Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 05, 2009 7:43 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Ako niste primetili nisam citirala vashu rechenicu vec nekog drugog korisnika, prochitajte celu temu ponovo.

Bitno da ste dobro i da odrzavate svoje stanje.

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 05, 2009 9:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm
Postovi: 144
videla sam kasnije o kome se radi ali vec je bilo kasno . pozdrav.

_________________
borba


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Feb 05, 2009 11:52 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 2:32 pm
Postovi: 6556
Lokacija: Planeta Zemlja
Slika

_________________
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Migrena-upooomoc
PostPoslato: Čet Sep 18, 2014 9:43 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 09, 2013 9:06 pm
Postovi: 97
Migrena je јеdna vrsta јакe glavobolje која se javlja periodicno i izaziva jak bol u glavi. Bоl izazvan migrenom uglavnom zahvata jednu polovinu glave i cesto je pracen mucninom, povracanjem i poremecajem vida. Karakteristika migrenoznih glavobolja је da se pre napada u velikom broju slucajeva javlja mučnina, malaksalost i pritisak u glavi.Svi ti simptomi nam ukazuju da postoji ozbiljan problem i zastoj u cirkulaciji krvi do mozga.Sto je cirkulacija losija migrena je jaca i duze traje.Ukoliko ne postoji neko fizicko ostecenje mozga koje se uglavnom moze videti na magnetnoj rezonanci ili skeneru onda mozemo sa sigurnoscu da tvrdimo da je migrena vaskularnog tipa i da ne postoji dobra prokrvljenost krvi i kiseonika do mozga.

Migrena uzrok problema i nastanak

Ukoliko nikada ranije niste imali migrene a suočeni ste sa ovim problemom,morate da shvatite da vaš mozak ne dobija dovoljno krvi i zbog te insuficijencije (loše prokrvljenosti) dolazi do ovakvih tegoba.Najveci problem u zastoju cirkulacije krvi do mozga igraju vertebralne (zadnje) arterije koje prolaze kroz sve vratne prsljenove.Svaka staticka promene vratnih prsljenova moze da izazove jak pritisak na vertebralne arterije i onemogci dotok krvi do glave i izazove jaku migrenu.U celoj prici najveci zastoj pravi prvi vratni prsljen atlas koji se nalazi u potiljačnom delu i drži glavu.Svaki statički poremećaj vratne kičme i misica (skolioza,kifoza,ispravljena lordoza, spondiloza-okoštavanje, pomeren atlas) su najveći uzročnici migrena koji konstantno vrše pritisak na arterije.Bez adekvatnog lečenja tj. rešavanja narušene statike pršljenova i misića vratne kičme kao i nameštanja atlasa ne može se računati na neko radikalno poboljšanje u smislu otklanjanja jake glavobolje i migrene. U svemu tome najveći primat u pritiscima i zaustavljanju cirkulacije krvi do glave ima prvi vratni pršljen Atlas.Namestanjem atlasa kao i ostalih vratnih prsljenova,istezanjem vratne kicme i misica i vezbanjem migrena se postepeno smanjuje i trajno nestaje!

Rešenje problema migrene

Nažalost bez vraćanja tj. nameštanja atlasa na svoje fiziološko mesto nikada neće doći do nekog vidljivog i radikalnog poboljšanja.Kako prepoznati signale da vam vratna kičma i Atlas prave sve ove probleme? Jako prosto,prilikom pomeranja vrata i glave u jednu stranu,ka pozadi ili u krug ukoliko dolazi do bolova,zatezanja mišića i postepene glavobolje u ceonom ili potiljacnom delu,osamucenosti onda sigurno imate pomeren Atlas i evidentan zastoj u cirkulaciji.Pored arterijske cirkulacije mozak se hrani i preko sitnih krvnih sudova vrata koji ne mogu da zamene nikako arterijsku cirkulaciju.Lekovi kao što su: Avamigran,aspirin,kafetin,analgetici i ostali lekovi koji imaju slično delovanje vam neće puno pomoći ukoliko se ne otkloni uzrok problema koje smo malo pre naveli. Svi ovi lekovi deluju na širenje krvnih sudova vrata i ublazavanje bola, ali kad prestane njihovo dejstvo posle nekoliko sati svi vaši krvni sudovi se skupljaju u svoje prethodno stanje i onda zbog loše arterijske cirkulacije dolazi do zastoja i protoka krvi do glave i tenzione glavobolje i migrene.Cela zvanična medicina se bazira na ublazavanju posledica a ne na lečenju uzroka problema sto znaci da migrenu nikada necete resiti ispijanjem nikakvih lekova!

Lečenje migrene

Iz našeg iskustva koje je jako veliko pomeren atlas kao i neka degenarativna promena vratne kičme može da vam napravi i simulira sve ove probleme. Vas mozak zahteva konstantnu i odredjenu količinu krvi i kiseonika koja dolazi do njega putem krvi iz vertebralnih arterija, karotida i sitnih krvnih sudova vrata. Ukoliko postoji poremećaj u nekome od njih a uglavnom kod većine nas postoji i sa obzirom da 90 posto ljudi ima pomeren i rotiran atlas, onda je ucestala glavobolja i migrena logična posledica. Ukoliko postoji zastoj u zadnjim arterijama mozak sam pravi kompenzaciju i pojačava cirkulaciju kroz prednje arterije karotide i sitne krvne sudove vrata i samim tim menja ritam srca tj. ubrzava rad srca praveći pri tom tahikardiju ili aritmiju pri cemu se krvni pritisak naglo povecava ili smanjuje. Nešto više o ovom problemu i lečenju glavobolje,migrene i vrtoglavice mozete pročitati na jednom od naših sajtova nameštanje atlasa rs gde možete još malo saznati o adekvatnom lečenju migrene.

migrena co rs


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: