Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Crnjenje zuba?
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 3:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 8:48 am
Postovi: 2
Evo moj prvi post ovde, nazalost odma problem neki :(
Jedan zub mi je poceo nenormalno brzo da crni tj. poceo je da dobije onako one crne sare (kao crne zile) po sebi, to me jako nerviralo pa sam otisao kod zubara. On je pogledao, snimili smo zub i zub je potpuno zdrav, on nije imao sta da mi kaze vec mi je rekao da bolje trljam zube. Inace perem zume 3x na dan (posle svakog jela) dosta temeljno, ne pijem kafu, ne pusim cigare, ne pijem sokove, nisam ljubitelj grickalica, cokolada i slicnog tako da i to izbegavam.

Posto je poceo dosta da crni odlucio sam da ocistim sve zube i otisao sam kod doktora (drugog) i on mi je sa onom "strugacom" ili kako se vec zove ocistio sve zube, ja sam ga pitao zasto mi je ovaj crnio i on je rekao da je zbog "pljuvacke"... Kada mi je ocistio zube, taj zub se uopste nije primetio tj. bio je kao i svi ostali, sasvim normalan. Posle toga mozda mesec dana taj zub je opet poceo da crni i cim se nasmejem odma se primeti da je druge boje od ostalih zuba.

Takodje volio bi da cujem vase preporuke sta da koristim za izbeljivanje zuba posto mi se i na ostalim zubima jako brzo poljavljuje kamenac (ili kamenac kako vec, ono belo) i to crno, kakva su vasa iskustva. Citao sam na internetu da soda bikerbona, limun, limuntus i slicno valja i ne valja, misljenja su podeljenja, a ja nebi da rizikujem pa bi hteo vasa iskustva da cujem...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Crnjenje zuba?
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 4:09 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 28, 2013 1:13 pm
Postovi: 34
Na vašem mijestu ja ne bi išao na izbjeljivanje zuba,prvo bi se fokusirao na rješavanja problema oko promjene boje zuba,vjerovatno je vaš stomatolog mislio na plak,kažete da vam je sa skalar instrumentom čistio zube poslje toga vam se zub vratio u normalnu boju?
S toga će vas pitati u kakvom stanju su vam desni?
Što se tiče izbjeljivanje imate raznih sredstava baziranih na hidrogenu jer ima oksidacijsko djelovanje,od sode bikarbone (koju ja ne preporučujem) zbog jakih abrazivnih djelovanja koji mogu oštetiti zubnu caklinu naravno u prevelikoj mjeri korištenjem sode bikarbone,dalje do gelova za izbjeljivanje,trakica npr moja preporuka Crest,do naravno profesionalalnog izbjeljivanje kod stomatologa Zoom tehnogijom,sve zavisi od vas.

_________________
Centar za srce BH Tuzla


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Crnjenje zuba?
PostPoslato: Sre Dec 11, 2013 4:17 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 8:48 am
Postovi: 2
Da kada mi je tim aparatom ocistio zube, taj zub je bio isti kao i svi ostali, uospte se nije ni primetilo da je bio na pocetku crnji.

Desni su mi u dobro stanju kao i svi zubi. Ne idem bas cesto kod zubara, ali i kad odem nikada nista nemam pokvareno, nemam ni jednu plombu, nikada nisam pravio ni jedan zub...
Jedino sto me boja zubi nervira, dosta su mi zuti, jos kad dodam taj jedan zub koji opet dobija te crne sare pozli mi kada se pogledam u ogledalo. Takodje i ostali prednji donji zubi imaju te crne sare, jeste da imaju manje nego taj jedan zub, ali se primeti.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: