Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Bol nakon brisa uretre
PostPoslato: Pet Okt 18, 2013 5:17 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 3:24 am
Postovi: 11
Pozdrav , znam da je vec bilo govora o ovome u nekim od prethodnih tema , ali nisam nasao nikakav odgovor tj slucaj kao ovaj .
Naime u sredu prepodne tj pre dva dana mi je radjem bris , i to 4 puta . Pre svega igle za bris su bile mnogo "deblje" nego sto sam ocekivao s obzirom na to da su one sa kojima mi je radjeno pre tri godine bile debljine malo vece igle , a druga stvar dubina je bila takodje znatno veca prilikom radjenja brisa . Tako da je i to bilo iznenadjenje . Pristao sam na bris kao jer , kao sto sam vec naveo , kada mi je pre tri godine radjeno nije me uopste nesto posebno bolelo , pre svega zbog igala a druga stvar sto je tada igla usla mozda 5mm u uretru , sada je slusaj bio drugaciji . Iskustvo za vreme radjenja brisa je uzasavajuce , ali sada gledajuci u odnosu na posledice ono je nista . Naime vec nakom vadjenja brisa kada sam otisao da dam urinokulturu osetio sam stravican bol tj preseklo me je neko peckanje prilikom mokrenja . Doktor je rekao da ce to proci , kad sam otisao kuci i pokusao opet da idem na wc bol je bio jos intenzivniji , nisam smeo vise da idem na wc ma koliko mi se mokrilo . Pokusao sam kasnije jos jednom jer sam morao i bilo je neverovatno bolno i neprijatno iskustvo . Od tada se bol nije nista znacajno smanjio prilikom mokrenja , koje jedino (verovali ili ne i koliko god to komicno zvucalo) moram da obavljam ispod tusa prskajuci penis jer mi se na taj nacin blago odvlaci paznja od bola , ali samo blago .
Ono sto mene najvise interesuje , je da li je neko imao slicnih iskustava (nazalost) , koliko je bol trajao i posle koliko vremena je mokrenje postalo koliko toliko moguce bez nekih toliko neprijatnih bolova . Da li ima nacina da se taj bol redukuje i proces oporavka ubrza ?!
Da dodam , nema nikakvog znacajnog otoka penisa , mozda je malo tvrdji u predelu bola i bol se i dalje javlja 30ak min nakom mokrenja , imam osecaj samo u moentima kada jos mokrace pokusava da izadje napolje.
Hvala Vam najlepse unapred na odgovoru !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol nakon brisa uretre
PostPoslato: Uto Okt 22, 2013 11:23 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 3:24 am
Postovi: 11
Posto odgovora nije bilo , cisto ja da napisem da ako neko , nadam se da nece , bude imao slican problem moze mozda da se "pronadje" u ovome .

Govoreci iz prethodnog iskustva iz prethodno navedene situacije , mogu vam samo reci da kako znate i umete skupite hrabrosti i sto vise i cesce idete na wc . Pijete mnogo vode , prolom (barem je to bila preporuka doktora) . Meni je sva ta neprijatnost trajala puna tri dana , i onda sam u subotu 4 dan ustao i otisao u toalet sa istom dozom "straha" da mokrim i sva bol je nestala , ali samo zato (ujedno i pretpostavljam) jer sam se u petak bas forsirao i isao cesce da mokrim nego prethodna dva dana kada sam trpeo do god sam mogao pa tek onda isao da "obavim" to . Znaci nije bilo postepenog popustanja i da je to "ozdravljenje" iz dana u dan bilo bolje , jeste ali neko mizerno smanjenje bola je postojalo , ali uzimajuci u obzir da je odjednom u potpunosti nestalo ,mogu samo zakljuciti da je to cesto mokrenje pomoglo . Na kraju sam potvrdu dobio i od doktora da cesto mokrenje moze samo da ubrza oporavak .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol nakon brisa uretre
PostPoslato: Pet Feb 28, 2014 12:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Feb 27, 2014 11:52 pm
Postovi: 1
Skoro pa potpuno sam se pronasao u ovome... Juce mi uzeli bris uretre, cuo od druga, koji je radio u privatnoj laboratoriji, da je jako bolno, sto se i ispostavilo kao tacno. Da napomenem da nisam neko ko je osetljiv na bol, bas naprotiv, ali bol koji sam osetio je prilicno uzasan i odvratan, kao da se proseca kroz mene i prtim gori. Dubina nije bila manja od 5-6cm, a kad je okrenuo "stapic" osecaj je bio prilicno "vreo", kao da "dole" gori..., doduse, kratko traje, ali 3x u mom slucaju :D kao sto rekoh, ne traje dugo, bilo pa proslo, e sad...zbog nadrazaja koji su izazvali stapici bio sma prilicno primoran da odem u wc, a posto su se i dlaje osecale posledice uzimanja brisa, pretpostavio sam da ce mokrenje biti bolno (mada me niko na o nije upozorio) i sto je i bio slucaj. Samo sto je bilo min 10x bolinije od ocekivanog, cak sam i (iznenadjen) pustio zvuk. Naredna 2-3 su bila jos bolnija, ali znam da moram.... jedna kap je dovoljna da izazove tu bol, koju svi opisuju kao peckanje, dok meni vise lici na secenje... A ovo inace nadjoh jer sam trazio informaciju o tome koliko traje bol pri mokrenju...
A, da... inace kod mene je doslo i do krverenja, na sta me je doktor i upozorio, jer je ta (valjda) sluzokoza ostecena pri uzimanju brisa... ali tek drugi dan (danas) se javilo...

I jos nesto, na forumima vidjam prepucavanja oko toga da li je bolno ili ne... ja npr nisam video nikakve metalne instrumente, jedino najobicniji bris koji je na vrhu imao vatu i cevcicu cija je debljina veca od debljine stapica za usi... a zakljucak je sledeci:

Prepucavanja su glupa, jer ocigl;edno je da ne rade svi na isti nacin, sa istim instrumentima i sa istom "dozom neznosti", pa prema tome niko nije pickica, ili ovi "vucici" (supermeni), ver neko ima vise, a neko manje srece, pa kako se kome zalomi, Dexter i ja ocigledno nismo imali previse srece... jer cisto sumnjam da od ovoga moze bolnije, sem ako neko zeli namerno da vas povredi :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol nakon brisa uretre
PostPoslato: Pet Feb 28, 2014 1:09 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 26, 2011 12:04 am
Postovi: 267
Ja sam isti bris radio pre nedelju dana u privatnoj klinici.

Potpuno drugačije iskustvo od vašeg. Na internetu sam pre nego što sam otišao čitao slične komentare, pa sam na taj bris krenuo "kao ovca na klanje" spreman na kasapljenje i neko traumatično iskustvo. Ništa od toga nisam doživeo.
Sam bris mi je uzeo medicinski tehničar, i ne izgleda baš kao klasični brisevi - tj izgleda kao neka žica sobavijena vatom na vrhu. I ne znam da li je to takva praksa - ali meni bris nisu uzimali baš toliko duboko kao što vi spominjete (5, 5cm) već možda oko 2cm, odokativno. Neprijatan osećaj je naravno postojao, recimo i neka slabija, ne tako strašna bol, i to je to. Svakako nije nešto što ne može da se izdrži.
Posle toga su me i upozoroli da će me peckati i biti malo neprijatno prilikom mokrenja - što i jeste bilo prilikom par mokrenja (možda 2-3) ali opet ništa nalik tome što ste vi gore opisivali.

E sad, da li sam ja naleteo na nekoga ko to ume da odradi kako treba - ne znam, ali samo prenosim svoje iskustvo znajući koliko traumatično i strašno može zvučati da čitate samo negativne komentare o brisu uretre.

Eto, toliko od mene, bris ću ponoviti za nekih mesec dana pa javljam da li je drugačije nešto :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Bol nakon brisa uretre
PostPoslato: Pon Jan 13, 2020 11:47 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jan 13, 2020 11:44 am
Postovi: 1
Daj bre jel 5mm ili 6 cm ili 2 cm .... koliko se to gura jbt...moram da idem na pregled danas.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 59 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: