Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Vadjenje zubnog zivca
PostPoslato: Pet Sep 23, 2016 10:24 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Okt 06, 2007 10:29 am
Postovi: 6
Imam jedno pitanje na koje nije mogla moja poslednja mlada zubarka da odgovori, odnosno cudila se kako je to uospte moguce.
Pre par godina sam imao problem sa sesticom dole desno, bol je bio zbog karijesa koji je bio duboko i normalno u tom slucaju je postupak da se ubije zivac i ociste kanali napuni zub i onda sluzi jos neko vreme, to je sve poznato i jasno.
Medjutim, ja sam tada za 7 dana zavrsio problem bez bola i muke sa tim zubom, prvi dolazak mi je pod anestezijom otvoren, stavljen je neki otrov za zivac, privremeno zatovren i receno mi je da obavezno dodjem za 5 (pet) dana!! Cak mi je doktorka uzela telefon da me zove slucajno da ne zaboravim. Rekla je normalno da moze malo da boli dala mi je analgetik, ali nije bolelo kad je prosla anestezija. Otisao sam za 5 dana, ona je bez abestezije, nista nisam osetio, ocistla kanale, napunila i taj zub je i dan danas jedan od retkih koji odoleva "zubu vremena" ;-))) Jestam plato dobro, cela procedura sa kompozitnom povelikom plombom oko 90 evra.
Nikada vise posle toga nisam naisao na takvu uslugu...drzao sam toksavit ili sta vec minimum po 7 ili 15 dana, i to ne bas uspesno da deluje, i kako vreme prolazi umesto napretka kao da idem unazad... sad mi zubarka poslednja kaze stavicemo tokasvit pa dodjite za 20 dana da obnovimo a onda opet jos 15 20 dana da drzim. ja je gledam i neverujem sta prica, kao da medicina ide unazad... ona ne veruje da su bez bola vadili zivac za 5 dana!!! moze li neko strucan da mi kaze na osnovu ovoga o cemu se radi, i kako da trazim uslugu brzog vadjenja zivca, kako se zove ;-)))


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: