste jedni drugom, HPV se može godinama nositi u organizmu a da se ne aktivira, sigurno ste ga oboje imali i pre nego što ste se upoznali, ili neko od vas dvoje pa preneo drugom u medjuvremenu, kad opadne imunitet, posle dugotrajne upotrebe antibiotika i slično onda izbiju i kondilomi i onda se lako prenose na partnera, lepo ih skinite, može da se dogodi da budu i uporniji ali nije smak sveta, mogu da se leče i krioterapijom kao jeftinijom i dugotrajnijom metodom, ima dosta i proizvoda -krema koje se mažu, mislim i preventivno malo progooglajte, sve u svemu nije to toliko strašno, kad su baš aktivni i izraženi kondomi trudite se da izbegavate odnose dok se ne otklone. I kao i u svemu naravno bitna je zdrava ishrana, unos vitamina, fizička aktivnost.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi nakon lecenja
PostPoslato: Ned Jan 20, 2019 1:07 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Okt 05, 2011 7:03 pm
Postovi: 34
Trenutno imam slican problem. tj pojavilo se nesto sto lici na kondilome. vec godinu dana smo zajedno i niti sam ja nju varao niti ona mene. u to sam siguran 1000%, idem u utorak kod dr na pregled ali je ovo jako poljuljalonasu vezu. i inace smo planirali i porodicu uskoro. da li kondilomi mogu biti opasni i ako sam ja nju zarazio nakon skidanja istih da li mozemo imati decu. hvala puno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kondilomi nakon lecenja
PostPoslato: Sre Jan 23, 2019 12:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am
Postovi: 230
Kondilomi se ne uklanjaju laserom jer ako nestrucno uklone moze da dodje do njihovog razmnozavanja.

Ovde na sajtu se bio reklamirao neki prirodni preparat za uklanjanje kondiloma, pokusaj da ga nadjes.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 39 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: