Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Uzemljenje i zdravlje
PostPoslato: Pet Apr 24, 2020 1:02 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2014 9:13 pm
Postovi: 235
Ефекти уземљења (уземљења) на упалу, имуни одговор, зарастање рана и превенцију и лечење хроничних упалних и аутоимуних болести
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4378297/
Мултидисциплинарна истраживања открила су да електрично проводљиви контакт људског тела са површином Земље (уземљењем или уземљењем) производи интригантне ефекте на физиологију и здравље. Такви ефекти се односе на упалу, имунолошки одговор, зарастање рана и превенцију и лечење хроничних упалних и аутоимуних болести. Сврха овог извештаја је двострука: 1) информисати истраживаче о ономе што се чини новом перспективом у истраживању упале и 2) упозорити истраживаче на дужину и степен (отпорност на земљу) уземљења експерименталних животиње су важан, али обично занемарен фактор који може утицати на резултате испитивања упале, зацељења рана и туморигенезе. Наиме, уземљењем организма се добијају мерљиве разлике у концентрацији белих крвних зрнаца, цитокини и други молекули укључени у упални одговор. Представљамо неколико хипотеза које објашњавају уочене ефекте, засноване на тренутним резултатима истраживања и нашем разумевању електронских аспеката физиологије ћелије и ткива, ћелијске биологије, биофизике и биохемије. Коришћена је експериментална повреда мишића, позната као одложено упаљено боловање мишића како би се надгледао имуни одговор под приземним и неутемељеним условима. Уземљење смањује бол и мења број циркулишућих неутрофила и лимфоцита, а такође утиче на разне циркулишуће хемијске факторе повезане са упалом. ћелијску биологију, биофизику и биохемију. Коришћена је експериментална повреда мишића, позната као одложено упаљено боловање мишића како би се надгледао имуни одговор под приземним и неутемељеним условима. Уземљење смањује бол и мења број циркулишућих неутрофила и лимфоцита, а такође утиче на разне циркулишуће хемијске факторе повезане са упалом. ћелијску биологију, биофизику и биохемију. Коришћена је експериментална повреда мишића, позната као одложено упаљено боловање мишића како би се надгледао имуни одговор под приземним и неутемељеним условима. Уземљење смањује бол и мења број циркулишућих неутрофила и лимфоцита, а такође утиче на разне циркулишуће хемијске факторе повезане са упалом.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uzemljenje i zdravlje
PostPoslato: Ned Jul 19, 2020 7:00 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2014 9:13 pm
Postovi: 235
здравствене последице повезивања људског тела са земљиним површинским електронима
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/
Ова студија показује да уземљење у основи елиминише напон околине индукован на телу из уобичајених извора електричне енергије.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uzemljenje i zdravlje
PostPoslato: Čet Sep 24, 2020 8:59 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2014 9:13 pm
Postovi: 235
Уземљење генерише тренутне промене у електроенцефалографији (ЕЕГ), површинској електромиографији (СЕМГ) и сомато-сензорно евоцираним потенцијалима (ССЕП).
http://europepmc.org/article/med/21856083
Спајање људског организма са Земљом директно или преко жичаног проводника мења електрични потенцијал не само на површини тела већ и унутар њега, мењајући потенцијал електричног окружења људског организма. Уземљење се односи на директан контакт са земљом босих ногу или контакт са земљом уз употребу проводне жице прикачене на људско тело током спавања или дневних активности. Током уземљења овај електрични потенцијал једнак је електричном потенцијалу Земље и његова вредност зависи од локације, времена, атмосферскиx условa, влагe површине Земље. Уземљење које мења густину негативног наелектрисања у електричном окружењу људског тела утиче на физиолошке процесе.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Uzemljenje i zdravlje
PostPoslato: Čet Okt 01, 2020 12:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2014 9:13 pm
Postovi: 235
Резултати: У неуземљеном људском организму у лежећем положају, електрични потенцијал измерен у испитиваним тачкама је око 0 мВ. Контакт Земље помоћу бакарног проводника са навлаженом површином људског тела изазива брзо смањење електростатичког потенцијала на телу и у венској крви на вредност од приближно -200 мВ. Овај ефекат је непосредан и општи. Прекид контакта са Земљом доводи до брзог враћања потенцијала на почетне вредности у испитиваним тачкама.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22420736/


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: