Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: coxsackie,xm?
PostPoslato: Čet Mar 10, 2005 2:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Mar 10, 2005 2:09 pm
Postovi: 1
Coxsackie?jedna od najruzhnijih rechi koju sam chuo u zhiwotu!Elem,ja sam ga imao i werowatno ga imam josh uwek!
Najpre sinopsis.Pre skoro dwe godine sam prwi put osetio problem zdravstvene prirode!Do tad sam bio kao dren,igrao kosharku 10 godina!Ali...Prvi simptom sam osetio u teretani!Jednostavno,dupe mi se zalepilo za pod i ja nisam uspevao da ga odlepim!Totalni zamor!I to je trajalo par dana,nakon chega sam odluchio da se obratim lekaru!
Nastavak priche je tipichan i poznat!Miokarditis virosa,prouzrokovan koksakijem!Uzhas!Totalno mirovanje,vitaminska terapija i strahovita depresija u koju sam upao!Nakon 6 meseci,moj kardiolog mi je rekao da je stanje relativno sanirano i da pokusham da zhivim normalno!Od tada ja to i stalno pokushawam,manje ili wishe uspeshno!
Danas,nakon gotovo dwe godine me i dalje drma!Iako su swi pregledi pokazali da je swe u sawrshenom redu,powremena malaksalost,wrtoglawice,stezanje u grudima je tu da me wrati na pochetak priche!Poslednji pregled je uradjen pre mesec dana!EKG normalan,a lekarka koja mi je uradila EHO srca je rekla da ona ne bi rekla da sam ja ikad imao miokarditis!Nazhalost,medicina nije egzaktna nauka!Ali shta je tu je!
Ipak,glawu gore!U poslednje dwe godine otkad se ne osecam dobro ima pomaka!Kosharku jesam napustio ali sam zato diplomirao,i sad oduzhujem dug otadzhbini u VSSCG!
Ali,powremeno se wratim na pochetak owe priche i zawrshim u krewetu!Momenti kad osecam malaksalost su swe redji i traju krace!Josh da nemam strah od swake fizichke aktiwnosti...waljda cu se jednom ohrabriti i otici sa drugowima na basket!
Pozdraw swim koxakowcima!Glawu gore!Neprijatno jeste,traje beskonachno dugo,ali moguce ga je pobediti!

P.S. pitanje za dr Aleksandra:koliki je wek trajanja simptomatologije pruzrokowane miokarditisom virosa?Hocemo li se mi ikad ponovo osecati kao pre oboljenja?Unapred hvala!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Mar 11, 2005 10:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 12:04 am
Postovi: 69
Nisam siguran da simptomi koje vi navodite poticu od prelezanog miokarditisa.pre bih rekao da su psihicke prirode.Ako su vam svi rezultati u granicama normale a proteklo je kako kazete dve godine od oboljevanja krenite slobodno sa fizickom aktivnoscu.
Simptomtomatologija kod prelezanog miokardita razlicito traje u zavisnosti koje je posledice ostavio virus na srcanom misicu a najcesce ne ostavlja nista.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: KOKSAKI
PostPoslato: Ned Maj 08, 2005 8:36 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Maj 07, 2005 4:58 pm
Postovi: 1
Molim vas da mi prema prilozenim nalazima date vase misljenje.imam 29 godina.zovem se Daliborka Antic.Od X meseca prosle godine imam problem sa blago povisenom temperaturom,oko 37.1-37.4 i povisen puls (do 127/min).U I mesecu 2005 su mi pronasli coxsackiervirus Bgrupe.
Rezultati analiza od 27.1.2005 i 09.03.2005.su potpuno isti i iznose:
CB1 1:256
CB2 1:128
CB3 1:16
CB4 1:32
CB5 <1:16
Uradene su mi analize sledece:SE 6/10.LEUKOCITI 8,1.BRIS NOSA,GRLA I ISPIJUVAK URINO KULTURA ,FIBRINOGEN,CRP,LDH,CPK,HIV,PBD su redu kao i nalaz pluca.EHO srca:normalan nalaz-valvularni aparat uredne fukcije i morfologija.Jedino nalaz Mycoplasma pneumoniae je pozitivan.Pila sam Eritomicin i sad nalaz treba da ponovim.Od terapije imam PROPANOLOL I VITAMINE.Osim povisenog pulsa sad imam jake glavobolje i bol u nogama.Moj kardiolog kaze da nema potrebe da ponavljam nalaz na koksaki vise i vratila me na posao kaze da je to na pisickoj bazi vise sto ja neverujem.
Molim vase misljenje dali su povisena temperatura i povecan puls znak prisustva ovog virusa, i koliko dugo mogu ocekivati ove probleme i koja terapija bi bila najprimerenija?
ISKRENO ZAHVALNA


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Maj 10, 2005 10:54 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 10:34 am
Postovi: 1
Citajuci vase simptome, shvatila sam da vec duze vreme imam sve osim jednog - temperature. Pa je moje pitanje da li mozda treba da sumnjam na koksaki ili on ne ide bez temperature?
Unapred hvala!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Maj 23, 2005 6:14 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 11:08 pm
Postovi: 6
Dr.Aleksandar,koliko su merodavni rezultati sa klinike Hexa Lab (tamo sam vadio i pise da su negativni)?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: