Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: 5 tipa testosterona koji pojačavaju hormonske hrane za muška
PostPoslato: Sre Dec 13, 2017 4:03 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 11, 2017 10:47 am
Postovi: 2
Testosteron je muški hormon koji utječe na mnoge aspekte tijela, a ne samo na seksualne potrebe. Ovaj hormon je također odgovoran za održavanje mišićne snage, kostiju, proizvodnju spermija i rast kose.

Seksualna disfunkcija, poznata i kao testosteronsko iscrpljivanje, je stanje koje se može liječiti, čime se sprečavaju buduće komplikacije koje utječu na vaše zdravlje. Uz savjet svog liječnika, trebali biste uzeti u obzir sljedeću hranu koja povećava razinu testosterona:

Tuna

Tuna je dobar izvor vitamina D. Tuna je također dobra za zdravlje srca, visoko u proteinu i niske kalorije. Bilo da jedete konzerviranu tunu ili svježu tunu, jedenje ove ribe također je prirodan način za povećanje razine testosterona. Tuna dijeta također će vam osigurati dovoljno vitamina D koji vam je potreban tijekom dana. Ako ne volite jesti tune, razmislite o prehrani drugih riba koje sadrže vitamin D, kao što su losos ili sardine. Ali zapamtite, važno je jesti na umjerenoj razini. Potrošnja previše omega 3 masnih kiselina iz ribe i druge namirnice može povećati rizik od raka prostate.

Žumanjka jajeta

Žumanjka od piljevine je još jedan izvor vitamina D. Žumanjak od jajeta je hranjiviji od bjelanjaka. Iako je poznato da kolesterol ima puno negativnih učinaka na zdravlje, kolesterol u žumanjku također je koristan za testosteronsko iscrpljivanje. Sve dok nemate problema s kolesterolom, dnevno možete jesti jaje.

kamenice

Cink je mikronutrijent potreban tijekom puberteta, a učinci cinka mogu pomoći u održavanju razine spolnog hormona tijekom odrasle dobi. Muškarci koji imaju nedostatak spolnog hormona mogu imati koristi od uzimanja cinkovih dodataka ako su nedostatni u ciniku. Oštrige su vrlo bogat izvor cinka i mogu pomoći u povećanju razina testosterona.

Govedina

Postoji mnogo zabrinjavajućih zdravstvenih problema o konzumiranju previše crvenog mesa. Crveno meso nije samo više masnoća nego perad, ali jedenje previše crvenog mesa može dovesti do raka, poput raka debelog crijeva. Međutim, ponekad jedući meso od goveđeg mesa može vam pružiti dovoljno hranjivih tvari za povećanje razine testosterona. Kravlji govedina je vrlo poseban izvor vitamina D, a govedina i krivudavska govedina sadrže puno cinka. Da biste kontrolirali količinu životinjskih masti prisutnih u govedini, trebali biste odabrati tanke rezove govedine i izbjegavati jesti govedinu svaki dan.

Tvrde školjke

Povremeno konzumiranje rakova ili jastoga obrok može biti korisno za razine testosterona, dijelom zbog sadržaja cinka koji se nalazi u tim morskim namirnicama. 3 rakova racije mogu vam dati 43% potražnje cinka tijekom dana.

Muškarci nakon 40 godina testosterona značajno opadaju, često jedu ove hrane pomoći će vam.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 16 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: