Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 12, 2007 10:23 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:50 am
Postovi: 124
Znaci ,pre svega po mom misljenju je podjednako bitna strucnost lekara kao i poslusan i savestan pacijent koji nema nikanvog problema sa odrzavanjem oralne higijene.Ono sto je bitno pre pocetka terapije ,je dobar izgled gingive kao i sanirani zubi,ali je takodje bitno reci pacijentu da se bele plombe (ukoliko ih pacijent ima)ne izbeljuju a sto znaci da kada postignete zeljenu boju - KOJU VI BIRATE(i zato vam stomatolog nemoze reci koja ce krajnja boja biti,moze samo da vas savetuje,po kljucu koji dobijete,do koje boje da svetlite zube),sve bele plombe na zubima bi trebalo promeniti.Koncentracije preparata za kucno beljenje su 10,15 i 20% a za ordinacijsko 35%.Za kucnu varijantu zavisi od osetljivosti pacijenata od kog cete % krenuti.Najcesce se prva dva do tri dana beli sa 15% a onda eventualno predje na 20%.Ako se pacijent dobro edukuje,ukoliko se postepeno radi i na sve to pacijent nista ne radi na svoju ruku,kao i ako u ustima ima sve ok (zubi ,gingiva,higijena)ova tehnika nije stetna.Ako vam kazem da bih sebi radila(nemogu jer imam krune),da sam radila sestri,muzu,kumi i mnogim pacijentima neznam sta bih vam jos dodala osim da su svi zadovoljni i osim sto su svi razlicito reagovali na pocetku terapije (15%) u smislu osetljivosti-od onih koji nisu uopste reagovali do onih koji su ostali na 15% do kraja(moj muz,valjda zato sto je muskarac) :roll:
Ako vam jos nesto nije jasno,kazite!
Pozdrav :D :lol:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 13, 2007 12:10 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Postovi: 408
Osim ovoga sto je rekla koleginica, da dodam: pogledajte temu "Kako naci stomatologa", ja imam osecaj da je vama to pretezni problem. Ako nemate nekog stomatologa koji vas godinama prati, koji zna kakvi su vam zubi i kako ce (moguce) reagovati na beljenje, pokusajte da nadjete nekog u koga imate poverenja, ko ce pokusati da vam predoci i "za" i "protiv".
Dakle, stetno delovanje postoji, da se razumemo, nemoguce je tvrditi da 10 ili 35% ma cega nema agresivno delovanje na zube - jedino je pitanje da li ce ostati neke ozbiljnije posledice, ili ce se "samo" izbeliti zubi. Mislim, kako pijete neke antibiotike pa "zatrpavate" jetru metabolitima, usput lececi infekciju, opet ce sve izaci na dobro; ako se bruse zubi i skida gledj sa zuba - dobicete most/krune - i "benefit" na drugoj strani - sve ima za i protiv. Ako cete sve sasvim negativno gledati, ne bi niko nista zivo u usta stavio:), i obrnuto.
Mi, online, mozemo samo da pokusamo da vam predocimo za i protiv, ali odlucuje onaj koji vas licno vidi, i - naravno - vi, pre svega. Tesko da mozete od nas ocekivati da vam kazemo da li beljenje jeste ili nije stetno za VASE zube, znate :).

Ja licno nisam nikad niti bih belela zube - moja boja zuba je C3, nista za zavideti :), ali imam taman ten i odlicne zube kojima sam prezadovoljna :), bili A1 ili C3, svejedno mi je, dobro mi stoje :).
Mala opaska: pacijenti se uvek jako iznenade kada im pokazem u lepezi boja koja je "moja": spoljasnji izgled coveka ukupno moze jako da zavara oko - kako imam taman ten i kosu, i smedjasti ruz, svi se cude jos pola sata kako je moguce da su mi zubi bas C3 :). Pri odlucivanju mozda i na to da obratite paznju. Moja cerka ima plave oci i kosu, i na njoj D1 izgleda "normalno", a za mene bi vec bilo belo preko granice mog ukusa. No, o ukusima..... :).

Mnogo srece.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 13, 2007 12:43 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:50 am
Postovi: 124
:-?


Poslednji put menjao tedydent dana Sub Jan 13, 2007 12:44 am, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 13, 2007 12:43 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:50 am
Postovi: 124
A ja takodje taman ten i crna kosa a zubi D2-bilo je pokusaja da me ubede da su mi krune A2 u kombinaciji sa A3(koje su mi uradjene u startu,pa na moje suze i insistiranje zamenjene odmah)odlicne ali to je za mene izgledalo vise nego uzasno,vestacki i licilo mi je na svaku dobrostojecu amerikanku kojoj je cilj da se sve to vidi, jer je to kod njih stvar prestiza i pokazaelj dobrog imovinskog stanja i zube menjaju na svake dve do tri godine!! :oops: : :cry: :roll:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 13, 2007 7:54 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Postovi: 408
:)
Na meni, recimo, po mom i misljenju koleginica iz okoline, A2 ili A3 stoji mnogo bolje nego D boje :), ali ja imam svetle oci, pa je mozda i to, ne znam.
Mada, meni se cini da onako neko opste misljenje da je nasa "narodna" boja A3, odnosno eventualno A2 u stvari - ne stoji, mislim da je pre prisutna D boja, ako se pazljivije gleda. I uverena sam da ste dobro ucinili sto ste insistirali na D boji, jer mislim da je mnogo lepse, meni bar :). Pogotovo ako se trazi beige opaker, D1 moze izuzetno da izgleda, mnogo bolje nego A2.
Moja iskustva (sa pacijentima) su jako losa sa B1. Obicno se ljudi povedu za tim kako je "najsvetlije" u lepezi boja, a kad se napravi, ispadne da je zaslepljujuce, neprirodno belo, pa onda Jovo-nanovo :). Kako rekoh, o ukusima....:). Jos cemo ovu damu ubediti da napravi krune :).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 13, 2007 4:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Jan 11, 2007 3:57 pm
Postovi: 7
Hvala vam od srca na odgovorima i vremenu!! Razmislicu jos jednom hladne glave o svemu pa cu videti. Moj problem je izuzetno bela koza jer moja boja zuba bi odlicno izgledala na nekome sa vise pigmenta :( .


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Jan 26, 2007 11:20 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 25, 2006 3:30 pm
Postovi: 103
nabavio sam trakice za bijeljenje zuba. Crest whitestrips premium. 2 puta dnevno se drze po pola sata na obe vilice. ZA 10 dana cu vam javiti utiske ali sad vidio kod prijatelja da zaista djeluje.
p.s. dosle su iz Amerike, tamo ih ima na svakom koraku, a kod nas i u komsiliku bas nigdje.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 18, 2007 12:16 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 11:59 pm
Postovi: 2
Zdravo svima od novog clana foruma!

Sto se tice Crest Whitestrips-a, jeste zacudjujuce ako ih nema kod nas u prodaji. A pre svega zato sto je to proizvod firme Procter & Gamble koja ima i svoje predstavnistvo u Beogradu.
Bio sam vredan pa sam pronasao i kontakt informacije predstavnistva ako nekog zanima (nadam se da nije u suprotnosti sa pravilima foruma):
Procter & Gamble Marketing & Services D.O.O.
Blvd. Mihala Pupina 10b/I, PP3, 5th floor, Beograd 11000
Direct Dial #: +381 11 301 68 68, Direct Dial Fax: +381 11 311 98 83


A imao bih i ja jedno pitanje a tice se beljenja zuba, u ordinaciji i u kucnoj radinosti.
Posle dve i vise godine pauze, konacno sam krenuo u posete stomatologu. Morao (bas za jedan mozda i nije, ali ajde) da stavi dve krunice, obe u gornjoj vilici, jedna cetvorka sa leve i jedna sestica sa desne strane. I... u pitanju su 'privremene', tj. plasticne krune.
Zubi su mi poprilicno zuckasti, nakon poliranja su vrlo malo 'progledali'.

Zanima me mogu li raditi beljenje s obzirom na krunice (u nekim porukama sam zakljucio da se onda ne moze)? Da li to vazi kada su u pitanju privremene ili kada su u pitanju keramicke krunice?

Ono sto je sigurno je da (pod uslovom da je moguce) beljenje ordinacijski sada necu raditi, iz prostog razloga sto necu imati novca i za to. Mislio sam za par meseci mozda...

Dakle, moze li se raditi, ako ne, ima li neke druge solucije da se izbele zubi?

Hvala unapred na odgovorima!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 18, 2007 2:02 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Feb 18, 2007 1:58 am
Postovi: 2
Ćao.Vidim da govorite o trakicama za izbjeljivanja.Ja sam ih koristio i zaista su super.Ja sam ih kupio u Njemačkoj.tamo se zovu BLEND-A-MED WHITE STRIPS.Cijena je 35 eura.
www.whitestrips.de
www.blend-a-med-forschung.de
U pitanju je isti proizvod samo drugi naziv.Mogu se nabaviti i u Italiji.Proizvođač je P&G.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 18, 2007 3:17 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 1:50 am
Postovi: 124
@LjuboM
preparati koji bele zube deluju samo na zube ne i na nadoknade niti na plombe,kao sto ne deluju u kucnoj varijanti na mrtve(lecene) zube-one koji su potamneli-oni se mogu beliti samo u ordinacijskoj varijanti.Znaci, beljenje treba da se radi pre bilo kakve protetske intervencije kao i pre nego sto se menjaju ili stavljaju plombe!!! :) :)
Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Feb 18, 2007 11:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 11:59 pm
Postovi: 2
Hvala na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Feb 05, 2008 11:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 11:39 pm
Postovi: 1
molila bih odgovor ako mi moze netko pomoci.. mene zanima, da li se izbjeljivanje vrsi kod stomatologa ili postoje posebne ordinacije specijalizirane za to podrucje?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Feb 20, 2008 6:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am
Postovi: 70
Da li može ovde jedno pitanje, da ne otvaram novu temu? :lol:
Šta znači kad neko ima transparentnu zubnu gleđ?

_________________
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Mar 03, 2008 3:30 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Postovi: 146
Lokacija: kamena kuca na obali mora
Znaci da je kao providna,prelama svetlost.Prirodna je,lepa...nadam se daces me razumeti :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Mar 09, 2008 4:42 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 31, 2006 2:53 am
Postovi: 70
Hvala, Milka. :wink:
Da li ima još neku specifičnost ili je u pitanju termin kojim se definiše samo izgled? :oops:

_________________
"Budi ono što jesi da bi postao ono što zaslužuješ!"


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 96 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 25 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: