Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Suve oci + konjuktivitis
PostPoslato: Sre Avg 08, 2007 10:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 10:24 am
Postovi: 7
Pozdrav svima. Imam sledeci problem...Pre par nedelja sam imao jako crvenilo u ocima i svrab. Kada sam otisao kod lekara ustanovio je konjuktivitis, bakterijski i dao mi je Neodeksacin kapi i hemodrops vestacke suze. To sam koristio par dana da bih onda poceo da koristim i mast hloramphenicol..sve je naizgled bilo super. To sam koristio nekih dve nedelje tako. Pred kraj te terapije, nestalo je crvenilo medjutim pocele su oci da me svrbe. Posto sam tek izasao sa faxa i cekam da me prijave u firmi, nemam jos zdravstvenu knjizicu te sam otisao kod privatnog oftamologa..Prvo sam morao da uradim bris oka, i bris je bio negativan (znaci nemam bakterija) kao sto mi je i rekao taj lekar jer sam koristio jake antibiotike (neodeksacin i hloramphenicol). Onda mi je da ISOPTO TEARS jer su mi oci dosta suve...To sam koristio 7 dana...medjutim nista. Taj neki stepen suvoce ili kako se vec naziva mi je sledecih vrednosti: Levo oko 10, desno 12, a normalno je 15...

Dobio sam od danas nove kapi: Natrijum Kromoglikat 2% i Visine.

Od ovih vizine kapi nestaje to crvenilo u ocima, a primetio sam da kada sipam ovaj natrijum manje me svrbi...kazem tek sam danas poceo da koristim i u trenutku pisanja ovog texta tek sam ih jednom sipao.

Medjutim, primetio sam da su mi oci sada, po prestanku dejstva ovih visine kapi dosta krvave (cini mi se i vise nego ranije). Lekar mi je rekao da koristim sada te dve vrste kapi nedelju dana pa da mu se javim.

Medjutim kao i svakoga, i mene sada hvata panika odo ovoga..Da..lekar mi je jos spomenuo da ima tu nekih problema sa krvnim sudovima zbog cega su mi i krvave oci. A ujutro su mi oci slepljene ko malterom (sto je koliko sam video odlika konjuktivitisa). Ovaj mi je lekar jos rekao da je u pitanju alergijski konjuktivitis, citajuci malo po internetu cini mi se da je u pitanju keratoconjuctivitis (ali ne znam). Inace nemam problema sa disajnim organima (sto je eliminisalo ambroziju).

Inace radim u nekom projektnom birou tako da veci deo dana (8-16h) provodim za nesrecnim racunarom.

Da li neko mozse da mi kaze od cega su mi oci tako krvave i kako da lecim to? Da li postoji neka prirodna medicina nekih trava i tako to?

Nasao sam na internetu travu koja se zove VIDOVA TRAVA i koja kako vidim sluzi i za izlecenje konjuktivitisa..da li je pametno sada ispirati oci sa njom pored svih ovih kapi koje koristim?

Hvala unapred na pomoci.

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 10, 2007 12:31 am 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Kao prvo,nije iskljuceno da Vi jos uvek imate bakterijski konjuktivitis,bris ne mora uvek da bude pozitivan...recimo,ukoliko nije proslo vise od 7 dana od poslednje primene antibiotika.
Kao drugo,alergijski konjuktivitis je lako dijagnostikovati,a ukoliko je radjen Shirmer ili PKF test suza vrednosti do 10mm kod Shirmera i 10 sec kod PKF testa su na granici normale.
I kao trece,pokusajte da pijete Claritine,lek protiv alergije,iskljucite Visine kapi,i nedelju dana koristite ung.Corticin 3-4x dnevno.

Pozdrav i javite se!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 15, 2007 9:31 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Postovi: 285
Hm....I ja imam problem "suvih" ociju ! ...Strasnooo...

Bila sam na pregledu kod doktora i dala mi je vestacke suze.
Diop. za rad 0,75, ocni pritisak i ocno dno ok. Nije radila nikakve druge testove i analize. Mnogo vremena provodim za monitorom i ponekad me prosto bole oci koliko su suve ! Ne mogu da gledam. Nemam konjuktivitis.
Sta da radim?... :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 15, 2007 11:32 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Jasbi,koliko imate godina,da li je Vasa dioptrija + ili -,i da li je odredjivana uz sirenje zenica?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 31, 2007 9:57 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 10:24 am
Postovi: 7
Prosle nedelje sam koristio deksametazon neomicin 7 dana na svakih 1.5h i u toku nedelje je bilo ok. Oci su mi stvarno bile ok, da bi u ponedeljak (koji je bio 7 dan terapije) ustao i ponovo video crvenilo. Sada sam prestao da sipam dexametazon i do ponedeljka do pregleda kod mog ocnog ne znam sta da radim. Nisam koristio claritine. Da li neko mozda zna od cega je uopste taj konjuktivits..mislim posle 7 dana toliko antibiotika (kapi) ubilo bi sve zivo.

Da li AD kapi mogu da pomognu? Sinoc sam sipao pre spavanja AD kapi i ujutro mi bar kapci nisu bili slepljeni, ali to je verovatno zato sto AD kapi sadrze ulja.

U ponedeljak sam zakazao ponovo pregled kod oftamologa, posto danas na zalost ne moze....a ja nemam pojma sta cu za vikend. Posto su i suve oci u pitanju koristicu isopto tears, posto mi hemodrops bas i ne prija.

Ne bih za vikend da koristim dexametazon posto bih u ponedeljak da mi oci budu sveze kada odem na pregled, ali ako me bude jako mucilo da li ce to da smeta?

Hvala unapred

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Avg 31, 2007 11:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 08, 2007 10:24 am
Postovi: 7
Imao bih jos jedno "strucno" pitanje. :)

Od tih suvih ociju se ljusti taj epitel...ili tako vec nesto..da li se on regenerise i kako...koliko to moze da osteti vid...

Pozdrav


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Pon Okt 08, 2007 1:55 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
imam slicne probleme a imao sam ih u poslednjih 10-ak godina 2-3 puta-te jedne te druge te nista i tako naizmenicno a na kraju me prodje toliko da osecam samo suvocu i onda samo stavljam hemodrops i prodje me sasvim-mislim da je mi se problem javi ponovo zbog naprezanja-puno kompjutera i citanja mozda neadekvatne naocare ili ako ih jos nisi koristio-proveri vid.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Čet Nov 15, 2007 2:35 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
ponovo ja-HEMODROPS kapi su mi opet na kraju najvise pomogle i odmaranje oka-
to kao prvo a kao drugo dexametazon-neomicin (ako sam dobro napisao) sam stavljao sve redje i redje-kad sam osecao bol u oku ili crvenilo
sad stavljam Hemodrops kad osetim da mi suvo oko a kad se sve smiri potpuno provericu dioptriju,
Tako da je moja preporuka da uporno stavljate hemodrops kad osetite da vam suvo oko i da grebe pa i cesce -kao i sto manje citanja + treptanje sto cesce prilikom citanja i pomeranje oka-kao vezba
SRECNO


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Nov 15, 2007 9:34 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Vaso,imam jednu primedbu ! Nikada nemojte koristiti dexamethason-neomycin na svoju ruku.Moze da se razvije jak konjuktivitis,cesto sa ulcerom roznjace.Ako se sami lecite,mozete koristiti ung.Corticin jer on sadrzi blagi kortikosteroid Hydrocortison 1%,koji ne moze toliko ostetiti imunitet oka kao dexamethason.Vestacke suze mozete koristiti bez ogranicenja.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Pet Nov 16, 2007 2:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
hvala na savetu-pokusacu da se pridrzavam toga-


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 03, 2007 6:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:44 pm
Postovi: 16
Evo ovako imam slične probleme,isto alergijski konjuktivitis, bris na bakterije negativan, ljusti se epitel rožnjače,samo sto nemam to kao krec tj. ne krmelje mi oci, ponekad me svrbe unutrasnji uglovi ociju...Privatni oftamolog me em zavlačio u smislu da je kontrola besplatna pa mi sledeću opet naplati, posto mi ovo nije pomoglo (kapi na t i mast koja je cini mi se to sto spominjete, nemam sad nalaz kod sebe, a nije ni bitno posto nije pomoglo), poslednji put mi je rekao da uzmem nesto drugo, posto mi je sve to pocelo ici na zivce otisla sa na polikliniku gde mi je doktorka sve objasnila, bukvalno crtala oko itd. Za sada lecenje dobro napreduje ali je problem sto je to pocelo mnogo pre nego sto sam osetila simptome, pa sad ne moze preko noci da se izleci...
Epitel mi se ljusti zbog GP sociva koja sam nosila preko 10-12 sati dnevno (ni jedan oftamolog me nije obavestio o tom ogranicenju) i nije zarastao u ocekivanom roku, jer u porama trepavica (zato je bris cist) imam bakterije koje nisu patogene ali luce materije, toxine koje nadražuju oko. Unutrasnjost kapaka je zbog toga crvena i neravna (ima male mehurice sto se golim okom vidi da nije glatko) a treba da bude rozo i glatko, ta neravna povrsina nadrazuje oko pa su zato prosireni kapilari, meni su kad se prehladim znali i da ispucaju kapilari (to jer pride padne i imunitet) sto dosta pece, a ti toxini sprecavaju zarastanje epitela, a jos vise to sprecavaju antibiotici, tako da sam ja prvo ned. dana SVAKO VECE cistila oci sa BORNOM KISELINOM 3% (ona ne sprecava zarastanje epitela), kupim NAJMANJI ZAVOJ malo zavijem oko prsta kapnem borne i trljam pazljivo (jer te bakterije stvaraju ljuspice kojima prekriju pore pa zato antibiotici koji se samo stavljaju u oko ne dopiru do njih ili u nedovoljnoj kolicini+sam imala ostatke sminke, jeste da je uvek skinem pred spavanje ali ipak se deo zadrzi), borna kiselina 3% sme da upadne u oko sto verovatno vec znate...Posle sam uz to uzela ERITROMICIN 1%, koga prave (rok trajanja 5 dana, trebaju vam 2 za ned.dana) samo u apoteci "kod Londona" (ovo za Beograd), i bornu samo u par apoteka, i bolje naglasite da je za oci!!! Eritromicin se koristi 4x dnevno tako sto se stavi na BEBI STAPIC za uho i time trljaju rubovi trepavica, sto duze to bolje...+ 2x dnevno, ujutru i uvece ukapa i po 1-2 kapi u svako oko...U prosli utorak sam bila na kontroli, na desnom oku sam istrebila dusmane;), na levom nisam skroz jer sam ga radila drugo pa se smorim, tako da sam vremenski krace na njemu izvodila tretman...Polako se vraca roze boja, glatkija je povrsina, i vidi se razlika izmedju levog i desnog unutrasnjeg dela kapka. NE IZVODITE OVO BEZ KONSULTACIJE SA OFTAMOLOGOM JER MOZDA NIJE ISTA STVAR U PITANJU, meni deluje da je to i nadam se da vise necemo imati problema sa ocima:) Ona mi je gledala oci kroz onaj aparat, mikroskop ili sta li, sto cini mi se imaju svi oftamolozi, i to sve videla. I slogirala se kad je cula koju mi je terapiju davao i koju mi je prepisao (sto je najgore skoro su isti sastavi, samo je vrsta antibiotika ista,sramota), citala i ja u uputstvu one mere opreza u duzini koriscenja su katastrofalne.
Mene ovo jako smara, oduzilo se,u 2 ispitna roka sam dala 1 ispit jer me peku oci kad citam sat vremena i krace, nosim demode okvire od pre 10ak god. i ,sto je daleko gore, dioptrija ne valja, slabija, sutra opet na kontrolu i napokon ce moci da mi odredi dioptriju:)
Ranije nisam nikakvih problema sa GP socivima cak sam ih extra podnosila od prvog dana, 5 godina ih nosim, oko nove godine sam promenila opticarsku radnju i ta sociva su me u pocetku grebala, a i kasnije ponekad, verovatno je i to imalo uticaj da mi se ljusti roznjaca...
Doktorka mi je od pocetka prepisala i REFRESH CONTACTS vestacke suze bar 4-5 puta dnevno
Dosta mi je porasla dioptrija u poslednje vreme, ne znam ima li i to veze sa svim ovim
[/i][/b]


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Dec 03, 2007 11:20 pm 
Korisnikov avatar OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 5:47 am
Postovi: 546
Lokacija: beograd
Iz opisa problema i terapije koju ste koristili,Vi nemate alergijski konjuktivitis.Najverovatnije su lose fitovana GP sociva dovela do ostecenja roznjace,te morate uraditi pregled za nova GP sociva.
O pravilnoj terapiji upale ivice kapaka,blefaritisu,procitajte ovde pod temom,,trepavice hitno,,.

I jos nesto,3 % borna kiselina se koristi za ispiranje ociju,dakle moze da se ukapava u oci.
Pozdrav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Dec 04, 2007 2:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:44 pm
Postovi: 16
Citala sam bas tu temu pre nego sto sam poslala text, nemam te simptome, vizuelno nemam nikakvih promena, kapci ne oticu, trepavice su u nepromenjenom stanju, ne lome se i ne ispadaju lako.
Ok sam sad, samo jos dve tackice na roznjaci da zarastu.
Znam to za bornu, samo sto je ja koristim u svrhu ciscenja kapaka i trepavica.
Hvala na odgovoru!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: s
PostPoslato: Sre Dec 26, 2007 3:06 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm
Postovi: 2402
ponovo problemi-
u subotu sam bio na netu oko 5 sati---u ponedeljak me pocelo oko boleti-na pokret oka i kad pipnem preko kapka (na nekom delu)oka -u utorak ujutro crveno i bolno--stavio sam par puta hloromfenikol i malo krenulo na bolje al sinoc opet crveno i presao sam na hemodrops-
STA SE TO DESAVA sa tim levim okom ?????


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Suve oci + konjuktivitis
PostPoslato: Pon Maj 25, 2009 3:38 pm 
Korisnikov avatar OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Maj 25, 2009 3:26 pm
Postovi: 6
ercegs je napisao:
Pozdrav svima. Imam sledeci problem...Pre par nedelja sam imao jako crvenilo u ocima i svrab. Kada sam otisao kod lekara ustanovio je konjuktivitis, bakterijski i dao mi je Neodeksacin kapi i hemodrops vestacke suze. To sam koristio par dana da bih onda poceo da koristim i mast hloramphenicol..sve je naizgled bilo super. To sam koristio nekih dve nedelje tako. Pred kraj te terapije, nestalo je crvenilo medjutim pocele su oci da me svrbe. Posto sam tek izasao sa faxa i cekam da me prijave u firmi, nemam jos zdravstvenu knjizicu te sam otisao kod privatnog oftamologa..Prvo sam morao da uradim bris oka, i bris je bio negativan (znaci nemam bakterija) kao sto mi je i rekao taj lekar jer sam koristio jake antibiotike (neodeksacin i hloramphenicol).

da, isti problem sam imao u tvojim godinama...,

....godinama lecim oci od alergije na polen da bi, kad god odem u dom zdravlja lekar terao da vadim bris na kome se nikad ništa ne pronalazi, i bez obzira na to su mi davali anti bakteriske masti,.. da bi na kraju odustao od lecenja,.. evo slike...(desno je bilo uvek više problematično, u početku, svrab, crvenilo a posle 20.god "lečenja"...strašno)

Slika


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: