Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Jaki bolovi u glavi
PostPoslato: Pet Sep 28, 2007 3:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jun 02, 2007 7:32 pm
Postovi: 10
Moj otac je operisao rak debelog creva i metastazu na jetri pre 5 meseci. Nakon toga prošao je 4 ciklusa hemijoterapije 5FU/leucovorin. Posle 2. ciklusa HT smanjile su mu se limfne žlezde koje su bile uvećane i sa jetre su se povukle 2 manje metastaze koje nisu operisane (1 veća je uklonjena tokom operacije). Odmah nakon završetka 4. ciklusa HT-a počela je da ga boli glava. Bol je najizrazitiji u predelu čela. U toku prethodnih nedelju dana bol se lagano pojačavao, a njemu je postalo da biva muka pri svakom ustajanju iz kreveta. Na predlog onkologa otišli smo kod neurologa koji mu je dao uput za CT snimak glave. U međuvremenu mu se stanje pogoršalo, te mu je sada muka čim proba da se ispravi u sedeći položaj. Napravili smo CT snimak glave i na njemu, po rečima onkologa, nije uočena nikakva promena koja bi mogla biti uzrok tako jakim bolovima. Napominjem da je tati krvna slika dobra, pritisak 140 sa 80, da je malaksao i da jako slabo jede. Bolovi ne prestaju ni uzimanjem Trodona 100mg, ni diklofenaka. Delimično se mogu ublažiti, na kratko vreme, davanjem infuzije manitola. Da li je neko imao dodir sa ovakvim slučajem bolova u glavi povezanih sa nagonima za povraćanjem i šta bi mogao biti uzrok ovim pojavama?

U utorak kada smo uradili CT skener, preko Onkologije na Stomatološkom fakultetu, oca su primili na Onkologiju, tako da tamo leži. Više doktora ga je pregledalo. Konsultovan je i neurolog sa neke druge klinike. Urađena je i magnetna rezonanca. Na snimcima nema znakova bilo kakvih promena na mozgu koje bi bile uzrok tako jakih glavobolja. Otac se idalje loše oseća a manitol mu ublažuje bol na svega pola sata, sat. Kažu da ima povećan pritisak u očnom dnu. Za sada je još uvek bez uspostavljene dijagnoze. Verovatno će doktori sa onkologije konsultovati opet neurologa. Ne znam šta dalje. Molim za bilo kakvu ideju ili pomoć.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 14, 2007 11:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 3:28 pm
Postovi: 176
Lokacija: Planet EARTH
vidim davno si pisao, ali to moze biti i jedna od nezeljenih pojava na citostatike, znaci postoji mogucnost, jer ne podnosimo svi jednako sve....


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: