Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 778 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: soda bikarbona
PostPoslato: Sre Avg 09, 2006 12:41 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
Ako neko intresuje, da kažem, da sam danas probao ono sa utljavanjem sode bikarbone ispod pazuha (što je neko na forumu predložio) i sa žalošću mogu da konstatujem da mi ni sida nije pomogla, jer problem je očigledno u glavi a šta tu pomaže ne znam, ako je neko pronašao neko rešenje što se psihe tiče neka javi.
P.S. Želim samo da kažem, pošto pominjem psihu da kažem da sam po mom mišljenju skroz normalan momak, radim u jednoj poznatoj i ozbiljnoj firmi na ozbiljnom mestu, da nisam neki psiho ne znam šta i sl.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Avg 09, 2006 1:13 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Avg 08, 2006 2:34 am
Postovi: 15
izvinjavam se na lapsusu, SIDA = soda bikarbona :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Avg 21, 2006 9:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Avg 21, 2006 6:46 pm
Postovi: 1
Pojacano znojenje, Hiperhidroza leči se:
-Hiruskim putem (simpatektomija, odnosno presecanje vlakana simpatikusa ili vađenje znojnih žlezda smeštenih pod pazuhom),
-Iontoforeza (vodena kupka kroz koju se pušta istosmerna struja niske jacine),
-Kod nekih slucajeva primenjuju se čajevi i tablete na bazi kadulje,
-Antikolinergici i sedativi,
-Rastvorom koji se zove Botox (iglom se ubrizgava u predeo koji je zahvacen pojacanim znojenjem),
-Preparatima koji sadrze Aluminijum-hlorid.
Meni je licno pomogao Anti-perspirant koji sadrzi 12% Aluminijum-hlorida. Nisam uspeo da ga pronadjem kod nas pa mi je drug doneo iz Amerike….i stvarno deluje! Cena je oko 40 Eur-a, dva puta nedeljno se nanese na predeo pazuha i to je to!!! U obliku je stik-roll-a i ima 35ml. Meni jedna bocica traje i do tri meseca. Za sada aluminijum-hlorid mi pomaze, a svako ko nemoze da ga pronadje neka se javi [email protected], A bio sam spreman da idem u Hrvatsku da pokusam sa Botox-om kod njih je mnogo pristupacniji oko 400 EUR-a.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Hiperhidroza stopala i dlanova
PostPoslato: Uto Avg 22, 2006 11:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 3:49 pm
Postovi: 36
Nisam ni znala medicinski naziv, ali sada znam da patim od te bolesti i to na psihickoj bazi. Tacno osecam kako stinem valjda zeludac i znoje mi se stopala i dlanovi a potom nateknu kao balvani. Kada obujem pamucne carape sve se smiri. Prestanu mi se znojiti stopala a odmah kao lancana reakcija i dlanovi. Zensko sam a ne mogu obuiti nista od obuce sto je otvoreno poput sandala, papuca i sl. Bas sam za vikend bila na svadbi, obula sandale i potonula u zemlju kada sam se pri dolasku rukovala sa mladom i mladozenjom. Kasnije sam pila alkohol, opustila se i igrala pa je sve nestalo. Osusili su mi se tabani i dlanovi. Znam da je phisa u pitanju, ali duboko disanje, pravilno drzanje tela i sl. ne pomaze.

Ne znam sta da radim, trazim pomoc.

Unapred hvala.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Okt 21, 2007 1:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 4:06 pm
Postovi: 18
Lokacija: PTG
No ajde da vidimo kakva su iskustva sa preparatima na bazi aluminijum-hlorida, pre svega Gandra, vidim da si jos aktivan na forumu...

Video se drugar skoro sa Dr Pavlovicem i ovaj mu je predlozio dva resenja nema treceg, nije spomenuo navedene preparate... Znaci samo injekcije botulinskog toksina i hiruskim putem. Injekcije pomazu od pola godine do godinu dana najviše, ali sve je individualno, nekom je miran duze vreme a neko krace. Sa rezultatima resavanja hiruskim putem nema neku predstavu to ipak rade hirurzi, tj. plasticari, sve je ipak na pacijentu da sam odluci, to je vidjenje doktora Pavlovica.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 23, 2007 2:04 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Postovi: 150
Lokacija: Beograd
Moja sestra je prestala da koristi preparate na bazi aluminijum hloraida jer je u nekim novinama procitala da preterana upotreba istih moze da izazove karcinom dojke, uplasila se i prestala sa tim inace dok je koristila bilo je super, znaci bukvalno ni jedne kapi znoja nije bilo.Taman smo mislili da smo se resili bede ali...Dr Pavlovic nam barem kad je ona bila nije spominjao hirusko resavanje tog problema. Znam da je njene drugarica koja ima isti problem sa znojenjem koristila isti preparat kao sestr i nije bilo nikakvog poboljsanja. Izgleda da je to individualno.Pozdrav!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Okt 29, 2007 10:33 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 4:06 pm
Postovi: 18
Lokacija: PTG
Da li neko iima iskustva ili ssi ti Gandra cuo kakve su posledice davanja injekcija botuliinskog toksina, ima li nekih posledica, kako se ljudi osećaju posle primanja istih, kada pocinju da deluju, znam da je sve individualno ali ipak koju rec...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Dec 01, 2007 11:15 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 06, 2007 7:49 pm
Postovi: 2
I ja imam problema sa prekomjernim znojenjem a imam samo 18 godina,ljeti mi je nemoguce izaci napolje i zabaviti se,igrata fudbala ili slicno zato sto se iznojim koa da sam bio u bazenu,pricam za malio dio stomaka,ispod pazduha i stopala dok je to u zimu manje intezivnije.Pitanje je kako mogu to spreciti?Ovako mi dodze da se ubijem,zato sto se svaki dan moram kupati a ispod pazduha taa voda dosta smrdi tako da to zna iritirati.Ima li neko slicnih problema ili mozda resenje?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Help
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 12:12 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 27, 2008 12:09 am
Postovi: 1
I ja imam problem sa prekomernim znojenjem ispod pazuha koje posle nekog vremena ima neprijatan miris.Radila sam neke analize i sve mi je u redu.Sutra idem kod endokrinologa da vidim sta ce on da kaze.Vremenom to znojenje je sve jace i jace.Zanima me naziv te kreme sto ima da se kupi u inostranstvu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Resenje
PostPoslato: Sre Feb 27, 2008 3:06 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Jul 17, 2007 3:02 pm
Postovi: 6
Resenje:

PERSPIREX, ali imamo mali problem gde ga nabaviti? Evo postavljam novu temu sa pitanjem kako ga nabaviti...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pojačano znojenje-nestalo!!!
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 1:32 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 1:20 am
Postovi: 1
Moj problem je bio kao i vas prethodnika: znojenje, ali samo van kuće, bez obzira koji materijal garderobe je bio u pitanju.
Mojim mukama je dosao kraj kad sam pocela koristiti deo stik od aloje (forever living products), nemojte ovo protumaciti kao reklamu, molim vas, (jer jako dobro znam šta znači kad je usred zime i kaput mokar od znoja).
Dakle, znojenje se desetostruko smanjilo, postoji, što je i normalno, a i mozak se totalno iskljucio i nije mu vise to prioritet.
I da napomenem,stik ne sadrzi nikakve soli ni aluminijume, koji sprecavaju znojenje na silu.
Koliko sam ja shvatila, aloja neutralise dejstvo i miris onih gljivica koje se namnoze kada se kapljice znoja uhvate za dlacice, i onda nastaje neprijatan miris, od kojega nas je ustvari strah, i to nas mozak registruje i stalno je u pogonu. Dakle, ovog mirisa vise nema, mozak se iskljucio, a samim time i kolicina je smanjena.
Eto, to je moje objasnjenje.Sretno


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: pojacano znojenje pod pazuhom
PostPoslato: Ned Mar 02, 2008 8:34 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 2:19 am
Postovi: 2
Evo ovako,


Ja sam godinama imao taj problem! Sta sve nisam radio,posto sam leti imao prave rane od ojeda izpod pazuha.

Ako dodje do ojeda dobra je Nivea krema za ruke,mazati osteceno mesto.

Trajno resenje je specijalni stik firme Amway bele boje za osetlivu kozu iz njihove serije Body Series.N euzimati ga u vidu spreja ,nego u vidu kuglice koja se utrlja na kozu
Ne postoji bolji proizvod z aljud ekoji s epreterano znoje izpod pazuha,prepona itd.

Znam,da su nekim ljudima kod nas ,koji su imaliOGROMNE ran eod dekubita ,koje su dobili lezeci dugo u krevetu izlecili rane sa ovim proizvodom,s atime sto kod dekubita moz e da s ekoristi i sprej.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Daklem,
PostPoslato: Pet Mar 14, 2008 1:49 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Mar 14, 2008 1:42 pm
Postovi: 1
ja imam taj problem vec godinama i svi se ponasaju kao da je to najnormalnije na svetu a sto ja ne mogu da nosim odecu u boji recimo to i nije bitno. :P
Hormoni su u redu,za zlezdu nikako uput da dobijem a doktorka mi je preporucila da mazem urotropin gel.Ja bas i nemam mnogo poverenja u nju.
Vidim da na stranim forumima mnogo hvale Driclor za koji znam da moze da se kupi u Hrvatskoj i da mu je cena okjo 25 evra ,samo mora da se naruci mesec dana ranije.Pa cim budem nabavila ,prenecu vam utiske


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Apr 05, 2008 4:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Sep 05, 2007 3:42 pm
Postovi: 32
Da li neko moze da mi kaze gdje mogu nabaviti Perspirex? Da li se moze nabaviti u NJemackoj i gdje da trazim, u apoteci ili parfimeriji?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Fantaasticno resenje za prekomerno znojenje
PostPoslato: Ned Jun 01, 2008 9:39 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 9:25 pm
Postovi: 2
ridjokosa je napisao:
Da li neko moze da mi kaze gdje mogu nabaviti Perspirex? Da li se moze nabaviti u NJemackoj i gdje da trazim, u apoteci ili parfimeriji?

Imao sam ogroman problem. Neprestano znojenje me je maltretiralo oko 10 godina. Kad god izadjem iz kuce( ponekad i u kuci)poceinjem neprestano da se znojim pod pazuhom(pa bilo je i po 10 sati). Ogromne fleke na majici, duksu, neprijatan miris, STRASNO...Kupovao sam razne kreme, sapune, sva ostale gluposti dok pre 5 dana nisam otkrio jedinu stvar koja znojenje moze totalno spreciti. To je sprej od 30ml, naruchuje se iz Engleske putem neta(WWW.ODOBAN.COM). Kosta 18 dolara.(Otvorite racun u Rajfajzenu(20 evra) i uzmete karticu za kupovinu preko neta), naruchite i za 10 dana je u vasim rukama i totalno prestajete da se znojite. Neverovatna stvar.Naprskate pred spavanje i ujutru operete pazuh.Mozete prskati stopala, celo, sta god. Sredstvo je ludnica. Ne zaludjujte se glupostima , ovo je jedino, definitivno resenje. Opet cete moci ziveti normalan ziot. Ja i dalje ne verujem da sam totalno prestao sa se znojim. Raspitivao sam se o Botoksu, operaciji vadjenja zlezda, psihoterapiji.Sve su to gluposti, vrlo opasne i nijedna problem ne resava potpuno, kao ovo chudo. Ljudi koji koriste sprej kazu da je bocica dovoljna za prvih godinu dana , a posle toga valjda se ne znojite nikada.Puno pozdrava.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 778 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 52  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: