Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Ned Feb 09, 2014 12:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Eto vidite, i sami ste došli do nekih zaključaka koji govore o haosu na tržištu. Naravno, Vi govorite o nekom udruženju koje određuje minimalne cene, ali ne napominjete da to nije u Srbiji ! Da bi se odredila minimalna cena, trba da postoji normativ. Ako postoji normativ, mora da se unese u cenovnik ona stavka rada koja se radi, itd. itd.
Pitam ja Vas, šta biste Vi rekli pacijentu kad bi Vas on pitao: doktore, pošto mi ostružeš zub i uzmeš otisak ?
Nemojte me pogrešno shvatiti, niti branim niti napadam nikoga, samo nije u reu da zbog neznanja pacijenti budu opelješeni.
Veliki je problem ove države, što svako želi da utaji svoju zaradu kako bi izbegao plaćanje poreza. To tako ne ide. Stomatolog vrši sve vidove usluga za pacijente ali porez plaća pretežno za usluge iz konzervative, dok veoma malo protetskih usluga iskazuje jer one nose najveći deo zarade. Zubni tehničar radi samo protetske radove, pa ne može ništa drugo da iskaže kao uslugu. kad pogledamo koliko je od srane stomatologa u srbiji izraženo zubnoprotetskih pomagala i to uporedimo sa brojem koje iskažu tehničari, ispada da tehničari izrađuju 100 puta više nego koliko stomatolozi naruče !
Ne znam gde Vi živite i praktizirate, ali morate priznati, da niste zato otišli tamo gde ste, jer je u Srbiji bolje, već obratno, zato ste otišli, jer je tamo red i rad, i naplaćuje se isključivo ono što se radi, ne radi se utaja poreza.
Istini za volju, tamo gde vi živite i radite, ne bi se uopšte moglo loviti u mutnom kao ovde. Šta mislite zašto naši najizvikaniji stomatolozi nisu otišli u inostranstvo? Pored toliko uloženih para koliko kažu da su uložili u svoje ordinacije i klinike, i na zapadu bi mogli vršiti privatnu praksu ! Ali verujte mi, na zapadu nebi mogli svake godine menjati auto, svake druge godine kupiti novi stan, garažu, svake godine letovati u Dubaju. To jedino ovde u Srbiji može pod ovakvim uslovima kao što su sada.
Verujte mi, bolje je da Vi kao nepoznavalac domaćih prilika, ne komentarišete nešto što ne znate ili nedovoljno znate, jer ako biste malo bolje pogledali situaciju zaprepastila bi Vas činjenica, da u stomatološkoj struci u Srbiji danas više zarađuju nego Vi tamo negde na zapadu !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Ned Feb 09, 2014 7:59 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 2:01 am
Postovi: 20
Lokacija: Beograd
Vidi da probam ja da ti objasnim razliku u cenama.

Ali prvo da pozdravim Dabra :D

Vidi imas ordinacije koje skoro pa nista ne ulazu u sebe, gde za svako lecenje moras vise puta da se drndas po snimak na drugu lokaciju, gde je cekaonica bila i ostala neka prcvarnica i gde je gazda zadovoljan sa ako ima i toliko mesecno sa platom tj. profitom u nivou plate bankarske sluzbenice. Zna se sta ja mislim o takvoj poslovnoj logici i o takvom radu. Postoje mnogi daleko manje stresni poslovi koji mogu da donesu toliki profit a da ne boli glava kao kada je rec o stomatologiji. I naravno oni imaju cene adekvatno svom celokupnom nivou usluga koje pruzaju.

Imas i ordinaciju sa 30 godina iskustva, koja neprestano ulaze u sebe, u prostor, opremu, materijale. Gde sedis u lepoj prostranoj cekaonici, gde te sacekaju ljubazne i nasmejane sestre, gde postoji rendgen i ortopan pa ne moras za svako lecenje da se setkas vise puta na druge lokacije nego sve obavljas na jednom mestu. Gde ce da te prime svaki put kad imas neki problem. Gde tehnicar i to vrhunski dolazi na probu krunica i izbor boje i za sta je sve potrebno da dodje. Gde se koriste samo vrhunski materijali najpoznatijih proizvodjaca. Gde cekas u prostranoj cekaonici i prijatnom ambijentu. Gde jednom recju od ulaska do izlaska u svakom smislu dobijas kraljevski tretman. E to mora da kosta. U takvoj ordinaciji ne moze krunica da kosta kao u onoj prvoj navedenoj.

Dakle imas cene za svaciji dzep i uslugu za svaciji cef pa ko sta voli. Izmedju ovih koje sam ti naveo imas jos 1000 drugih koji se uklapaju izmedju. Mozes da biras.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Pon Feb 10, 2014 12:11 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Kao prvo, pozdravljam Vas gospodine doktore ! (Vas a ne tebe, bez obzira što imate svega 31 godina)
- nema stomatološke ambulante gde je bilo ordinacija, bilo čekaonica "prčvarnica" kako to Vi kažete, jer bi te ordinacije bile zatvorene od strane inspekcijskih službi, a to što Vi druge ordinacije nazivate "prčvarnicama", objašnjenje treba Vi da date svojim kolegama.
Znači, da sumiramo: ni jedna ordinacija koja radi "legalno", nije prčvarnica jer udovoljava svim (dosta strogim) prohtevima od strane inspekcijskih službi. Niko od Vaših kolega ne bi bio zadovoljan "profitom u nivou plate bankarske sluzbenice", mada bi većina Vaših pacijenata ite kako bila zadovoljna tim dohodovnim nivoom !
Naravno, neke ordinacije se trude (gde je to fizički moguće) da sve vrste usluga obezbede pacijentima na jednom mestu, ali molim Vas, nemojmo se ubeđivati da je to zbog nekog višeg nivoa usluga, nije, to je zato da biste maksinalno izkoristili dohodovne mogućnosti na svakom pojedinom pacijentu, (ozbiljnije ordinacije, tj. klinike imaju na istoj lokaciji i svoju laboratoriju sa tehničarima svih profila).
Iz gore navedenih proizilazi, da Vi u Vašem cenovniku nemate konkretne stavke poput:OPT snimak, lečenje kanala korena i sl. već imate zbirne-paketne cene koje mogu a i ne moraju da obuhvataju svaku uslugu koja postoji. Na taj način Vi svakom pacijentu naplaćujete "uđuture" sve, pa nekima treba - nekima netreba neke radove raditi ali je prosek dobar jer se svakom pacijentu redom naplaćuje sve, i tako smo došli opet do onog famoznog kamena spoticanja i mimoilaženja između stomatologa i njegovih pacijenata.
Vi gospodine doktore se pozivate na 30 godina iskustva (ali ne kažete čijeg), pozivate se na neke ekstra komforne uslove izležavanja pacijenta dok čeka na svoj red, u nekoj ekstra komfornoj čekaonici !? Izvinjavam se ako nisam dobro razumeo, ali koliko znam sada razgovaramo o stomatološkim uslugama a ne o nekim turističko-hotelijerskim destinacijama, "Gde jednom recju od ulaska do izlaska u svakom smislu dobijas kraljevski tretman. E to mora da kosta.". e pa ne mora da košta više od cene koštanja usluge gospodine doktore, utoliko pre, jer pacijenti ne dolaze u Vašu čekaonicu na kampovanje dok ne stignu na red, već ih zakazujete na vreme, pa na taj način veoma malo uživaju u nebeskim blagodetima Vaše čekaonice ! Inače, samo za Vašu informaciju gospodine doktore, i u ostalim ordinacijama su podjednako ljubazni i pažljivi sa pacijentima izuzev možda u državnim. Tehničari, i to vrhunski (jer čak ni osrednji tehničar danas neće opstati na tržištu) su i u drugim ordinacijama prisutni kako kod uzimanja - određivanja boje zuba tako i kod probi pa čak i kod predaje nadoknade, to je ustaljena praksa već više decenija. Svi koriste iste "vrhunske" materijale, jer svi kupuju kod istih depoa pod potpuno istim uslovima kao i Vi gospodine doktore, jedino ekonomska računica nije identična kod svih (što se naravno i ne može očekivati od stomatologa pošto on nije ekonomista :( ), pa na ovaj način dolazimo do one Vaše famozne završne rečenice "Dakle imas cene za svaciji dzep i uslugu za svaciji cef pa ko sta voli. Izmedju ovih koje sam ti naveo imas jos 1000 drugih koji se uklapaju izmedju. Mozes da biras."
Vi ste ovom rečenicom praktično potcenili svoje kolege sa jedne strane, a nedvosmisleno ste dali na znanje potencijalnim pacijentima da ako dođu kod Vas, ima da plate i to debelo, pa ko voli nek izvoli !

Odaću Vam gospodine doktore jednu tajnu, ja sam osoba, koja je bila u Vašoj ordinaciji kao i u skoro svakoj na teritoriji Srbije, Hrvatske i Bosne, i moram Vam reći da ni blizu niste opravdali cenovnik koji primenjujete, ali neka to bude moja subjektivna ocena. U svakom slučaju, Vi ovim Vašim postom niste objasnili ništa po pitanju enormnih razlika u cenama. Kao prvo, Vi biste morali otvoreno govoriti o tome šta koliko košta, prvenstveno na relaciji stomatolog-zubni tehničar, pa potom ostale uslužne stavke. U svakom slučaju, žalosno je da u ovakvoj meri potcenjujete inteligenciju svojih pacijenata, da neopravdano visoke cene svojih usluga objašnjavate nekim neopipljivim stavkama poput:vrhunski materijal, enterijer, ambijent, iskustvo, ljubaznost i sl.
Žalosno je što većina stomatologa ćuti, verovatno ne bez razloga, raspravljamo o stvarima koje su do sada bile tabu pred širokom javnosti. Gospodo pacijenti, gospodo stomatolozi i gospodo zubni tehničari (na čiji skupi rad se uvek pozivaju, a kad rad nije dobar uvek ste Vi pogrešili), priključite se da bi se dobila celovita slika situacije na tržištu !


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Pon Feb 10, 2014 10:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 2:01 am
Postovi: 20
Lokacija: Beograd
alobre je napisao:
Iz gore navedenih proizilazi, da Vi u Vašem cenovniku nemate konkretne stavke poput:OPT snimak, lečenje kanala korena i sl. već imate zbirne-paketne cene koje mogu a i ne moraju da obuhvataju svaku uslugu koja postoji. Na taj način Vi svakom pacijentu naplaćujete "uđuture" sve, pa nekima treba - nekima netreba neke radove raditi ali je prosek dobar jer se svakom pacijentu redom naplaćuje sve, i tako smo došli opet do onog famoznog kamena spoticanja i mimoilaženja između stomatologa i njegovih pacijenata.
er čak ni osrednji tehničar danas neće opstati na tržištu) su i u drugim ordinacijama prisutni kako kod uzimanja - određivanja boje zuba tako i kod probi pa čak i kod predaje nadoknade, to je ustaljena praksa već više decenija. Svi koriste iste "vrhunske" materijale, jer svi kupuju kod istih depoa pod potpuno istim uslovima kao i Vi gospodine doktore, jedino ekonomska računica nije identična kod svih (što se naravno i ne može očekivati od stomatologa pošto on nije ekonomista :( ), pa na ovaj način dolazimo do one Vaše famozne završne rečenice.


Postovani gospodine Alobre,

U ordinaicji gde ja radim postoji jako detaljan cenovnik stavku po stavku sta koliko kosta, i niko ne naplacuje nista djuture. Ako ste kojim slucajem dobili predlog za lecenje u okviru predprotetske pripreme a predpostavljam da je to u pitanju tamo vam pise maksimalna cena koliko ce lecenje da vas kosta i preko te cene necete platiti a mozete da platite i manje. Dakle ako treba snimak manje platicete snimak manje. Ako treba snimak vise taj snimak vise necete platiti.

Tamo gde je doktor Dabar tamo vam bez pardona naplate svaki dodatni snimak i svaku dodatnu intervenciju preko onoga sto je dogovoreno ako iskrsne.

Ljudi ne mogu da shvate da u stomatologiji i medicini nije nista 100% . I ne mogu da shvate da kad se javi neka nejasnoca ili problem treba da se obrate stomatologu ili lekaru koji ih leci a ne da lete okolo. Vi imate pravo ako to zelite da vam se svaka stavka racuna ili predloga terapije objasni, ako mislite da postoji bilo kakav problem vase je pravo da razgovarate sa vasim lekarom a njegovo da vam sve sto vas zanima objasni.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Uto Feb 11, 2014 11:03 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Poštovani gospodine Milošević !

Na moju sreću, i ovo nemojte pogrešno shvatiti, ja ne odlazim u ordinacije zbog problema sa svojim zubima !
Kažete:"U ordinaicji gde ja radim postoji jako detaljan cenovnik stavku po stavku sta koliko kosta , i niko ne naplacuje nista djuture."
Lepo, jedino mi nije jasno zašto se plašite ovde i sada objaviti taj Vaš detaljan i do u tančine precizan cenovnik? Istini za volju, stomatolozi svoje cenovnike NE objavljuju ni na svojim sajtovima, mada je on istaknut negde u ordinaciji kako bi se udovoljilo zakonskoj formi, ali se ne stavlja na uvid široj javnosti. Dali se možda bojite nečega ?
Zaista, moram se složiti sa Vama da u lečništvu nije ništa 100%. Što se tiče letenja pacijenata naokolo, ono ne nastaje pre odlaska stomatologu već upravo posle, nakon preživljenog stresa od iznosa koji im se saopštavaju.
Kada bi stomatolog posvetio malo više vremena pacijentu u fazi objašnjavanja postojeće problematike i mogućnosti oko rešavanja istih, verovatno bi i pacijenti bili mnobo uviđavniji i "manje bi leteli naokolo"!
Naravno, ne samo ja nego svaki Vaš pacijent ima elementarno pravo da mu se izda račun za svaku izvršenu uslugu i ne samo ako to želi, to je Vaša obaveza želeo to pacijent ili ne !
Na posletku, mada ne očekujem od Vas da ćete sarađivati, čekam Vaš cenovnik kako bi Vam mogao objasniti šta je sve "nezakonito" po pitanju istog, nadam se da Vi niste jedan od onih stomatologa, koji se boje objave cenovnika više nego đavo od svete vodice.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Čet Feb 13, 2014 8:24 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 2:01 am
Postovi: 20
Lokacija: Beograd
alobre je napisao:
Ja sam od samog početka potencirao pitanje: zašto stomatolozi naplaćuju nešto što ne rade i to po 3-5 ostrukoj ceni, što ćete priznati ako ste imalo pošteni, nije u redu.


Covece!
Zato sto u troskove ordinacije spada i ono sto mora da se pokrije a na cemu ne moze da se zarad.

1. Majstor za masinu
2. Majstor za nasadne instrumente
3. Vodoinstalater koji ce da ti otpusi kanalizaciju tj. odvode ako se zacepe raznim cudima
4. Filteri za autoklav sterilizator
5. Servis rendgen uredjaja
6. Mali mislion drugih intervencija po ordinaciji koje moraju da se zavrse.
7. Veliko renoviranje na svakih par godina
itd itd itd

Shvati bre da se ne radi 10 krunca svaki dan, da se tako radi onda bi i cene isle dole. Cene ce pasti kada bude pocela da postoji realna konkurencija. Tj kad se uvede red na stomatolosko trziste da vi i tamo gde je kruna 250 i tamo gde je 150 morate da dobijete rad istog kvaliteta. Da je nebitno u celoj prici koliko ce stomatolog da zaradi.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Čet Feb 13, 2014 12:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Eh, gospodine doktore!
Ovakvo sitničavo i poražavajuće objašnjenje po Vama, to su samo smešni izgovori što je sada već jasno čak i za nepismene. Pokušavate objasniti nelogično visoke cene sa tekućim i investicionim održavanjima koje inače ima svako domaćinstvo, najmanje u istom redu veličina na godišnjem nivou, jer sam Vas u ranijima onemogućio da se pozivate na "tehničke cene su visoke" famu.
Osramotili ste se moram Vam reći.
Koliko se krunica radi dnevno ili mesečno, to je upravo pitanje cena, a kvalitet ni u kom slučaju ne može biti predmet rasprave, barem ne u Vašem slučaju jer ih Vi NE izrađujete već naručujete od tehničara za koje mislite da su za Vas najbolji ali su njihove cene svuda iste !!
Naposletku, moram Vam reći da je žalosno koliko potcenjujete i omalovažavate ljude. Persiranje i rečica "bre" su možda potpuno prihvatljivi termini kod Vas kodkuće iki u krugu poznanika, ali sa ljudima van tog kruga, pogotovu sa pacijentima koji Vas izdržavaju to je potpuno neprimereno i bezobrazno !
Tražio sam od Vas da ovde objavite Vaš cenovnik, kako bi Vam ukazao na nepravilnosti u njemu, ali ni Vi niste očito bolji od većine, kao da imate previsoku temperaturu, govorite sve i svašta a suštinu stvari izbegavate. Pa, na kraju krajeva i ovo je ogledalo jednog karaktera !
S dužnim ali neobaveznim poštovanjem,


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Ned Feb 16, 2014 11:53 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 2:01 am
Postovi: 20
Lokacija: Beograd
Dragi gospodine alobre :) Posto ne mogu da vam recima probacu da vam postavim sliku rada od 270 eur po krunici pa vi to uporedite sa nekim drugim radovima pa cete valjda shvatiti razliku u ceni.

Vidite ovo na slici je jedan ozbiljan rad na cirkonijumu.
Slika

Onda uporedite ovo sa slikama koje tako ponosno kacite po forumu pa ce vam valjda biti jasno zasto fica kosta 500 eur a mercedes 50 000 eur.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Ned Feb 16, 2014 10:57 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Poštovana gospodo !

Gospodine dabar, veoma grešite ako mislite da nemem poštovanja prema tuđem radu, bio to stomatolog, zidar ili bilo koje zanimanje. Ako ne bi cenio, ne bi tome posveti nimalo pažnje, ali vidite, interesuje me stvar upravo iz razloga što cenim "rad", ali samo rad a ne i ono što pokušavaju neki da prodaju pod nazivom rada. Razumem ja Vas, iz struke ste, pa još Vas čini pristrasnim i činjenica da ste u prijateljskim odnosima sa porodicom Milošević, ali nema veze, sve je to potpuno ljudski, samo na žalost neobjektivno, uzgred budi rečeno, sve ovo nije upereno ni protiv koga poimenično ili lično, samo je gospodin doktor bio jedini od svojih kolega koji je bio voljan da "podigne bačenu rukavicu", neka mu to služi na čast.

Gospodine doktore Milošević !
Ja uvek priznajem činjenice, a činjenica je da je postavljeni rad lepo urađen i tu nema nikakve dileme.
Da ja kačim izvesne slike po forumu ? Tu ste malo pogrešili, ja ne raspolažem slikama čak ni o svojim zubima a kamoli o tuđima.
Kažete da je to jedan ozbiljan rad na cirkonijumu, lepo. Samo mi nije jasno šta ste time hteli reći, da postoje i neozbiljni radovi ??
Kažete da je to rad koji košta 270 eura po članu, bravo ! Pitam se samo, dali je i Vaš tehničar toliko ponosan na svoj rad, koji ste Vi njemu platili 90 eura, a pacijentu prodali za 270 eura ! Dali osećate ironiju u celoj priči gospodine doktore ??
Fića i Marcedes, bože mili koja uporedba, ali bi za Vas pre odgovaralo objašnjenje, da je mercedes zato tako skupo prodat kupcu jer je prodavac bio sposobniji :lol:

I dalje čekam Vaš cenovnik, tek tada možemo argumentovano pro i kontra da diskutujemo, sve ovo do sada od Vaše strane su samo neki šturi pokušaji opravdavanja Vaših cena, i naravno jako bih voleo da čujem mišljenje i vaših kolega kao i tehničara.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Pon Feb 17, 2014 11:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
Ništa loše nisam pomislio kada sam napisao da ste lični poznanici sa dotičnom porodicom.
Zamerate mi da nisam napisao kolike bi po meni trebale biti cene. Ja Vam ne mogu sugerisati cene, ali da nisu u redu to i Vi možete zaključiti. Opet se pozivate na cene određene od strane neke asocijacije, kao što sam Vam već ranije napisao, shvatite već jednom da takve u Srbiji NEMA !!
Smešno Vam je da se nismo pomerili od početka? Pitajte svojeg poznanika zašto nije voljan postaviti na forum svoj cenovnik? Kad to uradi, pomaći ćemo se sa mrtve tačke, jer tehničke cene su poznate.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: cene zubnih nadoknada
PostPoslato: Uto Feb 18, 2014 10:59 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 14, 2013 3:41 am
Postovi: 31
-pa dragi dabre, svako ko zastupa interese nekog "svog", neminovno je i pristrasan kao što si to bio i Ti !
-nikada nisam tvrdio da si Ti zaključio da cene nisu u redu, već sam rekao da i Ti to moraš priznati! A sve što ja mogu da Ti kažem je, da si mentalno razgrađen i ovo tvoje do sada je comedere cacas !
-doktor Milošević ima svoj cenovnik koji je sam ustanovio, ja sam Ti odgovorio da u Srbiji nema cenovnika koji je ustanovljen od strane neke "asocijacije" kako si to Ti tvrdio.
-da, doktor Milošević je postavio koliko košta bezmetalna krunica na bazi cirkona, ali nije postavio šta je tu cena koštanja i koliko ga je ta krunica koštala kod tehničara, jer je tu krunicu izradio tehničar a ne on, a koliko bi u stvari trebalo da košta prema pacijentu, je pitanje ekonomskog karaktera iz koje oblasti Ti nemaš nikakvog znanja.
-GREŠIŠ ! To sam naveo kao primer u jednom prethodnom postu i imao sam nameru da ukažem stomatolozima na činjenicu, da naplaćuju konkretno u slučaju jednog takvog petočlanog mosta dva viseća člana sa kojima nemaju nikakve veze a kamoli da su zarad njih išta radili pa ipak naplaćuju. Ako ti se ovako više sviđa, naplaćuju u ovakvom slučaju oko 500 eura zarad kurčevog zdravlja ! Ono što sam ja postavio kao cenu, je neka prosečna cena sa kojom barataju stomatolozi a nije ni iz kakvog cenovnika, a ja tražim samo da mi tvoj uvaženi poznanik okači onaj cenovnik ovde, koji mu je navodno okačen i na zidu ordinacije i kojim udovoljava zakonskom propisu po kojem cenovnik mora da bude istaknut na vidljivom mestu. Pa ako mu je okačen u ordinaciji, zašto se plaši da ga okači i na ovom forumu bilmezu polupismeni? Ja da se uozbiljim a Ti piskaraš ovde, po svom priznanju iz neke nedođije, gde si pobegao onomad a ako sam te dobro razumeo iz tvojih prethodnih postova, ni tamo te nešto neće znanje. Nemoj da prodaješ muda za bubrege bre !


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 20 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: