Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: ISTINA O PRIVATNIM KLINIKAMA ZA LEČENJE NEPLODNOSTI
PostPoslato: Sub Feb 11, 2006 2:39 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Volela bih da na ovom mestu podelimo iskustva (i dobra i loša) o privatnim klinikama za lečenje neplodnosti.

Izložiću vam naš slučaj i iskustvo:

Moj suprug se zadnjih godinu dana leči od muškog steriliteta (manji broj spermatozoida i slabija pokretljivost istih). Šta je uzročnik takvoj dijagnozi nismo uspeli da ustanovimo, jer nije imao zauške, nikada nije pušio, pio kafu ili alkohol, ne radi u stresnoj sredini, niti je izložen povećanom zračenju i otrovima.

Poslednjih 5 meseci mog supruga "lečio" je prof. dr Mićić u privatnoj klinici Uromedica u Beogradu (prepisivao mu je Nolvadex, Proxeed, injekcije Puregona, Trental itd.), tačnije eksperimentisao na njemu ne bi li potrefio pravu terapiju, ne misleći o mogućim posledicama i o tome koliki udar čini na naš kućni budžet. Krajem septembra, par dana pre prvog odlaska kod dr Mićića, koncentracija spermatozoida u nalazu mog supruga bila je 6.000.000.000 (30% progresivno pokretnih, 20% slabo pokretnih i 50% nepokretnih). Nakon Mićićevog nazovi lečenja (čitaj - besramne pljačke), rezultat mog supruga je: koncentracija 3.750.000.000 (skoro upola manje), progresivno pokretnih samo 14% (upola manje, slabo pokretnih 19% i 67% nepokretnih).

Šta me je naročito naljutilo i zbog čega noćima ne spavam, a bes me ne prolazi. Naime, kada je Mićić video poslednji rezultat (čitaj kada je video da je zeznuo stvar) i naša snuždena lica, rekao je „Da, pa to je dobro, znači da čovek reaguje na lekove. Da, da, to je dobro.”
Poludela sam. Potrošili smo 60.000 dinara i 5 meseci dragocenog vremena da bi on proverio da li moj suprug reaguje na lekove. Za Boga miloga, pa mi smo se obratili lekaru da bi poboljšali rezultat, a ne da ga prepolovimo. Sada se brinem, šta ako rezultat bude i dalje padao pa da na kraju ne ostane dovoljno za vantelesnu. Očajna sam i besna da bih Mićića mogla da zadavim.

Drugi detalj koji sam htela da vam ispričam, a koji ide u prilog mojim tvrdnjama i tvrdnjama ostalih učesnika na zdravstvenim forumima - da su u Uromedici lopovi, to je da nas je Mićić, prilikom jedne od mnogobrojnih skupo plaćenih konsultacija, onako na finjaka, ispitao gde radimo, kakve su nam plate i slično. Šta se to tiče jednog doktora? Tek pošto je dobio te informacije, rekao nam je koliko bi nas koštala stimulisana insemenacija u Uromedici. Za nas je bila cena 700 Eura. Inače, pre tog susreta sa njim medicinske sestre u Uromedici nisu htele da nam kažu cenu insemenacije, ni okvirno, već su naglasile: "Dogovorićete se sa profesorom (tako zovu Mićića), pa i on je čovek." E, taj veliki čovek je kao na buvljoj pijaci, formirao cenu tek kad je ispipao gde radimo. Pošto je čuo da su preduzeće u kojem radimo kupili stranci, sigurno je pomislio da imamo dobre plate i da i dalje može da nas muze. Kamo sreće da je imao pravo (mislim ovo za velike plate).

Moram da napomenem da nam je dotični doktor prepisivao lekove koji se skupo plaćaju u privatnim apotekama (koje smo nalazili samo u apoteci koja saradjuje sa Uromedicom). Primera radi, za mesec dana je potrebno nabaviti 2 kutije Proxeeda, što znači da treba izdvojiti 10.000 dinara mesečno samo za taj lek. Jedna ampula Puregona je 2.000 dinara, a primao ih je 6 mesečno.

Konsultacije u trajanju od 5 do 10 minuta kod Mićića su 2.500 dinara. Recite mi molim vas, koji stručnjak svoje usluge naplaćuje 2.500 dinara za 5 minuta razgovora?

Insistirao je da spermogram radimo kod njih u klinici, a tu je cena naravno duplo veća nego na drugim mestima (2.000 spermogram + 1.200 test na antitela). A da ne pominjem da ni za jednu uslugu ne izdaju račun. Eh, kad bi tu malo zašla finansijska policija ili poreska uprava, da vide kako se pojedinci bogate na našoj muci, a za to još i ne plaćaju porez (ili bar ne za sve usluge).

Sad već sumnjam i u ozbiljnost njegovog lečenja. Čini mi se da je namerno odugovlačio sa lečenjem da bi nam uzeo što više para.

I na kraju, gde smo? Dali smo velike pare (za nas velike, za Mićića pola dnevne zarade), maltretirali smo se nabavljajući inostrane lekove, a na kraju je rezultat gori nego kad smo počinjali, a mi, što je najgore, više nemamo poverenja u lekare i ne znamo kome smemo da verujemo i šta dalje da činimo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Za njih je naš problem samo BIZNIS!!!
PostPoslato: Pon Feb 13, 2006 3:30 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Ono što svi mi moramo da shvatimo, to je da su privatne klinike mala preduzeća sa velikom zaradom. Oni kao i svako preduzeće razmišljaju tržišno i trude se da ostvare što veći profit. Naš problem je za njih unosan biznis, a mi smo klasične mušterije. Njima nije u interesu da naš problem brzo reše, jer bi nam tako suviše kratko uzimali pare. Zato odugovlače sa lečenjem, lažiraju rezultate, „nameštaju“ jedni drugima nove mušterije i slično. Svi oni su u istom lancu, povezani međusobno, ali povezani i sa političarima. Iz tog razloga u novi Zakon o zdravstvenom osiguranju nije ušlo rešenje o prvoj besplatnoj vantelesnoj, kao ni mnoge druge olakšice. Velike su pare tu u igri. Sagledajte realno koliko oni imaju mušterija - 400.000 parova u Srbiji je registrovano da ima problem neplodnosti, a gde su još oni sa neregistrovanim problemom. Njihov interes nije da se taj broj smanji, već da nas ima što više kako bi se oni i dalje sigurno bogatili.

Računica je jednostavna. Dr Mićić pre podne radi u Urološkoj klinici. Tamo prima redovnu platu i teče mu staž za penziju, a ono što je najvažnije, reklamira svoju privatnu kliniku i mami nove mušterije. Tri posle podneva u nedelji radi privatno u Uromedici i primi najmanje 250 parova (nedeljno). 250 njih po 2.500 dinara je 625.000 dinara !!! A gde je procenat od svih analiza, insemenacija, ultrazvuka i svega ostalog što u klinici rade. Pa procenat od prodaje uvoznih lekova koje propisuje. Kad ovako postavimo stvari, logično je da on i svi ostali u tom biznisu imaju interes da nas što duže bude u enormnom broju i da nas svakim danom bude što više.

Svi se sad pitate šta je sa lekarskom etikom, humanošću, moralom, nacionalnom svešću – SVE TO NESTAJE KAD VELIKE PARE UĐU U IGRU !!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ......
PostPoslato: Pon Feb 13, 2006 5:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 11:28 pm
Postovi: 12
slažem se sa tobom...supruga i ja se lečimo od muškog steriliteta već godinu dana.....samo smo mi bili u nekoliko klinika(beo klinika,medikal centar,vma....)sve mi se čini da je sterilitet postao unosan biznis....kome sada verovati.....gde se sada vi lečite


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Feb 13, 2006 7:29 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Trenutno se ne lecimo nigde. Uzima vitamine E, C, B1, B6, B12, folnu kiselinu, cink, selen i Proxeed. Sredinom marta cemo uraditi kontrolni spermogram, pa cemo videti sta dalje.

Mozda odemo u TTC kod dr Vinke Vukotic. Ako nista drugo bar ne dere kao dr Micic. Kod nje su konsultacije od 800 - 1200 dinara, a kod njega 2500 dinara. Davanje para se ne moze izbeci, ali, ako me pljackaju neka to ne bude bas na veliko kao u Uromedici.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ......
PostPoslato: Pon Feb 13, 2006 10:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Feb 06, 2006 11:28 pm
Postovi: 12
da li ste bili u nekoj državnoj ustanovi


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 14, 2006 5:58 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Jesmo, ali se pokazalo da ti urolozi, do kojih smo uspeli da dodjemo, uopste nisu bili specijalizovani za lecenje muskog steriliteta, vec su vise specijalisti za druge uroloske probleme.

Do ovih drugih, koji se u drzavnim ustanovama bave lecenjem steriliteta, nije lako doci. Treba ih danima "loviti" po hodnicima ili mesecima ranije zakazati i cekati satima, ne bi li usli kod njih na 5 minuta. Zbog posla i strogog radnog vremena bilo je neizvodljivo da se upustimo u takvu igru macke i misa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 14, 2006 9:12 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Vini, prati sledeci link

http://www.roditelj.com/forum

tu imas mnogo vise postova o muskom sterilitetu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: samo jedna stvar...
PostPoslato: Uto Feb 14, 2006 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 11:16 pm
Postovi: 40
Nemam problem o kojem govorite (i nadam se da necu), ali poznajem ljude koji su ga imali i cini mi se da su prosli kroz granje i trnje potucajuci se po raznoraznim klinikama i davajuci novac (sto zvanicno, sto ispod ruke) raznoraznim kulovima koji se predstavljaju kao doktori i specijalisti.
Medjutim, samo zelim da kazem da je njihovim mukama konacno dosao kraj kada ih je pocela voditi Dr Vinka Vukotic koju ste pomenuli. Pokazala se kao izuzetan dijagnosticar, sto je mozda najvaznije u takvom slucaju. Da ne duzim, posto nemam iskustva u vezi teme, samo sam zeleo da vam kazem iskustva drugih....
Srecno.....


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Oticicemo kod dr Vinke Vukotic
PostPoslato: Sre Feb 15, 2006 5:56 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Hvala!!!

Ako nista drugo dr Vinka naplacuje konsultacije duplo manje od dr Micica i njemu slicnih, sto je za pocetak dobar znak - nije toliko alava na pare. A koliko je strucna, videcemo. Planiramo da odemo kod nje sredinom marta.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 23, 2006 2:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 20, 2005 11:36 am
Postovi: 105
Gde radi doktorka Vinka Vukotic? Mislim da samo kod nje nismo probali. Na osnovu svih dodasadsnjih iskustava proxeed mi je poboljsao spermogram skoro za tri puta ali to je i dalje na donjoj granici, ne znam da li ovim gubiti vreme ili ici na vto. Ajde jos da probam sa ovom doktorkom. Gde bi mogla da je nadjem?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Dr Vinka Vukotic
PostPoslato: Čet Feb 23, 2006 3:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 11:16 pm
Postovi: 40
Uroloska ordinacija TTC - Milana Rakica 24
tel. 011\2412471
e-mail: [email protected]
www.ttc.co.yu


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ISTINA O PRIVATNIM KLINIKAMA ZA LEČENJE NEPLODNOSTI
PostPoslato: Pon Maj 22, 2006 4:29 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 3:47 pm
Postovi: 2
Lokacija: Zemun
Pazljivo sam procitala Vas mail

molim Vas da se javite Dr Djordju Bojovicu koji se bavi lecenjem muske neplodnosi jako uspesno ,posle svog oca koji je poznat sirom sveta po svojim uspesima u lecenju neplodnosti ,narocito muske.

Dr Djordje i Dr Tanja Bojovic su divni mladi ljudi ,specijalisti u svojoj oblasti i veoma postovani.

www.drbojovic.com
011/313-00-63
011/311-56-15
yu business centar-Novi Beograd
U uspeh sam sigurna sa Dr.Bojovicem
Zelim Vam svu srecu ovoga sveta !

_________________
andrijana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: ISTINA O PRIVATNIM KLINIKAMA ZA LEČENJE NEPLODNOSTI
PostPoslato: Pon Maj 22, 2006 4:31 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 22, 2006 3:47 pm
Postovi: 2
Lokacija: Zemun
Da ,zaboravih
Insemenacija kod Dr Bojovica je 5 puta jeftinija nego u Uromedci


Mada je kvalitet najvazniji.
Molim Vas pokusajte ,uvericete se!

_________________
andrijana


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hvala!!!
PostPoslato: Pet Maj 26, 2006 6:27 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am
Postovi: 323
Hvala na dobronamernom savetu i lepim zeljama!!!

Raspitacu se jos za doticnog dr-a, pa ko zna, mozda odemo bas kod njega.

Hvala jos jednom!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Maj 27, 2006 9:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 27, 2006 9:26 pm
Postovi: 5
Zabrinuta, procitala sam vasa iskustva sa lekarima i zgadjena sam, a malo i uplasena. Pa kome verovati? Inace, i mi smo ispali naivni i pukli silne pare za samo dve posete kod urologa. I mi smo naivno prihvatili da kod njega uradimo spermogram i analizu hormona. Mislim da smo platili najskuplji spermogram u gradu. 2800 din bez antitela, bez viskoziteta, bez vitalnosti, bez..... Ma sta da kazem, pogledam posle nekoliko dana na Hexalab sajtu koliko kosta jedan hormon da bi ga mm ponovio i zabezeknem se. Pa covek se ugradio 100%. Neka, hvala lepo, necemo ici vise tamo. Hteo je i genetska ispitivanja da mu radi, i da zakazemo kod njihovog endokrinologa i ko zna sta jos. Pre neki dan pozovem kod Vinke da zakazem, kazem sta nas muci, a zena kaze da oni imaju endokrinologa, ali da nema svrhe da bacamo novac, jer te probleme kod muskaraca resava urolog. Eto, zakazali smo tamo i idemo iduce nedelje, pa ce nam onda mozda nesto biti jasnije.
Molim te, reci kada je potrebno da nam muzici piju i bakar posto se pije cink. Hvala i srecno vam u buduce, ma gde isli :wink:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 68 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: