Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: polip u materici
PostPoslato: Sub Mar 31, 2007 12:46 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Mar 31, 2007 12:41 pm
Postovi: 1
Doktorka mi je pronasla polip u materici, rekla je da nije opasno ali bi ipak trebalo da se operise, takodje da se polip puni i puca s vremena na vreme, sto se desilo dva puta u roku od 4 messeca, kratko krvavljenje van menstrualnog ciklusa. Posle toga kada sam isla da uradim testove, tj da izvadim briseve drugi ginekolog me je dva puta pregledao i nije nasao polip. Da li je moguce da je mozda prvi ginekolog pogresio, ili da je polip sam od sebe nestao?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Apr 01, 2007 3:37 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Jul 15, 2006 5:41 pm
Postovi: 39
Evo ovako...

zao mi je sto se ponavljam ali eto mozda ti mogu pomoci....
Naime,meni je slucajnim uzv pregledom pronadjen polip velicine 7mm i oznacen kao suspektan jer nije bio dobar dan ciklusa i jos sto sta...Kasnijim uzv-ovima (u narednim mesecima)drugi doktori su pokusavali da ga pronadju sto je bilo prosto nemoguce.Tek nakon 4-5 meseci opet je pronadjen sada mnogo veci (oko 1cm),da bi kada je vec bila zakazana operacija na kontrolnom uzv doktor ga opet nije video .Ipak ,Bogu hvala pronadjen je ,uradjena je histeroskopija i on je bio velicine cak 2.5cmx1.7cm.Tako da moj ti je savet ako je jednom vidjen on je sigurno tu...sad zavisi od uzv (da li je 2d,3d ili 4d)da li ce se pronaci ,ali moje je misljenje da zavisi i od doktora.Veruj mi ja se vec 6 godina bavim ovim svojim infertilitetom i moja me je doktorka gledala vrlo cesto da bi me sasvim slucajno pogledao neki drugi doktor i odmah ga ucio.Tako da ja mislim budi uporna ,trazi jos neko misljenje ali nemoj to propustati....Neki doktori kazu da je nemoguce jednom dijagnostikovan polip ne videti u bilo kom delu ciklusa ali na zalost moje iskustvo je drugacije....Ja sam "izgubila"oko 8 meseci zbog ovog polipa a i sama znas kako nam je dragocen svaki ciklus.

Puno pozdrava i srece Bebetto[/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 27, 2007 11:32 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 7:44 pm
Postovi: 39
Vidim da je tema malo starija ali da li ipak neko moze da mi pomogne. Dijagnosticiran mi je polip. Interesujeme da li on moze da prestavlja problem pri zacecu i da li moze da dovede do spontanog tj da li je bolje skinuti ga i ne razmisljati o eventualnim posledicama.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Nov 28, 2007 8:43 am 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 7:30 am
Postovi: 50
Lokacija: USA
Mora da se skine polip. Obicno se otkrije da je on veci nego sto na UZ izgleda, kao sto je bebetto imala, ili da ih ima vise (moj slucaj). Za zacece je bitno da je endometrijum dobro prokrvljen, da usadjeni embrion moze lepo da se "ugnezdi" i razvija, a mesta gde je polip su slabije prokrvljena.

Danas je to jako rutinska intervencija (histeroskopija, zavrsi se brzo i pacijent ide kuci posle 2 sata. (Ne znam kako je u Srbiji, da li daju totalnu anesteziju, nadam se da ne)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 30, 2007 12:18 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 7:44 pm
Postovi: 39
Interesu je me i da li je neko skidanje polipa radio u Srbiji i da li je skidanje radjeno u drzavnoj ili privatnoj ordinaciji. Kakva se anestezija koristi? Hvala unapred.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Nov 30, 2007 4:07 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm
Postovi: 347
Lokacija: Beograd
Kao sto je rekla bebeto...ima ovih tema , treba otkucati na trazi..ali evo opet moje price..ja sam operisala privatno u jevremovoj, jer nisam mogla da zatrudnim , a i htela sam da idem na IVF. Imala sam polip na cervikalnom kanalu, a polip u materici se nije video...radila histeroskopiju pod totalnom anestezijom, skinuli sve, jedan polip u materici i jedan u cerv. kanalu...totalna anestezija..traje oko 20 min, jos sat i po lezis ..i onda napolje..ja sam isla posle na veceru sasvim normalno...

pozdrav


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 64 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: