Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: molim za misljenje neurologa
PostPoslato: Pet Nov 17, 2006 11:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 11:03 pm
Postovi: 3
Molim misljenje neurologa.Vec nekoliko meseci unazad imam nesnosne glavobolje koje su locirane uglavnom na potiljku i odatle se sire ka slepoocnicama.Glavobolje su pracene tzv "lelujanjem",osecajem propadanja i poniranja,pa i povremenom anksioznoscu.Uradjena su mi sva moguca ispitivanja i dijagnoze su sledece:DKS je pokazao anguliranu i torkviranu arteriju u predelu vratnog dela kicme na C3-C5,od terapije prepisan redizork i bromazepam u najmanjim dozama.CT glave i mozga pokazao je endokranijalno prisutne pocetne kortikalne reduktivne promene infratentorijalno.Trenutne terapija koju uzimam je ksalol 0,25 ujutru i uvece i tanakan od 40mg 3*1.Predlozena mi je mag. rezonanca zbog daljeg lecenja.Napominjem da sam pre 3 god. imala tesku mehanicku povredu oka i operisana sam na VMA klinici.Otklonjena mi je traum. katarakta,odstranjeno moje i ubaceno socivo sa diopt. -22,5.,zatim iridodijalis i hifema.Ocno dno ne registruje slike,a u medjuvremenu pojavio se i strabizam,sto doprinosi i onako teskim glavoboljama.Mog lekara brine nalaz sa CT-a i misli da sam suvise mlada za takve promene(imam 29 god.),pa jos jednom molim za misljenje strucnog lica.Unapred hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 26, 2007 1:57 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 26, 2007 12:03 am
Postovi: 724
Lokacija: Subotica
Ta izuvijana vertebralna arterija koju je pokazao doppler moze da bude odgovorna za te osecaje lelujanja, propadanja i poniranja. Niste naveli medjutim da li je taj osecaj posledica nekog specificnog polozaja glave, te da li se javlja samo pri pokretu vrata ili i u miru.
CT nalaz ukazuje na to da se promene desavaju u delu koji je vezan za vidni korteks, odnosno, primarno, sekundarno i tercijarno vidno polje mozga. To bi se moglo povezati sa Vasom povredom oka. s obzirom da imate vestacko socivo, koje ne moze biti kao pravo, i ne mozete isto da vidite na oba oka, mozak se trudi da iskljuci to jedno oko, i s obzirom da nemate vizuelni nadrazaj na njemu kao sto ste naveli to moze da bude jos jedan uzrok glavobolji.
Nisam neurolog da bih Vam mogao vishe reci, a i pravilo je da se bez fizikalnog pregleda ne daju neke detaljnije dijagnoze. MRI ce Vam sigurno vishe otkriti.

_________________
Sve najbolje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Mar 20, 2007 1:16 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 11:03 pm
Postovi: 3
jos jednom ja sa svojim,sada malo vecim problemom.proslog puta nisam navela kada se manifestuju tegobe,a one su najvise izrazene kada spustim glavu na dole,okrenem je u levu stranu ili jednostavno se jave same od sebe u mirovanju.vrtoglavice su postale toliko jake da ujutru ne mogu da ustanem normalno jer me bukvalno obaraju na pod.takodje ne mogu da spavam na levoj strani,jer je osecaj poniranja toliko jak ,da stvara mucninu.moj neurolog misli da je operativni zahvat jedino resenje,jer lekovi za pob.cirkulacije samo guraju problem 'pod tepih".sve ovo je praceno jako velikim bolovima u vratnom delu,da mi prosto onemogucavaju normalan zivot.na mr glave i vrata cu morati malo da sacekam,jer sam u medjuvremenu imala lasersku operaciju stakl. tela,a ceka me jos jedna sledeceg meseca,ali ovoga puta za otklanjanje strabizma.jedino me plasi ta opracija vrat. arterije,jer je vrlo komplikpvana(tako mi je objasnjeno),posto postoji,a sto nisam navela u prethodnom javljanju,problem sa vratnim prsljenovima.naime,pre pet godina sam imala saob. nesrecu gde je doslo do izletanja dva vratna prsljena usled udarca glavom u prednje staklo auta.sada ti prsljenovi vrse kompresiju na kicm. mozdinu,arteriju i korene nerava,sto jos vise utice na ovo sytanje u kojem sam.jedino me tesi sto sam u dobrim rukama(vode me neurilozi iz kbc kao i sa vma),pa cemo videti kako ce sve proci.pozdrav :)


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: