Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Ned Jun 26, 2011 11:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 11:21 pm
Postovi: 3
Na samom početku se izvinjavam zbog dužine posta, ali ovaj problem je počeo već opasno da me nervira.
Imam 23 godine, prethodnih desetak godina sam bio poluprofesionalni sportista (napravio sam pauzu u treninzima ove godine), i nikada ranije nisam imao mokraćnih problema. Pre otprilike dva meseca, dobio sam izvesne probleme sa mokraćnim traktom - jednostavno, jednog jutra sam ustao i počeo češće da uriniram, a kasnije se pojavilo i blago peckanje na vrhu penisa (otprilike osećaj kao kada se nekoliko kapi mokraće "zaglavi"). Otišao sam u studentsku i doktor mi je za početak naredio da uradim analize krvi i mokraće. Rezultati su bili normalni, kako je rekao doktor (mokraća bez bakterija, sa nekim normalnim brojem leukocita, ne znam šta to znači ali doktor je rekao da je normalno; krv je takođe bila normalna), ali mene je i dalje mučilo učestalo mokrenje i peckanje. Prepisan mi je uvin čaj i neki lekovi kojima sam zaboravio ime, ali to nije ni važno jer mi nisu pomagali - posle pet dana, koliko mi je doktor prepisao da ih pijem, ništa bolje mi nije bilo, osim činjenice da sam možda i više urinirao zbog uvinog čaja. Takođe, primetio sam i blago, ovalno crvenilo oko otvora na penisu, za koje sam mislio da je izazvano iritacijom usled učestalog mokrenja.
Kada sam "raportirao" doktoru, on je rekao da sačekam još nedelju dana, bez antibiotika, i da samo pijem uvin čaj. Posle tih nedelju dana, učestalo mokrenje se značajno smanjilo, ali je ostalo blago peckanje na vrhu penisa i crvenilo, iako je i to počelo delimično da se smanjuje jer sam vrh penisa ispirao sodom bikarbonom i mazao kanestenom. Međutim, kada sam posle tih nedelju dana na kontroli rekao da i dalje osećam to peckanje, doktor me je uputio na vađenje brisa, to jest na dva - jedan na bakterije, drugi na hlamidiju. Uradio sam oba, oba su bila negativna. U tom momentu doktor je zaključio da je sve verovatno do umora, stresa i opadanje imuniteta, budući da sam imao vrlo napornu godinu na fakultetu a usto i naglo restao sa treninzima (do ove godine košarku sam trenirao više od deset godina). Rekao mi je da pijem vitamine, odmaram i tako dalje. U slučaju da se sve nastavi, i ako osetim simptome poput pritiska u preponama, doktor je rekao da se vratim i da mi da uput za analizu / pregled prostate, pošto u studentskom nemamo svog urologa.

Od tada je prošlo mesec i po dana, a mene i dalje sve muči. Više ne mokrim baš toliko kao na početku, ali gotovo konstantno imam potrebu za mokrenjem (iako mi je bešika prazna, tj ne mogu da izbacim ni kapi) - opet, nije strašno kao ranije, ali i dalje je tu i jako nervira. Takođe, peckanje i crvenilo oko vrha penisa se pojavi i nestane bukvalno za 24 časa - jedan dan je tu, onda ga nema par dana, pa se opet pojavi (baš otprilike kada češće uriniram). Istina, od poslednje posete doktoru se baš i nisam naodmarao i opustio od stresa, ali malo mi je čudno da su isti simptomi tu i posle toliko vremena.
Da li treba da idem na taj pregled prostate? Jedini simptomi, dakle, su ti da osećam potrebu za mokrenjem i kada "znam" da mi je bešika prazna, i to povremeno peckanje i crvenilo oko vrha penisa (koje nestaje kada, je li, manje mokrim). Kada odem da mokrim, ne osećam nikakve tegobe ili peckanja, peckanje je isključivo posle (kao što rekoh, kao da se par kapi zaglavilo i od njih pecka ono crvenilo). Mlaz je normalan, nije slab ili tako nešto. Mokraća je čista, odnosno u njoj nema krvi, obično je žućkasta ili bistrija. Nijednom se nisam probudio noću da mokrim. Imam stalnu devojku sa kojom imam isključivo zaštićen seks, i nemam nikakvih problema kod ejakulacije i erekcije (osim, je li, povremenog blagog peckanja posle ejakulacije, kao posle mokrenja). Jedino sam sa njom imao seksualne odnose i to uvek zaštićene, tako da iskreno sumnjam da je u pitanju neka polna bolest. Ne pijem, ne pušim, ali retko doručkujem i generalno sam se ove godine slabije hranio. Ove godine sam imao značajno manje fizičkih aktivnosti nego ranije - zbog obaveza na fakultetu sam morao da pauziram sa treninzima, a do ove godine sam imao minimum jedan 90-minutni trening dnevno.
Šta može biti, ako nisu bakterije, nije hlamidija, i nije upala (prošao sam turu antibiotika)? Da li je sve stvarno uzrokovano stresom i opalim imunitetom, ili bih stvarno trebao ići na pregled prostate?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Uto Jun 28, 2011 10:11 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
ne bi bilo lose da se pregleda i prostata, takodje i sam penis da se vidi da li je sve uredu...moze da se radi i samo o iritaciji vezano za to crvenilo oko mokracnog otvora (tokom odnosa, masturbacije, neka alergija na sredstva za higijenu, kondom, lubrikante itd)...voditi zdrav nacin zivota, izbegavati npr. alkohol (nekome i to moze da smeta u vidu takvih tegoba), izbegavati iritaciju, povrede, a takodje i psiholoski momenat moze da igra veliku ulogu...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Uto Jun 28, 2011 11:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 11:21 pm
Postovi: 3
Hvala na odgovoru!
Na koji bi pregled prostate onda trebalo da idem? Koliko sam shvatio, postoji snimanje ultrazvukom i pregled kroz čmar... Mislim, svejedno mi je na koji ću da idem, samo mi je bitno da vidim koja je razlika između njih.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Čet Jun 30, 2011 12:52 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
urolog ce odluciti koji pregled treba da uradi-nemoj se ti opterecivati time-samo mu ispricaj tegobe i ponesi nalaze sto imas do sad.
Verujem da se brines i da dosta citas o tome-izgleda al sam tesko mozes da procenis sta i koji pregled treba da radis..
Zato je doktor tu...OBAVEZNO IDI KOD UROLOGA NA PREGLED PROSTATE PA CAK I MOKRACNI KANAL MOZDA BI DOBRO BILO DA PREGLEDA--ti samo budi uporan i ne pokusavaj bas sam da resis i otkrijes uzrok-nije to lako...
POZDRAV I SRECNO


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Čet Jun 30, 2011 2:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 26, 2011 11:21 pm
Postovi: 3
Hvala! Ali da li će pregled mokraćnog kanala reći nešto novo? Kao što rekoh, pre mesec dana sam radio analizu krvi i mokraće, kao i bris uretre na bakterije i hlamidiju, i sve je bilo normalno (krvna slika normalna, mokraća bez bakterija, bris ne pokazuje znake bakterija i hlamidije).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Pon Jul 04, 2011 10:44 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
Mislim da moze da otkrije da li ima nesto u mokracnom kanalu-cak i u besici kao upala ili neka cista ili slicno--al opet ti kazem --ne trebas i ne mozes ti sve znati--i zasto i kako--pa i resenje i uzrok????
ja sam bas radoznao i ulazim u sve da se upoznam i raspitam al ti si me prevazisao--
NO ja imam dugo zivotno iskustvo koje me je nateralo da sam morao biti upucen i kad nisam hteo al ti si cini mi se na startu i pokusaj da verujes da je lekar taj koji zna ---samo mu ti objasni tvoje tegobe--znam da oni ponekad i ne slusaju al potrudi se da mu ispricas sve--pa ce biti bolje..
POZDRAV I SRECNO


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: 23 godine: upala, prostata, ili samo stres? (nije polna bol)
PostPoslato: Uto Okt 24, 2017 12:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2017 12:23 am
Postovi: 1
Znam da se ukljucujem malo kasno u ovu temu, ali ovako: imam 16 godina i isti problem, takodje sam odradio sve testove(potpuno zdrav). Osecaj kao da se "zaglavilo" par kapi je poceo pre oko mesec dana, a najveci je problem to zbog tog osecaja gubim koncentraciju u skoli. Sto se stresa tice u skorije vreme sam imao malih problema.
Nadam se da si ti svoj problem uspeo da resis i da ili ti ili neko drugi moze da mi pomogne oko mog. ☺


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 52 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: