Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Urgentnost
PostPoslato: Čet Jan 01, 2009 4:08 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Nov 12, 2003 2:00 am
Postovi: 61
Moram napisati moje iskustvo sto se urgentnosti tice koje mi se desilo sinoc oko 22-23h, kada sam izmerio perifernu temperaturu(ispod pazuha) od 39.5 stepeni celzijusa, i jel sta da radim zovem glavnu kliniku ovde jer nisam u zivotu imao toliku temperaturu, a ranije tokom dana sam imao 38, malo zamora i pokusao sa mto da zalecim vitaminima, dosta tecnosti febricet.

Zovem glavnu drzavnu bolnicu ovde, centralu, prebace me dalje, i kazu da idem na infektivnu kliniku. Ok, odem, jedva nadjem kliniku jer ovde samo studiram, jedva nekako sa tom temperaturom dodjem do tamo, udejm vrata otvorena, nema nikog, posto mi nije bas dobro, odem da potrazim nekoga, i u sobi dezurnog lekara naletim, ne na lekara, nego na 2-3 flashe viskija, par litara vina, i josh brdo alkohola mahom ispijenog.

Posle je dosao medicinski brat, vidno pijan, i rekoh mu sta je problem, pa je zvao dezurnu doktorku i jos jednu da li sestru, koje nisu bas odavale utisak da su toliko pijane ali pilo se.

Osim sto su me onakvog sa 39.5 napali zasto nisam otisao u neku hitnu ambulantu pa da mi oni daju uput, jer ovako ce mi morati da naplate doktorski pregled i ta cuda. Pokusao sam da objasnim da me je dezurna sluzba njihove bolnice uputila kod njih a ne u hitnu, na sta sam dobio odgovor da oni nemaju pojma, i gde sam njih nazvao...

Doktorka je konstantovala da ja ipak nisam toliko vruc, iako mi nije merila temperaturu uopste!?!! Odokativno nisam vruc?! Ok... pij febricet, vitamin C, i Panklav(iako nemam nikakvih simptoma prehlade - mozda vise nesto virusno ili neka upala po mom misljenju). Sve ovo osim Panklava sam vec uzimao.

Jasno je meni da je Nova Godina, ali mi nije jasna ta Hipokratova zakletva nikako koju sam procitao na zidu, je li to nesto estetski?

Platio sam, otisao uzeo panklav, danas sam malo bolje nadam se da je samo neki grip u pitanju, mada moram traziti neke pouzdanije doktore ako se ovo nastavi.

Pozdrav.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 7 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: