Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Eserihija > 100.000 CFU/ml i krv u mokraći
PostPoslato: Pon Jul 20, 2009 9:01 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 20, 2009 7:48 pm
Postovi: 2
U petak sam osetio prve tegobe prilikom mokrenja. U subotu dao urin u privatnu laboratoriju za urin i urinokulturu. Rekli su mi da imam dosta bakterija i krv u urinu i da se javim lekaru.

Nalaz urina:
Izgled: Zamucen
Spec. tezina: 1,015
Proteini: POZITIVAN 1+
Hemoglobin: POZITIVAN 1+
Eritrociti: 6-8 svezi, 2-3 bledi
Leukociti: Masa
Epitelne celije: 6-8 plocastih
Kristali: malo soli amorfnih urata
Bakterije: Dosta
Reakcija: kisela pH5 (priv. lab)
alkalna

Otisao sam kod dezurnog lekara koji je konstatovao da imam pesak ili kamen. Bol prilikom mokrenja je velika i skacem. Imam najvise pet sekundi vremena da mokrim. Pojavljuje se crvena mokraca.

Salje me u hitnu na VMA, gde dajem urin i krv. Rezultati urina se poklapaju sa rezultatima iz privatne laboratorije. Nakon tri i po sata razgovaram sa urologom. Ne dobijam nikakav savet niti lek jer lekar smatra da po onome sto vidi u nalazu nema nista za sta bi se trebalo reagovati i da sacekam ponedeljak. On se ne slaze da ima peska niti da ima krvi jer on govori o hemoglobinu. Ja sam bio veoma smiren i kulturan, a on je pricao je o depresiji i stresu i zapisao je moje ime na neki svoj papir i komentarisao moju bradu. Pokusavam da produzim razgovor pitanjima ali saveta nema osim da dodjem ponovo ako budem imao probleme. A ja ih vec imam! Osecam se inferiorno. U nalazu pise da imam ucestalo mokrenje, rec bol se ne spominje. Istog vikenda odlazim jos dva puta (03.00 i 20.40) na VMA bez rezultata. Ja ne mokrim svaki put krv i nisam je uhvatio kada sam trebao dati nalaz. Krv se obicno javlja kada me potera u toalet i tada je mokrenje izuzetno bolno. Nisu mi uradili urinokulturu.

Oko 23 časa u nedelju idem u dez. apoteku i kupujem lek protiv bolova jer osecam konstantne bolove i ne mogu da sedim niti stojim u mestu. Obezbedjujem sebi prospavanu noc.

U ponedeljak popodne se javljam svojoj lekarki sa rezultatom urinokulture iz privatne ordinacije. Dobijam cefaleksin i nakon prve tablete sest napada sa bas crvenom mokracom jacim bolovima i nekim crvenim parcicima tkiva ili sta je vec. Plasim se da uzimam tecnost. Da li je to pogorsanje ili mozda neka reakcija na cefaleksin?

Pijem uvin caj, uzimam po malo sode bikarbone. Imam caj od persuna, palisept i brusnicu. Najvise informacija sam dobio u apoteci, na Internetu i naravno kod moje lekarke, ali trebalo je docekati ponedeljak.

Pre urinarne infekcije sam imao stafilokoknu upalu grla. Pojavio se jedan plik na telu. Terapija Eritromicinom je zavrsena neposredno pre ove infekcije.

Voleo bih da cujem vase misljenje o mom problemu i eventualno neki savet. Sta mislite o ultrazvucnom pregledu? Imao sam do sada bolove u ledjima i u predelu gornjeg ruba karlice i ponekada osetim vecu toplotu u tom predelu.

Imam pozitivno misljenje o forumima ovog tipa. Neki lekari na zalost nisu voljni da prenesu svoje znanje pacijentu barem kroz jedan koristan savet, a ipak dobijaju platu za svoj rad. Dobro je sto se pacijentu ne obracaju na latinskom. Mozda ih vredja kad ih se nesto upita. Postujem lekarski poziv, upoznao sam dosta dobrih lekara i ne bih da generalizujem.

Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 77 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: